Mój ogródek - pierwsze kroki....
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogródek - pierwsze kroki....
dalia czerwona także ładna. a ostróżki u mnie już dawno przekwitły, przyciełam i czekam na drugie kwitnienie.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie dopiero pierwszy raz ostróżka kwitnie:) jest u mnie od dwóch tygodni 

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słoneczko , i ja wpakowałam się do Twojego ogródka , by pooglądać , popodziwiać i pochwalić ogrodniczkę!
Masz mnóstwo ładnych i ciekawych roślinek , a to podobno dopiero rozwijający się ogród !
Ciekawe w takim razie , co w przyszłości stworzysz ?
Ostróżka cudowna , też mam podobną , ale nie pełną , dobry wybór , jest prześliczna!
Zaskoczyłaś mnie niebieską lobelią , mam czerwoną i różową , a o takiej , tylko słyszałam , muszę ją gdzieś znaleźć , koniecznie!

Masz mnóstwo ładnych i ciekawych roślinek , a to podobno dopiero rozwijający się ogród !

Ciekawe w takim razie , co w przyszłości stworzysz ?

Ostróżka cudowna , też mam podobną , ale nie pełną , dobry wybór , jest prześliczna!

Zaskoczyłaś mnie niebieską lobelią , mam czerwoną i różową , a o takiej , tylko słyszałam , muszę ją gdzieś znaleźć , koniecznie!

- Sloneczko22
- 100p
Witam
Babuchna Dziękuje za wizytę i za pochwały:) Lobelia niestety tylko na zdjeciu wyszla niebieska, w rzeczywistości jest fioletowa
Zapraszam częściej:)
Dzisiaj tylko chwilę byłam na działce, bo padał deszcz, a musiałam wsadzic mój nowy nabytek:
Milin amerykański:)Juz sie nie moge doczekac kwiatuszków...
I obfotografować moje ulubione jednoroczne:

Nemezja.
Rozwinęła się kolejna dalia z nasionek:

Uchował się jeszcze jeden goździk
nie wiem czy to normalne
:

Galiardia zaczyna powtórnie kwitnąć:

A na koniec i ja pochwale się moimi pomidorkami:)

Dzisiaj stwierdziłam ze roślinki troche oszalały. Wzeszły mi hiacynty...Troche im sie pory roku pomyliły...

Babuchna Dziękuje za wizytę i za pochwały:) Lobelia niestety tylko na zdjeciu wyszla niebieska, w rzeczywistości jest fioletowa

Dzisiaj tylko chwilę byłam na działce, bo padał deszcz, a musiałam wsadzic mój nowy nabytek:

I obfotografować moje ulubione jednoroczne:

Nemezja.
Rozwinęła się kolejna dalia z nasionek:

Uchował się jeszcze jeden goździk

Galiardia zaczyna powtórnie kwitnąć:

A na koniec i ja pochwale się moimi pomidorkami:)

Dzisiaj stwierdziłam ze roślinki troche oszalały. Wzeszły mi hiacynty...Troche im sie pory roku pomyliły...
- sparks25
- 500p
- Od: 14 lut 2010, o 22:15
Witaj Słoneczko22 ładny ogródek będę wpadał często i oglądał co ciekawego się dzieje 

- Sloneczko22
- 100p
Witam
sparks25
Dziękuję za odwiedzenie mojego ogródka
Pozdrawiam

Dziękuję za odwiedzenie mojego ogródka

Pozdrawiam
Witam
, wpadam z rewizytą i cóż mnie wita... moc kwiecia
, masz masę kwitnących, widzę nowe nabytki. Milin też w tym roku posadziłem i też czekam na jego kwitnienie, ciekawe ile trzeba będzie czekać
. Lwia paszcza z pierwszej strony zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, w takim kolorze jeszcze nie widziałem

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Witaj,
. Zapowiada się wspaniały, kolorowy ogród, bo od razy widać, że masz pasję. Gratuluję pięknych kwiatów i będę kibicować następnym a widać, że zanosi się na dużą różnorodność. Pamiętej, że milin to pnącze i potrzebuje mocnej podpory. Pomidorki masz bardzo dorodne i okazałe.
.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Słoneczko! Twój ogród młody, a już jaki kolorowy ! Niesamowita barwa lilii z pierwszej strony i lwiej paszczy ! Znasz może nazwy ich odmian ? Życzę Ci aby ogród piękniał w takim tempie jak dotychczas !
- Sloneczko22
- 100p
Witam nowych gości
i dziękuje za odwiedziny
Grzegorz B O milinie czytałam ze może kwitnąć dwa, trzy lata po posadzeniu. Mam nadzieje ze to się nie sprawdzi i juz w przyszłym roku będziemy podziwiać ich kwiaty:)
asia0809 Powoli się buduje podpora dla milina, mam nadzieje, ze wytrzyma. Bo widziałam ze rośnie jak wariat
.
Tamaryszek Lwią paszcze wysiałam w ubiegły roku z papierka i w tym roku taka wyrosła. Niestety nie znam nazwy odmiany
A odmianę lilii postaram się jutro sprawdzić, bo gdzieś na działce powinnam mieć jeszcze opakowanie.
Pozdrawiam

Grzegorz B O milinie czytałam ze może kwitnąć dwa, trzy lata po posadzeniu. Mam nadzieje ze to się nie sprawdzi i juz w przyszłym roku będziemy podziwiać ich kwiaty:)
asia0809 Powoli się buduje podpora dla milina, mam nadzieje, ze wytrzyma. Bo widziałam ze rośnie jak wariat

Tamaryszek Lwią paszcze wysiałam w ubiegły roku z papierka i w tym roku taka wyrosła. Niestety nie znam nazwy odmiany

Pozdrawiam

- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Słoneczko
wpadłam z rewizytą masz kolorowo i smacznie , takie ogródki tygryski lubią najbardziej

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- Sloneczko22
- 100p
Witam mirdem
i dziękuje za odwiedzenie mojego ogródka:)
Dzisiaj poszłam na zakupy i zahaczyłam o sklep ogrodniczy. Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami:)Moje dwa nowe nabytki, jeszcze w domu:) Ale już jutro pojadą na działeczkę:

Dzisiaj poszłam na zakupy i zahaczyłam o sklep ogrodniczy. Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami:)Moje dwa nowe nabytki, jeszcze w domu:) Ale już jutro pojadą na działeczkę:

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Co to takiego?
- Sloneczko22
- 100p
Zapomniałam podpisać
Ta pierwsza to celozja, a druga to przypołudnik stokrotkowy. W sklepie powiedziano mi ze są wieloletnie, ale o celozji własnie przeczytałam ze jest jednoroczna
...hmm. Zobaczymy...

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
To nic, że jednoroczne, i tak są piękne.