Liliowce -Hemerocallis cz.8
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.8
Emil, Małgosia- śliczne są Wasze liliowce i te nowe odmiany i te starsze.
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śniezko aż cztery z przysłanych od Ciebie liliowców zakwitło pięknie, dwa poszły w liście
. dziękuję bardzo:)
Genowefa

night embers

darling dilema

Malaysian Monarch

i mix kolorów

[URL=http://img3.imageshack.us/i/obraz102ly

Uploaded with ImageShack.us

kogra duże
za nie
Pozdrawiam
Iwona

Genowefa

night embers

darling dilema

Malaysian Monarch

i mix kolorów

[URL=http://img3.imageshack.us/i/obraz102ly

Uploaded with ImageShack.us

kogra duże

Pozdrawiam
Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Iwonko nie ma za co.
Stare odmiany tez mogą być piękne, prawda ?
Niech Ci zdrowo i długo kwitną.
Stare odmiany tez mogą być piękne, prawda ?
Niech Ci zdrowo i długo kwitną.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- igielka78
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
To może ja też pokażę liliowce, które u mnie w tym roku zakwitły. W przypadku NN liczę na pomysły odnośnie identyfikacji.
pierwsza jak zawsze Stella d'Oro

Charles Johnston

Forgotten Dreams

miniaturka Bumble Bee

Cute As Can Be

Canadian Border Patrol

Catherine Woodberry

i NN - pokornie proszę o identyfikację

pierwsza jak zawsze Stella d'Oro

Charles Johnston

Forgotten Dreams

miniaturka Bumble Bee

Cute As Can Be

Canadian Border Patrol

Catherine Woodberry

i NN - pokornie proszę o identyfikację

-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Witam!
W tym roku liliowce są najładniejsze od 5 lat. Kiedyś tak pięknie u Brata Franczaka kwitły. Jak wróciłam do domu to nie mogłam spać, było to wielkie wrażenie, tylko ceny wtedy były o wiele wyższe niż w tej chwili i nie można było sobie pozwolić na wiele. Liliowce Brata Franczaka mam i bardzo je lubię, mimo ,że ciągle tworzę nowe, to patrzę na nie z sentymentem. Dużo moich siewek powstało na jego liliowcach.
Pozdrawiam
Ismena

W tym roku liliowce są najładniejsze od 5 lat. Kiedyś tak pięknie u Brata Franczaka kwitły. Jak wróciłam do domu to nie mogłam spać, było to wielkie wrażenie, tylko ceny wtedy były o wiele wyższe niż w tej chwili i nie można było sobie pozwolić na wiele. Liliowce Brata Franczaka mam i bardzo je lubię, mimo ,że ciągle tworzę nowe, to patrzę na nie z sentymentem. Dużo moich siewek powstało na jego liliowcach.
Pozdrawiam
Ismena

- kogra
- Przyjaciel Forum
Ismenko 323 i następny są niesamowite.
Ten z ząbkami rekina wygląda ciekawie i jest bardzo oryginalny.
W ogóle to wszystkie są piękne.
Cieszę się, że kilka z twoich już kwitnie w moim ogrodzie i wzbudza zachwyt moich gości.
Dziękuję.
Ten z ząbkami rekina wygląda ciekawie i jest bardzo oryginalny.
W ogóle to wszystkie są piękne.
Cieszę się, że kilka z twoich już kwitnie w moim ogrodzie i wzbudza zachwyt moich gości.
Dziękuję.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
Odkąd trafiłam tu na forum na wątek z liliowcami, zostałam ich ogromną fanką. Zaraziłyście mnie tym tak, że na dzień dzisiejszy najwięcej pozycji na liście "do kupienia" zajmują liliowce
Miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieję, ze będzie z wzajemnością i odwdzięczą się pięknymi kwiatami
Pierwsze próby zakupów liliowców mam za sobą, i tak:
1. rok temu, po obejrzeniu zdjęć na forum, z językiem na brodzie ogladałam w szkółce liliowce i decydowałam, czy wybrać: pomarańczowy z czerwonym środkiem, pomarańczowy z żółtym środkiem i pomarańczowy ( innych szkółka nie miała). Wybór trudny, oczywiście wzięłam wszystkie. W tym roku zakwitły, przy czym wszystkie okazały się takie:

I wierz tu człowieku w etykiety napisane markerem na doniczce
A ja tyle się zastanawiałam nad wyborem...
Potem zamarzyły mi się inne kolory, przerzuciłam się na zakupy przez net.
2. W tym roku kupiłam więc na allegro u Benka195 10 kłączy liliowców . Na 6 różnych odmian tylko jeden jest na razie taki jak zamówiłam
, 2 nie kwitły i nie sprawdzę w tym roku czy to te, co kupowałam. Na szczęście uwielbiam te rośliny i każda z nich znajdzie u mnie miejsce. Ale nie powiem, fajnie byłoby ogladać w ogrodzie też to, co się wybrało do wsadzenia
Czy macie sprawdzone źródła liliowców ?? Gdzie kupujecie swoje? Często zdarza się, że kupujecie konkretną odmianę, a po kwitnieniu macie coś zupełnie innego ? Bo jak tak dalej pójdzie, to może się okazać, ze szybciej w totka wygram, niż trafię białego liliowca
A chciałabym przygotowac do wrzesnia miejsce pod kolejne liliowce

Miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieję, ze będzie z wzajemnością i odwdzięczą się pięknymi kwiatami

