Miniaturowy ogród -Foggia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Re: Miniaturowy ogród -Foggia

Post »

Witam,
piękne róże... co do tej w donicy... nie martw się ja mam mnóstwo roślin w donicach bez pomysłu na nie.. ale ważne że są a nóż przyjdzie jakaś renowacja działki i się przydadzą ;)

Oczko fajnie pomyślane... też właśnie myślałam, żeby zrobić jakieś w dużej donicy ale waham się cały czas.. bardzo bym chciała oczko, ale nie mam pomysłu w którym miejscu...
A powiedz, jak sprawuje się różyczka Blue for you bo kolor ma bardzo przyciągający...
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Marysiu za szczegółowy opis Twojego oczka ,zupełnie proste ,a u nas całkowicie wykonalne ,tylko trzeba poszukać baterii,ale to już w przyszłym roku,w tym miałam dosyć roboty ,a jeszcze mnie czeka przesadzanie jesienią... :wink: Żabka to świetny gość ,też mi się marzy zwierzątko w ogródku... :lol:
Tak patrzę na Tę Felicię...czy to aby ona....Spojrzałam w HMF i tam pokazana jest jako kilka kwiatków z jednej łodyżki...nie wiem może się mylę,a co Ty myślisz...miałaś wcześniej jakieś wątpliwości co do niej... :?: Jest bardzo ładna ,zakupiłaś naprawdę wspaniałe różyczki,Lavender Ice ... :shock: kupowałaś ją u siebie ,czy przez sklep internetowy :?: Austinka rewelacja.Będę musiała znaleźć miejsce dla Lavender ,nie ma siły ,tylko gdzie ja ją znajdę :?: :roll:
Kiedy będziesz w Krakowie :?: .Śmiało możesz do mnie zawitać ,zapraszam... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Marysiu.Cieszę się ,że spodobały Ci się u mnie róże.Dodam tylko,że Bantry Bay(nadal w donicy)długo trzyma kwiaty i jest do końca kwitnienia zachwycająca.(zakup czerwcowy)Blues pomimo upałow gtrzyma się dzielnie.(roczniak)
Tak jak Nela żałuję,że nie dostałyśmy zamówionych róż(Blue for you i inne)Cudowna jest Lavender Ice i Darcey Bussell.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Foggio-kto by przypuszczał,ze jeszcze mini fontannę zmieścisz. Cudna!Wierzyć się nie chce,ze w 60 litrowym wiadrze wyłozonym folią.Przy tak upalnym lecie(podobno od 1811 nie było takiego) to prawdziwa radość woda.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Alu, Blue for you mam od wiosny, na razie jest nieduża, ale miala ponad 10 kwiatów. Zaczęła rosnąć jako pierwsza i pierwsza zakwitła. Teraz wypuszcza nowe pędy. Jak dotąd jestem z niej zadowolona.

Nelu, masz rację, że ta Felicia jakaś podejrzana. Rzeczywiście, na HMFie wygląda inaczej. Chociaż ta moja też ma po kilka kwiatów na jednej łodyżce, tylko rozkwitają pojedynczo. Na etykiecie kwiaty wygladają podobnie jak u mnie. Kupiłam ją na ebayu, więc pomyłka możliwa :roll: Nic to, jesienią kupię z porządnej szkółki :D
Obrazek

Lavender Ice kupiłam niedawno w najbliższym centrum ogrodniczym. Wcześniej widziałam na ebayu.

Jesienią kupiłam w krakowskim markecie Warwick Castle, posadziłam wśród różowych róz na przodzie rabaty. wyrosła na prawie metr i zakwitła na... żółto :roll: Teraz myślę co to jest i gdzie przesadzić.
Obrazek

Aniu, Chyba mamy podobny gust, jeśli chodzi o róże :D Moja Cafe wreszcie rozkwitła.
Obrazek

Darceya Bussell mam dzięki ofercie w magazynie ogrodniczym. Płaciłam tylko za przesyłkę. Przyszedł piękny krzaczor prosto od Austina.

Ewo, przedtem w tym miejscu, gdzie oczko była misa z wodą i kilkoma roślinami, taki zestaw lidlowy. Fontanna marzyła mi się od dawna, może trochę inna, ale cóż, nie mam prądu w ogródku więc musi być taka. Za to teraz przychodzi parka żab nad wodę. :D
U mnie takich upałów nie ma. Dziś było tylko 12C i cały dzień deszcz i wiatr.

