Saintpaulia - to brzmi dumnie :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p
Od: 27 cze 2009, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Saintpaulia - to brzmi dumnie :)

Post »

zeberko, tak, ja nadaję z różnych, ale wyżej pisałam też o przesyłkach, które do mnie nie dochodzą, nie tylko te, które ja wysyłam, po prostu ogólnie ostatnio tak pechowo, bo nie mówię, że zawsze tak było, bo jedną na przykład mi zgubili a inną szła dłużej niż powinna, bo priorytet idzie przecież 2 dni a do mnie szedł ponad tydzień, a w upały dla fiołeczków to katastrofa
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wiem niestety,dlatego ja na twoim miejscu czekałabym az pogoda sie bardziej deszczowa zrobi i wtedy napisała zeby wysłali
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Jeśli mogę to i ja ponarzekam troszkę na tą pocztę ;:14 bo nie wiem czy też znowu mi nie zgubili drugiej przesyłki od Renatki ;:223 a tam była hoja ;:145 Ja zawsze wysyłam poleconym to przynajmniej wiadomo gdzie jest :roll: i można reklamować. Po przesyłce od Ani zrobiłam listonoszce haję bo mi tak do skrzynki włożyła że jej wyjąć nie mogłam i mam nadzieję że to ona się nie mści za to :evil:
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Takich przecherów z pocztą to chyba nikt nie miał ;:14
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17

Post »

Ja też nie narzekam priorytety idą 2-3 dni nawet nie polecone. A listonosz wie, że roślinki i zawsze dzwoni żeby nie wpychać do skrzynki. A zimą też, bo mówił, że na pewno nasionka i nie zostawi w skrzynce :;230
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Beatko moje też nic nie chcą współpracować ;:110 ,z 28 listków u jednego wczoraj zauważyłam młode listeczki, dzisiaj wsadziłam do ziemi pstrokatki które chyba najszybciej wypuściły korzonki i mam nadzieję że w ziemi nie będą się lenić ;:224
sparklerberry i winter parasol mnie się tez podobają, ten pierwszy to chyba też ma liście dwukolorowe,
;:196 życzę szybciutkich korzoneczków
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

sari pisze:Beatko moje też nic nie chcą współpracować ;:110 ,z 28 listków u jednego wczoraj zauważyłam młode listeczki, dzisiaj wsadziłam do ziemi pstrokatki które chyba najszybciej wypuściły korzonki i mam nadzieję że w ziemi nie będą się lenić ;:224
sparklerberry i winter parasol mnie się też podobają, ten pierwszy to chyba też ma liście dwukolorowe,
;:196 życzę szybciutkich korzoneczków
Dziękuję ;:196
Tak sparklerberry ma dwukolorowe listki :D
Nie pozostawiają nam wyboru Ci nasi podopieczni, musimy czekać :D a tak swoją drogą to sporawe też masz przedszkole 28 listeczków ;:224

u mnie już na poważnie miejsca zaczyna brakować :( a tyle jeszcze jest pięknych fiołeczków, no i na storczyka też choruję a jak Twoich się naoglądałąm to choroba mi się wzmogła :oops:
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Beatko ja mam dość szerokie parapety, mniejszych doniczek to trzy rzędy wejdą, storczyki nie mają szerokich to możesz dać do tyłu a z przodu fiołki :;230 na pewno dasz radę jeszcze jakąś doniczkę upchnąć
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Bibi moje chciejstwo fiołkowe też się powiększa. Mówie już dość a zachwile i tak mam nowe ;:108 a parapety nie są z gumy.Naszczeście sąsiadka uczynna wlecze mi doniczki które ma na zbuciu a jak jakaś zostaje pusta no to szukam fiołeczka :;230
x-ni-a
---

Post »

A co tam nowego u Ciebie bo tak jakoś tu cichutko...
Latasz i latasz gdzieś :;230
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Beatko, moje parapety niestety węższe w dwóch rzędach stoją doniczki 10-12 cm i to wszystko co się zmieści na nie :(
Ale pomyślę na pewno gdzie by chociaż jednego storczyka wcisnąć, chociaż nie mam jak na razie zielonego pojęcia co do pielęgnacji :oops:

Agnieszko :;230 to ty masz rewelacyjną sąsiadkę

Alinko :D latałam, latałam po tych waszych wątkach i psychicznie strasznie to przeżyłam, bo znów "coś" mi się chce przez Was :;230 - tym razem padło na Hippeastrum i musiałam powiedzieć stop i zrobić na jakiś czas chociaż przerwę od forum, bo w końcu pójdę z torbami przez to zamiłowanie do zielonych
x-ni-a
---

Post »

Oj trzeba siły charakteru, żeby się powstrzymać przed kupnem :lol:
Ja wczoraj trzy razy wracałam do calli (oj jaka piękna była) ale udało mi się nie kupić :?
I teraz nie wiem czy cieszyć się z tego czy nie...
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

no właśnie, z tą siłą woli to różnie bywa, jak mnie na coś weźmie to... przez miesiąc, może dwa udaje mi się powstrzymać, czasami w ogóle nie myślę o jakimś kwiatku, ale jak wejdę na któryś z wątków to zaczyna się od nowa i wtedy już tylko szukam miejsca na kolejną doniczkę :lol:
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Beatko storczyki nie są bardzo wymagające i jak tylko będziesz czuła że chcesz go naprawdę to polecam ;:108 Ja wczoraj ćwiczyłam silną wolę przed kupnem kolejnych hoi :;230 i też mi się udało :;230
x-ni-a
---

Post »

Ha ha nie ma takiej siły żebym się powstrzymała przed kupnem hojek :lol:
I fiołków.
Chyba tylko jeśli są za drogie. Ale jakbym miała więcej pieniążków to byłoby dopiero szaleństwo.
Czyli nie najlepiej ze mną :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”