Ogród Ali -> alana cz.1
Bardzo ładne działeczki, współpracująca rodzinka
, tylko pogratulować. Bardzo ciekawa ta "budowla"..no i jakie pożyteczne funkcje spełnia. Oj zjadłabym z takiego pieca ....chlebek i jagodzianki ;:8

Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Alu
Zasiadłam sobie z kawusią i zerkam . Aż żal mi wychodzic od Ciebie . Masz tu tak wspaniale .
Najbardziej urzekła mnie ta ścieżka między kwiatami i krzewami , jest rewelacyjna
Już oczami wyobraźni widzę jak cuudownie sie spaceruje
Dużo pracy Was to kosztowało , ale stworzyliście piękne miejsce i tworzycie nadal
Pozdrawiam cieplutko

Zasiadłam sobie z kawusią i zerkam . Aż żal mi wychodzic od Ciebie . Masz tu tak wspaniale .
Najbardziej urzekła mnie ta ścieżka między kwiatami i krzewami , jest rewelacyjna

Dużo pracy Was to kosztowało , ale stworzyliście piękne miejsce i tworzycie nadal

Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Witaj Barbarko zapraszam częściej w odwiedziny na moją działkę
Marysiu jeżeli w najbliższym czasie coś upiekę w piecu, to na pewno sie podzielę. Być może przed świętami będzie chlebuś razowy na zakwasie :P w tamtym roku wyszedł bardzo dobrze
Dodam kilka nowych zdjęć:
- dwa krzaczki róż (co roku mam z nimi problem, bo w drugiej połowie lata zaczynają chorować - opadają im liście)

- oto moje ukochane nawłocie - kępka samosiejka, rośnie na rowem na drugiej działce (widać po domku), mam jeszcze jedną kępkę po drugiej stronie wody

- rabata tuż za wejściem na działkę, przed domkiem

Marysiu jeżeli w najbliższym czasie coś upiekę w piecu, to na pewno sie podzielę. Być może przed świętami będzie chlebuś razowy na zakwasie :P w tamtym roku wyszedł bardzo dobrze

Dodam kilka nowych zdjęć:
- dwa krzaczki róż (co roku mam z nimi problem, bo w drugiej połowie lata zaczynają chorować - opadają im liście)

- oto moje ukochane nawłocie - kępka samosiejka, rośnie na rowem na drugiej działce (widać po domku), mam jeszcze jedną kępkę po drugiej stronie wody

- rabata tuż za wejściem na działkę, przed domkiem

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- alana
- nasza najmłodsza jabłonka - w tym roku miała pierwsze owoce (był pyszne, mniam)

- maczek

- liatra z ostróżkami w tle

- dalie ciąg dalszy

- maczek

- liatra z ostróżkami w tle

- dalie ciąg dalszy

Pozdrawiam, Alicja
- alana
Ewo nie ma problemu
jak będzie sie zanosiło na pieczenie chleba, to dam znać :P

Pozdrawiam, Alicja
- alana
Jeszcze trochę lata i wiosny
- róża Pascali

- rabata z forsycją, funkią i tawułami (z 2006 roku, w tym sezonie dosadziłam nowe roślinki, mam nadzieję, że już późną wiosna będą widoczne efekty)

a propos kiedy pierwszy raz po posadzeniu zakwitła Wam forsycja? ja mam dwie i dopiero w tym roku zakwitły i to bardzo ubogo
- nagietki i goździki na rowem

Zapraszam za chwilę na deser!! ;)
- róża Pascali

- rabata z forsycją, funkią i tawułami (z 2006 roku, w tym sezonie dosadziłam nowe roślinki, mam nadzieję, że już późną wiosna będą widoczne efekty)

a propos kiedy pierwszy raz po posadzeniu zakwitła Wam forsycja? ja mam dwie i dopiero w tym roku zakwitły i to bardzo ubogo

- nagietki i goździki na rowem

Zapraszam za chwilę na deser!! ;)
Pozdrawiam, Alicja
- alana
Aniu i Grzegorzu dziękuję za miłe słowa :P Było i pieczone (chleb, bułeczki drożdżowe) i wędzone (ryby, wędliny). Zapewne na Boże Narodzenie będziemy coś piec czy wędzić, wiec wówczas pokaże Wam zdjęcia z pysznościami
A teraz zapowiedziany deser:
- półfrancuskie rogaliki z jabłkami

Życzę smacznego!!

A teraz zapowiedziany deser:
- półfrancuskie rogaliki z jabłkami

Życzę smacznego!!
Pozdrawiam, Alicja
- alana
A teraz kilka aktualnych zdjęć (ściśle mówiąc z wczoraj)
- skalniak

- mostek (tylko nie przestraszcie się tego "kompostownika" sąsiadów) i rosnąca wokół niego róża golden shower

- skalniak

- mostek (tylko nie przestraszcie się tego "kompostownika" sąsiadów) i rosnąca wokół niego róża golden shower

Pozdrawiam, Alicja
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mniam pyszne roglaliki - i coś czuję żw w okresie świąt też trzeba Cię będzie odwiedzić 
ładny ten mostek masz- mi się marzy takie duże oczko z mostkiem właśnie ale na razie to tylko Sferamarzeń :P

ładny ten mostek masz- mi się marzy takie duże oczko z mostkiem właśnie ale na razie to tylko Sferamarzeń :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki