Trafnie ją nazwałaś....aage pisze:Chciałoby się powiedzieć królowa śniegu. Piękna

Chyba podoba mi się bardziej niż Stargazer

Trafnie ją nazwałaś....aage pisze:Chciałoby się powiedzieć królowa śniegu. Piękna
Moniu serdeczne dzięki za rozpoznanieMonia68 pisze:Elu, moim zdaniem to OR Casablanca, funkcjonująca również pod nazwą "OT Hacienda" (w katalogu u Pajdy. Chociaż uważam, że to są inne lilie. U niego orientalna wygląda trochę inaczej ). Twoja to cudna Casablanca!!
Witaj TAJGO 2008, cieszę się, że mnie odwiedziłaśTAJGA 2008 pisze:Elu, masz piękną kolekcję liliowców. Na Twoich fotkach to nawet takie zwykłe, popularne wyglądają prześlicznie.
Też nazbierałam trochę odmian liliowców, ale niektóre dopiero w tym roku zakwitły po raz pierwszy. Nie wszystkie są takie jakich oczekiwałam, ale poczekamy, zobaczymy.....
AGNESS - dziękuję, bardzo mi miło, że fotki się podobająAGNESS pisze:Elu aż zaniemówiłam z zachwytu nad Twoimi liliowcami. Są przepiękne i wspaniale uchwycone w obiektywie![]()
Margo2 - ja się też nie obrażę za tą pomyłkę i nawet nie będę jej reklamowałaMargo2 pisze:Także zaniemówiłam, szczególnie podobają mi się te ciemnie. Po prostu nie mogłam od nich oczu oderwać.
Muszę koniecznie dokupić kilka takich kolorków. Zauważyłam też taki prawie biały. Śliczny.
Ja bym sie nie obraziła za taką pomyłkę liliową. Też jest piękna.
Nie, w ubiegłym....mam sporo takich z ubiegłego roku, które mi nie będą kwitłyMargo2 pisze:Bo pewnie zakupione w tym roku.![]()
Ja też mam 2 czy 3 takie. Czekam z niecierpliwością na kwiaty. Może w końcu i ja się doczekam takich kolorków.
Moniu dziękuje za radę, tak też zrobię i zasypię suchymi liśćmiMonia68 pisze:Elu, z reguły liliowe pomyłki nie rozczarowują, a Twoja jest wyjątkowo piękna!! Casablankę zamawiałam dwukrotnie, ale do tej pory jej nie mam![]()
Żadnych lilii nie wykopuję, orientalne też doskonale zimują. W razie bezśnieżnej mroźnej zimy należy okryć dosyć grubą warstwą liści.
Miłego dnia
Moniu dziękuję, niedziela była udanaMonia68 pisze:Elu, liliowce masz niesamowite!!Nie wiem, czy to szczególny dar do przedstawiania ich w wyjątkowo atrakcyjnych ujęciach, czy też wrodzona uroda?? Pewnie to pierwsze... Niemniej z przyjemnością oglądam wszystkie zdjęcia utwierdzając się w przekonaniu, że kolejne powinnam zamówić
![]()
![]()
Udanej niedzieli
Witaj Magdalenkomme33 pisze:Witaj Elu
Rewelacyjne zdjęcia robisz![]()
![]()
![]()
Dzięki nim, można się bez pamięci zakochać w liliowcach...