christinkrysiu dzięki że mi podpowiedziałaś, a co do zakupu to u nas tak samo.Ale wejdę na alegro na wiosnę i pośledzę lub jesień jak będą na moją kieszeń to się skuszę.Ale podlewałaś że tak się stało?.........Buziaczki
A to już ostatnie dni kwitnienia moich liliowców.....
U wszystkich liliowce chyba już kończą kwitnienie. U mnie kwitnie jeszcze jeden, ale na pewno upały przyspieszyły przekwitanie i w dodatku ja mam bardzo młode nasadzenia. Jak zwykle ślicznie u Ciebie Alinko. Ja jestem takim tylko podglądaczem Twojego ogródka.
Alinko Twoje liliowce mają jeszcze duzo kwiatów, ale nic dziwnego, bo to wielkie piękne kępy, więc i kwitnienie rozciągnięte z taką masą kwiatów. Moje liliowce to maluszki, więc praktycznie już poprzekwitały wszystkie
Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie,
U motylka kropek kilka służy ku ozdobie...... śliczne zdjęcia córci
Witaj Alinko Dzisiaj przejazdem byłam w Twoim pięknym ogródeczku Co prawda Ciebie nie było,ale za to Twoi rodzice bardzo ochoczo zapraszali do ogrodu .To wspaniali ludzie i zazdroszczę Ci ich,bo podzielają Twoje umiłowanie zieloności
Uprzejmie wszystkim donoszę,że nie mam zielonego pojęcia jak Alinka zmieściła w niewielkim ogrodzie tak dużo pięknych roślin,a do tego wszystko jest wyeksponowane
Liliowce Alinki ciągle kwitną i już miałam wieeelką ochotę wrócic z nimi do domu,ale na szabrowników zastawiono sidła ,bo na przejściu wygrzewa się waż,a ja się ich strasznie boję
Alinko
Alinko kłącze gloriozy przechowywałam osobno w kartonie zasypanym substratem kokosowym ( to zamiast torfu )
Kłącze z racji kształtu delikatne i stąd taka troska aby nie połamać - kłącza innych były zdrowe a gloriozy zgniło i nic nie podlewałam cała zimę bo jest lekka wilgoć w piwnicy blokowej ( nieogrzewana) Może Ty będziesz mieć więcej szczęścia a na allegro juz nie kupuję - za dużo pomyłek...
Witaj Alino bardzo ładny skalniaczek z kaskadą i oczkiem zrobiłaś , jak roślinki się rozrosną to będzie jeszcze ładniej . Masz ciekawe kamieniu u mnie są zupełnie inne, takie różne polne.
Alinko ty mnie powalasz tymi zdjęciami ze swojego ogrodu
czy jak zrobiłabym oczko maleńkie ale ze stojącą wodą bez kaskady i pompy czy zdałoby egzamin?
czy nie wypwruje albo się zazieleni?
chodzi mi o odrobinke wilgoi w powietrzu!