Liliowce -Hemerocallis cz.8

Rośliny wieloletnie, trawy, paprocie, lawenda, chryzantemy, piwonie, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Liliowce -Hemerocallis cz.8

Post »

Emil, Małgosia- śliczne są Wasze liliowce i te nowe odmiany i te starsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śniezko aż cztery z przysłanych od Ciebie liliowców zakwitło pięknie, dwa poszły w liście :wink: . dziękuję bardzo:)
Genowefa

Obrazek

night embers

Obrazek

darling dilema

Obrazek

Malaysian Monarch

Obrazek

i mix kolorów

Obrazek

[URL=http://img3.imageshack.us/i/obraz102ly

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

kogra duże ;:196 za nie :wit

Pozdrawiam

Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Iwonko nie ma za co.
Stare odmiany tez mogą być piękne, prawda ?
Niech Ci zdrowo i długo kwitną. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

To może ja też pokażę liliowce, które u mnie w tym roku zakwitły. W przypadku NN liczę na pomysły odnośnie identyfikacji. ;:180

pierwsza jak zawsze Stella d'Oro
Obrazek
Charles Johnston
Obrazek
Forgotten Dreams
Obrazek
miniaturka Bumble Bee
Obrazek
Cute As Can Be
Obrazek
Canadian Border Patrol
Obrazek
Catherine Woodberry
Obrazek
i NN - pokornie proszę o identyfikację :wink:
Obrazek
Ismena
500p
500p
Od: 5 sty 2008, o 20:00
Kontakt:

Post »

Witam!

U mnie część liliowców, kwitnie powtórnie i mają dużo nowych pędów kwiatowych. Zakwitną jak będzie ciepły wrzesień.
Kilka moich zdjęć, może nienajlepsze, ale wszystko robię w biegu, bo ciągle brak czasu.
Pozdrawiam
Ismena
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ismena
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam!

W tym roku liliowce są najładniejsze od 5 lat. Kiedyś tak pięknie u Brata Franczaka kwitły. Jak wróciłam do domu to nie mogłam spać, było to wielkie wrażenie, tylko ceny wtedy były o wiele wyższe niż w tej chwili i nie można było sobie pozwolić na wiele. Liliowce Brata Franczaka mam i bardzo je lubię, mimo ,że ciągle tworzę nowe, to patrzę na nie z sentymentem. Dużo moich siewek powstało na jego liliowcach.
Pozdrawiam
Ismena
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ismenko 323 i następny są niesamowite.
Ten z ząbkami rekina wygląda ciekawie i jest bardzo oryginalny.
W ogóle to wszystkie są piękne.
Cieszę się, że kilka z twoich już kwitnie w moim ogrodzie i wzbudza zachwyt moich gości.
Dziękuję. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Penelopa
200p
200p
Od: 2 sie 2010, o 16:47

Post »

Odkąd trafiłam tu na forum na wątek z liliowcami, zostałam ich ogromną fanką. Zaraziłyście mnie tym tak, że na dzień dzisiejszy najwięcej pozycji na liście "do kupienia" zajmują liliowce :oops:
Miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieję, ze będzie z wzajemnością i odwdzięczą się pięknymi kwiatami :heja

Pierwsze próby zakupów liliowców mam za sobą, i tak:

1. rok temu, po obejrzeniu zdjęć na forum, z językiem na brodzie ogladałam w szkółce liliowce i decydowałam, czy wybrać: pomarańczowy z czerwonym środkiem, pomarańczowy z żółtym środkiem i pomarańczowy ( innych szkółka nie miała). Wybór trudny, oczywiście wzięłam wszystkie. W tym roku zakwitły, przy czym wszystkie okazały się takie:
Obrazek
I wierz tu człowieku w etykiety napisane markerem na doniczce :;230 A ja tyle się zastanawiałam nad wyborem...

Potem zamarzyły mi się inne kolory, przerzuciłam się na zakupy przez net.

