W rodzinnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W rodzinnym ogrodzie

Post »

witajcie
znowu albo bez przerwy pada i chłodno więc siedzę w domu i nic na razie nie robię. czekam
Grażko bardzo bym chciała więcej roślinek dosadzić ale ... :? ciągle jest coś ważniejszego. dom stał długo nie zamieszkany więc już trzeba coś wymienić, naprawić dokończyć i tak w koło. teraz skończyli poprawiać komin - cegła się sypala a zimą w piecu palimy. mój synek jakimś wspinaczkowym bedzie :;230 chyba tak lubi po rusztowaniach chodzić. ciągle musimy go pilnować. na razie troche spokoju to znowu w ogrodzie zacznę coś robić.
Bogusiu ja bardzo lubie stare drzewa :tan
Stasiu także mam azalię rośnie od strony wschodniej przy budynku kwitnie na żółto (niestety nie mam żadnego zdjecia z okresu kwitnienia ;:14 ) i coż za zapach....
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
Jagoda 68
50p
50p
Od: 26 lip 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu przybiegłam z rewizytą do Ciebie ;:65 masz bardzo duży ogród i wiele nasadzeń, zazdroszczę tych dużych drzew które dają cień i można tam sadzic cieniolubne. U mnie cienia jak na lekarstwo :( podoba mi się też altanka ;:138

Pozdrawiam Jagódka ;:196
Pozdrawiam Jagódka
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Jojola :wit , nie martw się że pada. Ostatnie upały dały tak w kość, że tym razem deszcz mi nie przeszkadza. Nie muszę podlewać, zrobiłam trochę porządków i znalazłam nie posadzone: begonie, lilie, ismeny, lilie afrykańskie-krwiste, mieczyki i mnóstwo nasion ;:14 ;:14 . Teraz jak jest chłodniej to przesadzam kwiatki do większych doniczek, coś tam dosadzam i mam więcej czasu na odwiedzanie forum. ;:108 .
Pozdrawiam w deszczowe popołudnie, pa ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Jolu :D
Twój rh wygląda nadzwyczaj dobrze biorąc pod uwagę stanowisko, na jakim rośnie :lol: Mogłabyś mu teraz dwu- trzykrotnie opryskać liście nawozem chelatowym. Nie rozumiem, dlaczego wiele osób grodzi rh płotakmi?? One bardzo płytko się korzenią, a płotki skutecznie ograniczają rozwój korzeni. Pamiętajmy, że rh to duże krzewy i skądś muszą czerpać siłę :lol: :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Jolu, nie można tak od razu wszystkiego zagospodarować :heja I tak masz sporo.A przecież co roku można coś dosadzać, przesadzać, siać, itp. wg własnych pomysłów.Ale chyba nigdy w pełni człowiek nie jest zadowolony :;230 .Taką ma naturę.I dzięki temu życie jest ciekawsze. Lubimy małe zmiany ;:138 . Teraz dziecko jest najważniejsze.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p

Post »

witajcie
Jagódko dziękuje za odwiedzinki i miłe słowa
Stasiu ja bardzo lubie lato ale ciepłe, słoneczne, z przelotnymi opadami. a nie leje przez kilka dni i zimno że można kurtki wkładać. wiem że deszcz potrzebny- moim roślinkom nawet barodzo ale ja nie przepadam za zimnem. :cry: nawet porządki jakoś marnie idą bo najchetniej zawinęłam bym sie w koc, z książką i ciepła herbatką ;:224
Monia dziękuję ze obejrzałaś go ;:180 . nawóz kupię. a ten płotek :oops: to aby kora sie nie rozsypywała i łatwiej było kosić. myślałam aby rh przesadzić w miejsce zacienione. tam miałby słońce tylko rano później już nie.
Grażynko gdy człowiek 9czyli ja) poglada piekne ogrody u innych to sam chciałby mieć taki także. im wiecej oglądam tym wiecej krzaczków mi sie podoba tym więcej chciałabym kupować, sadzić ... a tu niestety ja, jak i pewnie wiekszość, mamy swoje "kule u nóg" które skutecznie nas hamują. kiedyś myslałam że jak obsadze sobie działeczkę dookoła to już nic nie będę robiła tylko podleję, popiele, cos może przytne a tu nagle natknęłam sie na to forum i okazuje się że już zaczynam tworzyć w myślach następne rabatki. i masz ci babo...
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jolu, ma ten sam problem :wink: Dopóki tu nie dotarłam to myślałam,że już niewiele jeszcze mam do zrobienia u siebie, i przede wszystkim jeśli już bym cokolwiek miała robić, to nie musiałabym się spieszyć... A teraz czuję,że trzeba wiele zmienić, nie wszystko mi się podoba-pewnie już dawno mi się opatrzyło,tylko dopiero do mnie dotarło :lol: Teraz siedzę i myślę jak to wszystko ruszyć, a względy finansowe hamują... Chciałoby się szybko coś zmienić i nie da się, złość bierze... ;:223 ;:223

A.
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p

Post »

a propos wczoraj byłam na zakupach co prawda spożywczych ale
Obrazek
oczywiscie kupiłam
Obrazek
inarazie jeszcze stoi w doniczce ale już na przeznaczonym dla niej miejscu
pozdrawiam
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Będzie pięknie wyglądać w tamtym towarzystwie :) Co to za hortensja? I w którym sklepie spożywczym sprzedają takie hortensje?
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

ogród śliczny i skalniaczek też
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Jolu, to są najlepsze zakupy, takie nie planowane.A hortensja śliczna, żeby nie zauroczyć. ;:108
Awatar użytkownika
Jagoda 68
50p
50p
Od: 26 lip 2010, o 15:24

Post »

Moje zakupy wyglądają podobnie, bez roślinki nie wracam do domu ;:224
Hortensja piękna, mam też taką ale jej kwiaty szybko brązowieją nie wiem dlaczego :(
Pozdrawiam Jagódka
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p

Post »

Aniu nazwy nie znam :oops: bo kupowałam niestety nie w sklepie ale przed sklepem od chłopiny który stał z towarem przy ulicy. :roll: miał jeszcze niebieskie ale trochę bałam się ze u mnie ona sie odbarwi i będzie różowa.
Roza - dziękuję
Grażynko masz racje. ja także najbardziej ciesze się :lol: z takich nieplanowanych zakupów.
Jagódko mam jeszcze dwie hortensje: te na zdjeciu z nowozakupioną oraz hortensje bukietowa
Obrazek
W rodzinnym ogrodzie
Beaty
50p
50p
Od: 7 lis 2008, o 09:40

Post »

Jolu :wit
piękne, stare jabłonie rosną w Twoim ogrodzie- bardzo tego zazdroszczę, a hortensje przecudnej urody- widać po zdjęciach, że klimat ogrodu będzie im sprzyjał
pzd Bożena
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Początek kolekcji hortensjowej już jest . :P ;:138 ;:138 ;:138
Pewnie będzie i dalszy ciąg . :wink: ;:224 ;:224 ;:224
ODPOWIEDZ