Pierwsze próby zakupów liliowców mam za sobą, i tak:
1. rok temu, po obejrzeniu zdjęć na forum, z językiem na brodzie ogladałam w szkółce liliowce i decydowałam, czy wybrać: pomarańczowy z czerwonym środkiem, pomarańczowy z żółtym środkiem i pomarańczowy ( innych szkółka nie miała). Wybór trudny, oczywiście wzięłam wszystkie. W tym roku zakwitły, przy czym wszystkie okazały się takie:

I wierz tu człowieku w etykiety napisane markerem na doniczce

Potem zamarzyły mi się inne kolory, przerzuciłam się na zakupy przez net.
2. W tym roku kupiłam więc na allegro u Benka195 10 kłączy liliowców . Na 6 różnych odmian tylko jeden jest na razie taki jak zamówiłam

Czy macie sprawdzone źródła liliowców ?? Gdzie kupujecie swoje? Często zdarza się, że kupujecie konkretną odmianę, a po kwitnieniu macie coś zupełnie innego ? Bo jak tak dalej pójdzie, to może się okazać, ze szybciej w totka wygram, niż trafię białego liliowca

- kogra
- Przyjaciel Forum
Penelopo najlepiej napisz na pw do osób z forum, tych, którzy przedstawiają w tym wątku swoje liliowce.
Kupując u nich masz największą gwarancję, że kupisz to co chcesz.
Możesz też zamówić w firmach zagranicznych, ale efekt też może być różny.
Kupując u nich masz największą gwarancję, że kupisz to co chcesz.
Możesz też zamówić w firmach zagranicznych, ale efekt też może być różny.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 200p
Dzięki
Po cichu liczę na to, że jeszcze w tym roku coś mi się uda dosadzić. Jak mi się nie uda, to od wiosny ruszam pełną parą 

-
- 200p
Ismenko, jako że nie mogę odpowiadać w dziale sprzedam, to mam pytanie do Ciebie tutaj:
czy wśród tych liliowców, które sprzedajesz po 6 zł znajdą się też takie z grupy "niższych" - do 50-60 cm? Kolor tu obojętny akurat, tesciowej po prostu spodobały się moje i obiecałam jej dosadzić w ogródku pomiędzy to, co ma. Wyższe będą u niej źle wyglądały.
czy wśród tych liliowców, które sprzedajesz po 6 zł znajdą się też takie z grupy "niższych" - do 50-60 cm? Kolor tu obojętny akurat, tesciowej po prostu spodobały się moje i obiecałam jej dosadzić w ogródku pomiędzy to, co ma. Wyższe będą u niej źle wyglądały.
-
- 500p
- Kontakt:
Witam!Penelopa pisze:Odkąd trafiłam tu na forum na wątek z liliowcami, zostałam ich ogromną fanką. Zaraziłyście mnie tym tak, że na dzień dzisiejszy najwięcej pozycji na liście "do kupienia" zajmują liliowce![]()
Miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieję, ze będzie z wzajemnością i odwdzięczą się pięknymi kwiatami![]()
Z zakupem na Allegro to trudny zakup, bo zamiast kolekcji floksów otrzymałam kolekcję liliowców, wszystkie takie same!!! Ja mam swoich ponad 10000 liliowców, a oni mnie uszczęśliwiają byle jakimi, bo kilka zakwitło. Mam ładną kolekcję swoich floksów, a chciałam jeszcze coś, człowiek całe życie się uczy. Białego liliowca mam na zbyciu, Ice Carnival, pierwsze zdjęcie.
Pozdrawiam
Ismena

-
- 500p
- Kontakt:
Witam!Penelopa pisze:Ismenko, jako że nie mogę odpowiadać w dziale sprzedam, to mam pytanie do Ciebie tutaj:
MIx kolorow, to takie , ktore jeszcze nie kwitły i nie mogę nic powiedzieć, ale przeciętna wysokość to ok 60cm.
Pozdrawiam
Ismena
-
- 200p
Ismenka, to ja w takim razie po powrocie z urlopu, albo na początku września jak się odgruzuję po urlopie to zgłaszam się do Ciebie po liliowce
Wrzuć mi jeszcze na prv, ile kosztuje biały liliowiec ( i cały biały i ten z zółtą koronką) ? Chciałam zrobić taki szpaler 4 metrowy, ile sztuk powinnam mieć ?
Mi z zakupów na allegro najlepiej wyszła brukselka. Teraz mam 3 razy tyle pietruszki co planowałam i nie mogę się nadziwić, ze mnie nic nie tkneło jak ową "brukselkę" siałam. Że mi się te nasiona takie inne nie wydały
Magda

Wrzuć mi jeszcze na prv, ile kosztuje biały liliowiec ( i cały biały i ten z zółtą koronką) ? Chciałam zrobić taki szpaler 4 metrowy, ile sztuk powinnam mieć ?
Mi z zakupów na allegro najlepiej wyszła brukselka. Teraz mam 3 razy tyle pietruszki co planowałam i nie mogę się nadziwić, ze mnie nic nie tkneło jak ową "brukselkę" siałam. Że mi się te nasiona takie inne nie wydały

Magda
- kogra
- Przyjaciel Forum
Magdziu pietruchę to w słoiki i na zimę do zamrażarki.
A po liliowce do Ismenki, bo te na pewno w pietruchę ani brukselkę się nie zamienią.

A po liliowce do Ismenki, bo te na pewno w pietruchę ani brukselkę się nie zamienią.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki