Ogród - Andrzej Max

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - Andrzej Max

Post »

Andrzeju a jak dawno posadziłeś tego hibiskusa, który nie kwitnie?
Ja mam dwa hibiskusy od 3 lat, jeden w pełnym słońcu (no prawie), drugi w bardziej zacienionym (tak jak Twój) i oba rosną mi dość słabo. Jednak ten z zacienionego stanowiska kwitnie obficiej. Najprawdopodobniej ma to związek nie tyle ze słońcem, co podgryzaniem przez nornice.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Dzięki Oliwko! :wit
To już mam dłuższą listę... ;:224 Gdzie ja to zmieszczę i skąd wezmę... :;230
Próbował na pewno będę, a ze "szkółkingu", chyba samo wyjdzie co będzie... :;230
Rugosę chcę mieć od dawna, nie wiem czemu jeszcze nie mam, nie stanęła na mej drodze widać... :oops:
Walentyko - 3 żurawki i od razu zażurawiony? :wink:

Madziu !
Serdeczne dzięki! Wsadziłem w zeszłym roku, nawet jakoś rosną, , ale jeszcze nie kwitną - z tymi nornicami to może być racja! Chyba im zrobię osłonki jak przy jeżówce! ;:108

Wieczorny widok deszczowy...
Obrazek
Widok nocny...
Obrazek
Eiffel tower zamierza ponownie kwitnąć.
Obrazek
Floksy pachną...
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Kochani, zapewne o tym nie wiecie ale Andrzej brał udział w japońskim konkursie na najlepszą aranżację akwarium roślinnego ADA 2010 i uplasował się wśród 1819 prac na 316 miejscu. 11 miejsce wśród startujących Polaków. Jeszcze raz gratuluję Andrzej ;:138
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

no ,no Andrzej i nic się nie pochwaliłeś ....to komu się pochwalisz jak nie nam ;:138 gratulacje a może jakaś fotorelacja z realizacji ........no dobrze nie będziemy krytykować...

ogrod u stop klasztoru
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andrzeju zazdroszczę Ci tego cienia, u mnie go jak na lekartwo. Dlaczgo nie pokazujesz skalniaczka.
Życzę udanego dzisiejszego spotkania forumowego, przekaż wszystkim pozdrowienia, uściskaj mocno Magdę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Andrzeju pewnie by i takie osłonki były dobre, ale nie wiem czy już nie jest za późno, tzn tak średnio mam ochotę go wykopywać i tysiące innych roślin. Z nowymi będę tak robić, a szczególnie z truskawkami.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Ci Bożenko i Tobie Alinko za gratulacje! ;:180
Faktycznie brałem udział w IAPLC 2010 - organizowanym przez firmę Takashi Amano - ADA . Szczerze mówiąc nie spodziewałem się wiele po tym moim debiucie - jeszcze nigdzie nie startowałem w "zawodach" akwarystycznych. Zwłaszcza że startują tam najczęściej zawodowcy dysponujący sporymi środkami - właściciele i pracownicy firm akwarystycznych jak choćby bracia A i G. Mosurkowie, P.Baszucki, G.Guzik, A.Paszczela. Ze swoim 18 letnim małym zbiornikiem, bardzo ograniczonymi środkami oraz rocznym doświadczeniem w uprawie roślin akwarystycznych - nie mogłem się spodziewać tak wysokiej lokaty. Tym bardziej mnie to zbudowało. 8-)

Oto konkursowy zbiornik , choć chyba powinienem go zamieścić w tutejszym wątku akwarystycznym. :?:
Obrazek

IAPLC 2010 ANDRZEJ MAKUCH POLAND "RHAPSODY SAVAGERY" RANK: 316
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

:shock: :shock: ;:138 ;:138 Czy jeszcze muszę coś mówić?! Ja jestem byłą akwarystką, wiem, jak trudno utrzymać taką roślinność w akwarium, te wszystkie żarówki, filtry... Dlaczego 300 któreś miejsce? Powinna być pierwsza 10-tka!
A zdjęcia Twoje bajeczne! Te żółte tojeście czy noc w ogrodzie...Super!
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu - siatka świetna jest na ochronę przed nornicami - lepsza niż doniczki czy te kupne ażurowe talerzyki ... A wykopać i osłonić można te którym nornice najwięcej szkodzą i na których Ci najbardziej zależy.
Dorotko - spotkanie dopiero za tydzień! :wit Może ci się uda... 17 -go. Albo 12 września - niedziela. ;:136
Marto - dzięki za tak pozytywną ocenę moich zdjęć. :oops: Miejsce 316 - to naprawdę świetna pozycja! W końcu do konkursu zakwalifikowano ponad 1800 osób z całego świata. Z Polski 88, przede mną było tylko 10 Polaków. Konkurencja - naprawdę spora. 8-)
A co się stało z twoim akwarium?
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

