Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam Forumowiczów
Jaką niemożliwością ? Każdy zakład kamieniarski (taki od nagrobków) to zrobi.karoolcia pisze:Ah to taki kosz ! A ja zachodziłam w głowę, o jaki kosz chodzi.
Ja na moją fontannę mam pomysł trochę inny. ponieważ niemożliwością jest aby wywiercić w kamieniu otwór,
O jaki poziom Ci chodzi, na poziomie czego chcesz je utrzymać?pomyślałam ,że woda mogła by sobie spływać po mniejszych kamyczkach. tylko jak je utrzymać na poziomie?
Myślę że kawałek siatki ogrodzeniowej mógłby się tu sprawdzić, kupisz ją w każdym markecie budowlanym lub ogrodniczym.karoolcia pisze:Nie wiem jak to wytłumaczyć, bo w doniczce musi być woda no w sumie sporo wody, bynajmniej połowa, i kamienie muszą być jakoś utrzymane na jednym poziomie tak jak by na piętrze doniczki?Żeby woda miała swobodny opływ. Tylko niezbyt mam pomysł jak to zrobić...
Ewentualnie na siatkę możesz kawałek włókniny położyć.Wówczas nawet drobne kamienie nie przelecą, ani żadne zanieczyszczenia do pompy się nie dostaną.karoolcia pisze:Siatka ogrodzeniowa z pewnością była by dobrym elementem ale tylko dla dużego kamienia, a moja fontanna będzie składała się z niewielkich kamyczków tzn. chciała bym aby miały ok. 2 cm średnicy.Może jakaś siatka drobno-oczkowa albo coś...
Muszę się w końcu wybrać do ogrodniczego który jest zresztą kilka kroków od domu...
Siatka raczej odpada ze względu na to że takie siatki rdzewieją. Najlepiej wykonać u ślusarza ruszt z prętów fi 4 mm z nierdzewnej stali, dopasowany średnicą do wnętrza np. takiej ceramicznej misyzmijpi pisze:Myślę że siatka z drobnymi oczkami byłaby tu dobrym rozwiązaniem. A zresztą jak poszperasz w centrum ogrodniczym może wpadnie jakiś ciekawy pomysł.