Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2

Post »

Kochani, wróciłam z krótkiego wypoczynku w Tatrach, które są piękne,jednak -niestety- o tej porze zadeptywane przez turystów.
Żeby móc je podziwiać w ciszy i spokoju, trzeba uciec daleko w góry...
Na Krupówkach, Giewoncie czy popularnych trasach spacerowych jest taki tłum ludzi, że można poczuć się jak na Marszałkowskiej. Do tego wszechobecna komercja zabija wszelką przyjemność obcowania z urodą samego Zakopanego i popularnych górskich szlaków.
Ale, mimo krótkiego pobytu udało nam się powędrować trochę po górkach i nacieszyć się pięknem tatrzańskich widoków. Żeby nie zaśmiecać wątku ogrodniczego, wrzucam tylko kilka fotek z mojej wyprawy:

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daluś świetne zdjęcia z urlopu. Wspaniale wyglądasz na tle tej ukwieconej łąki i majestatycznych odległych gór .Polskie góry są przepiękne i faktycznie najwspanialsze miejsca to te, gdzie można kontemplować przyrodę bez tłumów :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dalu, ja też nie lubię tłoku,ale latem raczej trudno liczyć na coś innego.
Łan fioletu za Tobą, to chyba wierzbówka - wierzbówka kiprzyca :wink: - piękny chwast :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Dalu! Pięknymi zdjęciami z Tatr nas uraczyłaś! Też słyszałem o tych tłumach obecnie w Zakopanem, dlatego przełożyłem planowany wyjazd.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witamy pod powrocie :wit
x-d-a

Post »

Agnieszko, Elu, Jacku, Ago,
witam i pozdrawiam ciągle jeszcze wakacyjnie :wit
Pogoda od kilku dni jest bardzo zmienna - słońce na zmianę z deszczem, ale deszczu i wilgoci jest już zdecydowanie za dużo :evil:
Niektóre roślinki są zachwycone, ale te, które właśnie kwitną nie wyglądają najpiękniej...Wspaniała natomiast jest w tym sezonie trawa - zdrowa, gęsta i zieloniutka jak nigdy o tej porze roku...
A więc parę zaległych fotek z mojego sierpniowego ogrodu:
Portrecik sadźca i pierwszego kwiatka powojnika Vivian Pennel

Obrazek Obrazek

Języczka pomarańczowa w fazie pąka i kwiatków

Obrazek Obrazek

...a tak wygląda cienisty kącik wypoczynkowy w sierpniu

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Daluś wpraszam się do tego kącika cienistego na kawkę :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ślicznie wyglądasz na tle tatrzańskiej przyrody! Jak to u człowieka widać radość życia... no niestety, tak, gdzie jest pięknie, tam i ludzie się zjezdżają, a tam, gdzie ludzie, tam i komercja ;-)

Doszłam do wniosku, patrząc na sierpniowe zdjęcia, że jak już sobie człowiek zorganizuje taki ładny kącik wypoczynkowy, to może i wypoczywac mu się zachce :;230 Pożyjemy, zobaczymy...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

oh, jak miło i dobrze w końcu wpaśc do zaprzyjaźnionego ogrodu, popatrzec, pooglądac, podpatrzec :wink:

Dalu, witaj! Jak zwykle, fascynująco u Ciebie :shock: , jak Ty to robisz, że takie wszystko jest wypieszczone, wychuchane, jakby samo z siebie?...

i ponownie zapytam, ile Ty tam masz hektarów? :wink:

liliowce, funkie powalające, przeurocze lilie, choc ja za nimi nie przepadam, ale potrafię dojrzec ich piękno, a ten gwiaździsty powój to gwiazda Twojego ogrodu, nigdy się z nim nie spotkałam, ale zauroczył od pierwszego wejrzenia. no i moja ukochana trzmielina w przedogródku - rewelacyjny jest ten żywopłocik

Pozdrawiam serdecznie i lecę zwiedzac inne ogrody, a do Ciebie zajrzę jutro z poranną kawką ;:80
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

aage pisze:Daluś wpraszam się do tego kącika cienistego na kawkę :lol:
Ja też, ja też :D ;:65
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Daluś zdjęcia z wyprawy wyborne, z tęczą takie romantyczne :wink: ogrodowe jak zwykle piękne i ja też biegnę na kawkę :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś wciąż nieodmiennie zachwycam się Twoim cienistym zakątkiem, jest wspaniały- romantyczny i uroczy. A ten stół i krzesełka jakby właśnie stworzone do tego miejsca :D
x-d-a

Post »

Agnieszko, dzięki za miłe słowa ;:196 Ja lubię ten kącik również za to, że zmienia się z tygodnia na tydzień - teraz królują w nim hortensje i floksy :P

Isiu, Aniu, Ago, bardzo chętnie gościłabym Was na prawdziwej kawce w moim kąciku, ale póki co pozostaje nam tylko ta wirtualna...

Agniesiu, mój ogród nie jest taki duży - ma raptem 10 arów ;:224 Ale powiem szczerze, że jak dla mnie - wystarczy!
Lilie to moja najnowsza miłość, liliowce i funkie mam w ogrodzie już od kilku lat. Bardzo lubię wysiewać jakieś dziwne i rzadkie roślinki, głównie pnącza. W zeszłym roku eksperymentowałam z kobeą, w tym - z powojem gwiezdnym :P

100krotko, szczerze? mam dwa kąciki wypoczynkowe, oba nie najgorsze, ale ograniczam się do spożywania tam posiłków i przyjmowania gości. Już nie pamiętam kiedy po prostu usiadłam i wypoczywałam w kąciku wypoczynkowym :roll: To już prędzej jak mam chwilę bujam się w hamaczku...

Co teraz kwitnie najpiękniej w ogrodzie :?: HORTENSJE :!: A jakie? Różne, różniste - ogrodowe, bukietowe, krzaczaste...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Niedługo to ścieżki nie będzie widać spomiędzy roślin :wink:
Teraz hortensje mają swój czas, bukietowe wolę takie młodziutkie, jeszcze bez różu.
Najładniejszy kwiatostan ma (jak dla mnie) Tardiva :P
10 arów to bardzo dobra powierzchnia, nie jest ciasno a jednocześnie da się to obrobić,
bez wiecznej zadyszki, jaką sama sobie serwuję dosadzając zamiast utrzymując stan obecny :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Dalus pięknie wyglądasz na tle tych gór, bardzo dobrze, że udało Ci sie wyrwać od codzienności.
W ogrodzie masz tak pięknie , ale zawsze jest coś do zrobienia , by się odpoczywało, a w górach byłas typowo Ty i natura fajnie :D :D
Kwiaty i ogród urocze.
pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”