2. W tym roku kupiłam więc na allegro u Benka195 10 kłączy liliowców . Na 6 różnych odmian tylko jeden jest na razie taki jak zamówiłam ;:223 , 2 nie kwitły i nie sprawdzę w tym roku czy to te, co kupowałam. Na szczęście uwielbiam te rośliny i każda z nich znajdzie u mnie miejsce. Ale nie powiem, fajnie byłoby ogladać w ogrodzie też to, co się wybrało do wsadzenia ;:224

Czy macie sprawdzone źródła liliowców ?? Gdzie kupujecie swoje? Często zdarza się, że kupujecie konkretną odmianę, a po kwitnieniu macie coś zupełnie innego ? Bo jak tak dalej pójdzie, to może się okazać, ze szybciej w totka wygram, niż trafię białego liliowca :;230
A chciałabym przygotowac do wrzesnia miejsce pod kolejne liliowce ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Penelopo najlepiej napisz na pw do osób z forum, tych, którzy przedstawiają w tym wątku swoje liliowce.
Kupując u nich masz największą gwarancję, że kupisz to co chcesz.
Możesz też zamówić w firmach zagranicznych, ale efekt też może być różny.
Grażyna.
kogro-linki
Penelopa
200p
200p

Post »

Dzięki ;:196 Po cichu liczę na to, że jeszcze w tym roku coś mi się uda dosadzić. Jak mi się nie uda, to od wiosny ruszam pełną parą :tan
Penelopa
200p
200p

Post »

Ismenko, jako że nie mogę odpowiadać w dziale sprzedam, to mam pytanie do Ciebie tutaj:

czy wśród tych liliowców, które sprzedajesz po 6 zł znajdą się też takie z grupy "niższych" - do 50-60 cm? Kolor tu obojętny akurat, tesciowej po prostu spodobały się moje i obiecałam jej dosadzić w ogródku pomiędzy to, co ma. Wyższe będą u niej źle wyglądały.
Ismena
500p
500p
Kontakt:

Post »

Penelopa pisze:Odkąd trafiłam tu na forum na wątek z liliowcami, zostałam ich ogromną fanką. Zaraziłyście mnie tym tak, że na dzień dzisiejszy najwięcej pozycji na liście "do kupienia" zajmują liliowce :oops:
Miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieję, ze będzie z wzajemnością i odwdzięczą się pięknymi kwiatami :heja

Czy macie sprawdzone źródła liliowców ?? Gdzie kupujecie swoje? Często zdarza się, że kupujecie konkretną odmianę, a po kwitnieniu macie coś zupełnie innego ? Bo jak tak dalej pójdzie, to może się okazać, ze szybciej w totka wygram, niż trafię białego liliowca :;230
A chciałabym przygotowac do wrzesnia miejsce pod kolejne liliowce ;:224
Witam!
Z zakupem na Allegro to trudny zakup, bo zamiast kolekcji floksów otrzymałam kolekcję liliowców, wszystkie takie same!!! Ja mam swoich ponad 10000 liliowców, a oni mnie uszczęśliwiają byle jakimi, bo kilka zakwitło. Mam ładną kolekcję swoich floksów, a chciałam jeszcze coś, człowiek całe życie się uczy. Białego liliowca mam na zbyciu, Ice Carnival, pierwsze zdjęcie.
Pozdrawiam
Ismena
Obrazek Obrazek
Ismena
500p
500p
Kontakt:

Post »

Penelopa pisze:Ismenko, jako że nie mogę odpowiadać w dziale sprzedam, to mam pytanie do Ciebie tutaj:

czy wśród tych liliowców, które sprzedajesz po 6 zł znajdą się też takie z grupy "niższych" - do 50-60 cm? Kolor tu obojętny akurat, tesciowej po prostu spodobały się moje i obiecałam jej dosadzić w ogródku pomiędzy to, co ma. Wyższe będą u niej źle wyglądały.
Witam!
MIx kolorow, to takie , ktore jeszcze nie kwitły i nie mogę nic powiedzieć, ale przeciętna wysokość to ok 60cm.
Pozdrawiam
Ismena
Penelopa
200p
200p

Post »

Ismenka, to ja w takim razie po powrocie z urlopu, albo na początku września jak się odgruzuję po urlopie to zgłaszam się do Ciebie po liliowce :lol:

Wrzuć mi jeszcze na prv, ile kosztuje biały liliowiec ( i cały biały i ten z zółtą koronką) ? Chciałam zrobić taki szpaler 4 metrowy, ile sztuk powinnam mieć ?

Mi z zakupów na allegro najlepiej wyszła brukselka. Teraz mam 3 razy tyle pietruszki co planowałam i nie mogę się nadziwić, ze mnie nic nie tkneło jak ową "brukselkę" siałam. Że mi się te nasiona takie inne nie wydały :;230

Magda
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Magdziu pietruchę to w słoiki i na zimę do zamrażarki.
A po liliowce do Ismenki, bo te na pewno w pietruchę ani brukselkę się nie zamienią. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „BYLINY, trawy, zioła”