Jeszcze wstawię część posadzonych już siewek od Tomka (blabla ). Czekam na dostawę kolejnych doniczek z El Condor, więc reszta siewek 'leżakuje'.
Na razie zdjęcia zbiorcze, później wstawię fotki każdej rośliny z osobna. Nazwówki są tymczasowe, chociaż zastanawiam się nad zostawieniem tych oczobitnie pomarańczowych
phantom pisze:Te siewki są od Tomka (blabla) za pośrednictem ElCondor czy bezpośrednio?
Gdyby były z El Condor to bym nie pisał, że mam je od Tomka Wiem, że P. Mariusz ma w swoich zasobach siewki od Tomka, jak coś. Te są od Tomka jak już pisałem.
A właśnie, tak mi jakoś nie pasowała. Zbyt ocierniona, ale stwierdziłem, że co się będe wychylał - może ona jak E. eyriesii, najpierw na gęste ciernie a potem rzadkie. Dzięki za info.
Dzięki Lucy za wgląd do mojego wątku
P.S Tomek, ta lobivka da radę jeszcze zakwitnąć? Ma zaczątki pąka (lub dwóch). Chyba, że to pozostałości po kwiecie
Te densispiniki już kwitły u mnie w tym roku. Raczej nie miały jeszcze nowych pąków. Jeśli mają gdzieś jakieś farfocle to raczej są one pozostałością po kwiatach niż zaczątkiem nowych pąków.
Mamy już sierpień. Teraz Andy będą rosły a nie kwitły. Na kolejne pączki zapraszamy w kwietniu