Kilka zdjęć nie różanych

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj . Wpadlam na chwilke, zostanę na dluzej jeżeli pozwolisz.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Agnieszka83
200p
200p
Od: 8 maja 2010, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To co urzekło mnie w twoim ogrodzie, to ład i harmonia. Masz porobione ciekawe kompozycje kwiatowe, wszystko jest bardzo estetyczne, ładnie po oddzielane. Widać, że przemyślałas jak ma wyglądać twój ogród:)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Blue for You zawsze ma takie ładne jasne przebarwienia?
Chyba ją wciągnę na listę ;:224
Marysiu, Twoje róże to same perełki ;:196

Ta pszczoła, co pożera liście, to miesierka różówka, czyli pszczoła samotnica, która z wyciętych listków buduje gniazdo :wink:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu jeżeli Twoja Felicia ma więcej niż jeden kwiat na łodyżce ,to pewnie nią jest... :D Gdy ją oglądałam w różnych źródłach wydawało mi się ,że jest mniej pełna,ale zdjęcia są różne ...i Twoją właściwie można przyporządkować do tej nazwy :uszy .
Żółta róża wygląda jak Graham Thomas,u nas jest ona ogólnie dostępna w marketach ,także może to być ona,
Twoja Cafe jest bardzo ładna ,moja wygląda jak Lavender Pinocchio,chyba się pomylili i wysłali mi 2 takie same egzemplarze... :? Czy to jej pierwszy sezon u Ciebie?
Urocze zdjęcia kwiatów ...

Obrazek
a co rośnie po prawej stronie u dołu
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Grażko, zapraszam, wpadaj kiedy masz ochotę :wit

Agnieszko, witaj, dziękuję za miłe słowa :D Ten ład jednak widać raczej na zdjęciach niż w ogrodzie :roll: Ciągle mam nadzieję, że w końcu uda mi się zrobić jakiś porządek.

Aniu, Blue for You kwitła u mnie dopiero pierwszy raz. Wkrótce powinna znów zakwitnąć, pączki już rosną. Urzekła mnie tym nietypowym kolorem :D
A perełki to rosna u Ciebie ;:196

Nelu, chyba kupię tą drugą Felicię, żeby się przekonać :D Jeśli chodzi o żółtą różę to też mam wątpliwości, wydaje mi się, że ta moja ma pełniejsze kwiaty niż Graham. Przeglądałam zdjęcia na forum i hmf-ie i bardziej mi pasuje Charles Darwin lub Crown Princess Margareta :roll: Dwa lata temu chcialam mieć Grahama, ale z zakupionej w markecie sadzonki wyrósł Pilgrim :roll:
Cafe mam od wiosny i nie da się ukryć, że wyczytałam o niej u Ciebie :D Mam jeszcze kilka innych róż kupionych pod Twoim wpływem. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe :oops: Masz dar wynajdywania perełek, jak to Ania nazwała ;:196
Ta roślinka, o którą pytasz to skalnica cienista.

Obrazek

Obrazek

I więcej róż

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczęły też kwitnąć lilie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze ogródkowy gość
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu bardzo się cieszę ,że niektóre moje typy róż i Tobie przypadły do gustu...Cafe ...gdy zobaczyłam jej zdjęcie ,prawie oniemiałam,po pierwsze u Ciebie jest przepiękna,a po drugie,moja ma o wiele mniej płatków ,po prostu nie jest podobna do Twojej piękności.,chyba nastąpiła pomyłka sprzedającego... :(
Musze pomyśleć o Felicii na jesieni,I jeszcze dokupić muszę koniecznie Souvenir du Dr Jamain,zobacz ... :D
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.38585
tutaj jest do pary z Cornelią ...Śmiać mi się chce ,gdy popatrzę na swoją ,która ma 20 cm... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Foggio-przepiękne zdjęcie motylego krzewu(budlei),bardzo mi się podoba Twoja róża Lavender Ice .Często tu zaglądam,taki uroczy ,z miłością tworzony ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

a miałam róż nie kupować ta cafe jest po prostu piękna :shock: :shock:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Marysiu aż mi trudno uwierzyć że prawie jednocześnie otworzyłyśmy swoje wątki tu na forum a ja dopiero dzisiaj trafiłam do Ciebie.Muszę przyznać że trochę czasu mi zajęło tych 30 stron ale warto było spędzić tu tyle czasu.Zawsze podziwiam osoby które na małym skrawku ziemi potrafią stworzyć
takie piękne miejsce wypoczynku na którym do tego wszystkiego zgromadzić taką ilość kwiatów, krzewów i tyle róż.To po prost niesamowite.Będę tutaj częściej zaglądała ponieważ mam kilka pytań
jednak na początku nie będę zanudzać.Zapytam o ten wspaniały mur po jednej stronie działki czy to kamienny bardzo pięknie wygląda.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Marysiu, ja znów się powtórzę, ale oczu od Twoch róż oderwać nie mogę ;:60 ;:63