To tylko zależy od tego czy sadzone bulwy, w poprzednim roku wykształciły pąki kwiatowe.

Dzięki, nie pomyślałam o tym. Na pewno spróbuję.eukomis pisze:Olu zobacz może większym widelcem ci się uda mnie się udało.
Lorrie to miałaś szczęścieLorrie pisze:Ta moja która zakwitła to sadzona w tym roku. Nie spodziewałam sie w tym roku kwiatów! Kupiona na All u Paeonia_pl
 Ja kupiłam wiosną 3 od tego sprzedawcy i żadna nie zakwitnie. Zresztą z moich bulw wyrosły marne pypcie, że nawet nie liczę na kwitnienie w przyszłym roku
  Ja kupiłam wiosną 3 od tego sprzedawcy i żadna nie zakwitnie. Zresztą z moich bulw wyrosły marne pypcie, że nawet nie liczę na kwitnienie w przyszłym roku  .
 . 

rosła pod drzewami.
 rosła pod drzewami. - to ja jednak uważam, że podobnie jak w przypadku prawie wszystkich innych roślin o ile przeniesiesz je z odpowienio dużą bryłą korzeniową to można to zrobić prawie w dowolnym okresie, pod warunkiem oczywiście, że nie trafią w diametralnie odmienne warunki oświetleniowe, wietrzne i wilgotnościowe.
 - to ja jednak uważam, że podobnie jak w przypadku prawie wszystkich innych roślin o ile przeniesiesz je z odpowienio dużą bryłą korzeniową to można to zrobić prawie w dowolnym okresie, pod warunkiem oczywiście, że nie trafią w diametralnie odmienne warunki oświetleniowe, wietrzne i wilgotnościowe.

Być może i jest krzewiasta - niestety nie potrafię jeszcze rozróżniać.Lorrie pisze:Oj Sylwek - piękna, Twoja Piwonia... Wyglada jak krzewiasta...

Gorsza z tym , że nie wiem jak przesortować karpy , które sadzić a które wyrzucić , czy zależy to od wielkości
  Gorsza z tym , że nie wiem jak przesortować karpy , które sadzić a które wyrzucić , czy zależy to od wielkości   
   kształtu , jakiś oczek
 kształtu , jakiś oczek   

Zrobiłam już zakupy piwoniowe u paeonia na All ...
 Zrobiłam już zakupy piwoniowe u paeonia na All ...