A ja cały czas myślałam ,że to ten tydzień, tak to jest jak żyje się bezczasowo :;230
17 na pewno nie dam rady, a to niedzielne spotkanie we wrześniu, gdzie jest organizowane.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Witam Cię Andrzeju ;:180 powolutku i od końca zaczynam przeglądać wątek , sporo tego dlatego od końca aby byc na bieżąco... :;230
Masz piękny ogród , mocno się starasz i widać efekty , liliowce piękne jak zawsze , fajnie je fotografujesz , widziałem również łan firletek ja też mam , ale taki malutki łanik....
Ja niestety nie mam szczęścia do róż w przeciwieństwie do Ciebie , wszystkie zjedzone ......

Zaskoczyłeś mnie akwarium - piękne przypomniały mi się dziecięce lata..... ostatnio takie wielkie widziałem u klienta bodajże w Tenczynku lub Krzeszowicach - coś w okolicy .... fajną masz pasję ;:180

może się zobaczymy na spotkaniu ...... ;:136
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Andrzej, pytasz, co się stało z moim akwarium...dwóch pasji nie dałam rady pociągnąć, z czegoś trzeba było zrezygnować...Ale ciągnie mnie czasem...Może kiedyś... Ale Ty nie możesz zrezygnować!
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wakacje powoli zbliżają się ku końcowi, a tu tyle rzeczy się wydarzyło!
Ot, na przykład wczoraj ? w skrzynce pocztowej czekała na mnie miła wiadomość! List od ?THE INTERNATIONAL AQUATIC PLANTS LAYOUT CONTEST? z informacją że zdjęcie mojego akwarium zajęło 316 miejsce na świecie , wśród 1819 zgłoszeń z 55 krajów. W kopercie było również zaproszenie do udziału w NATURE AQUARIUM PARTY 2010 ? 10th Anniversary Party in Niigata ? 2-3 October 2010 . Mekka akwarystów stoi otworem, tylko jedno ale? koszt podróży i pobytu (2 dniowy pobyt 24,000 JPY za osobę ? muszę sprawdzić ile to jest?). A przelot do Japonii? To trzeba na gwałt szukać sponsora? - rezerwacje do 31 August. Ktoś zna takiego? ;:224

Marto - Nie mogłem zrezygnować - bo co prawda akwarystyką zajmuję się od... zawsze, ale roślinną dopiero drugi rok, a to z powodu ogrodu! Tak właśnie ! Dwa lata temu ogród zaczął się odwdzięczać za włożona pracę i pomyślałem - co ja będę robił jesienią i zimą? To zrobiłem ogród w akwarium... I tego się będę trzymał! :;230

A ! Nie napisałem - przedwczoraj dotarła paczka z liliowcami od Marty! ;:138 Ale będzie za rok kolorowo!

Marku - też mam nadzieję że na spotkaniu będziesz, przepraszam za to że tak wyszło z tymi paprotkami i rozchodnikiem - ale żywcem nie miałem jak tego odebrać - a nie chciałem brać i nie wsadzić , toć grzech byłby...
Dzięki za miłe słowa ! :uszy
Andrzeju - Cieszę się że baniaczek Ci się podoba! Też używam chyba tej samej siatki! 8-)
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Andrzeju, wpadłam zobaczyć piękne zdjęcia i się nie zawiodłam, bo przecież nie może być inaczej u Ciebie :D
Serdecznie gratuluję miejsca w konkursie, przy takiej światowej stawce to znakomity rezultat, zwłaszcza dla debiutanta. Rozumiem że kolejne konkursy będą jeszcze bardziej udane :)
Akwarium jakie prezentujesz jest znakomite. Pięknie utrzymane rośliny, mistrzostwo ;:180
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ależ piękny, podwodny, baśniowy ogród. Wielkie gratulacje :D . Trzymam kciuki za poszukiwania sponsora.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”