Kolorowy Ogród Geni cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni cz. 4

Post »

Markus to będzie piękne tonięcie :;230 :;230
Markus na zdjęciach wygląda że są kępy a tak w rzeczywistości większość to ma po jednym lub 2 l liściu .
Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Naprawdę Gieniu, to już koniec kwitnienia liliowców? U mnie niektóre jeszcze nie zakwitły!
Dobrze, że są zdjęcia i czy kwitną czy nie, oglądać je będzie można cały rok - jeśli oczywiście zechcesz sie podzielić ich widokiem wstawiając zdjęcia w swoim wątku :D Zgromadziłaś bardzo piękne odmiany ;:215
x-d-a

Post »

Geniu, Twoje liliowce są zjawiskowo piękne ;:63
Masz rację - jak się rozrosną w duże kępy, to dopiero będzie widok!
Szkoda, że już powolutku kończą swój festiwal kwitnienia, ale przecież będziemy podziwiać hortensje, a póżniej astry i chryzantemy...
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Piękne..wszystkie bez wyjątku..... ;:180
ale ten szczególnie mi bliski....

Obrazek

jaka szkoda że już się kończą.....moje już mają liściory tylko.... :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza Ty wiesz że ja chętnie wklejam swoje zdjęcia , ale obawiam się czy forumowiczom nie znudzą się .
Już coraz mniej ludzi odwiedza mój ogród i nie dziwię się wszystko w końcu się nudzi .

Dalu hortensje i chryzantemy mam w swoim ogrodzie , astrów już od lat nie mam braknie miejsca .
Ale jeszcze mam goździki , zimowity i marcinki , kanny też dopiero zaczynają kwitnąc .

Grzesiu u mnie jakoś ten się nie rozrasta ma tylko 1 liść .
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Geniu. Jak zwykle raczysz wszystkich ferią przepysznych kwiatów. Takich liliowców, takiej ich różnorodności nigdy nie widziałam. Co za bogactwo kolorów i sposobu wybarwienia! Bardzo efektowne Geniu. Tymczasem Twoje fiołki zdecydowanie podrosły, a najpiękniej rośnie ten o jasnych listkach. Stoją obecnie na honorowym miejscu, to znaczy na stoliku przy którym spędzamy wieczory. Czytałam, że kwitną od wiosny do póżnej jesieni i nie mogę sie doczekać kwiatków. Może muszą być większe i solidniejsze..? Raz na tydzień daję im troszeczkę nawozu płynnego i cały czas podziwiam, że udało im się przetrwać czas podróży, ale też świetnie je zabezpieczyłaś. :D
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Felu kochana ;:196 fajnie że się odzywasz .
Troszkę liliowców uzbierałam , ale jeszcze mnóstwo jest do zdobycia tylko miejsca bark , nie wiem gdzie je sadzić a druga taką samą miłością są irysy .

Felu fiołki najlepiej czują się na parapecie ale nie w pełnym słońcu . na stoliczkach oddalonych od okna nie chcą kwitnąć , ja mam na stoliku przy oknie a inne na parapecie .
Genia :wit
x_P-42

Post »

Gieniu, nie narzekaj . Masz tyle pięknych roślin, ze nigdy nie powiedziałabym, iż masz mały ogródek. Kolekcja liliowców niczego sobie , też je lubię, ale oczywiście, nie tak, jak hosty. Obiecałam sobie powiększyć w tym roku ich liczbę, ale jakoś mi to nie wychodzi. Może, jak przekwitną , na naszym forum pojawią się jakieś nie zastraszające cenami oferty sprzedaży?
Pozdrawiam Ciebie, M i tę małą kruszynke z sesji zdjęciowej. ;:7
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Geniu ten stolik jest może jeden metr tylko od dużych drzwi okiennych na taras od południowej strony, więc światła im nie zabraknie. Zimą, kiedy słońce jest niżej, w pokoju dziennym jest jeszcze więcej słońca, więc myślę, że światła im nie zabraknie. Ciekawa jestem jakie będą miały kolory...
Gieniu, nie sposób mieć wszystkie kwiaty i też chyba nie o to chodzi. Gdybym miała zacząć tworzenie ogrodu teraz, wyglądałby zupełnie inaczej i wcale nie byłoby w nim aż tylu różnych, a raczej zupełnie przypadkowych roślin. Teraz skupiłabym się na roślnach, które dobrze się mają w Bretońskim klimacie i nie stwarzają żadnych problemów. Raczej byłyby to krzewy n.p. azalie, które tutaj są wręcz zjawiskowe i chciałabym mieć przede wszystkim dużo,dużo zieleni.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polu a ja oprócz liliowców uwielbiam irysy , żurawki i hosty .
Ale miejsca już brakuje na nowe roślinki . :;230 :;230

Felu wiem że nie sposób mieć wszystkie kwiaty ale gdyby miała zaczynać tworzenie ogrodu to tylko większy ogród bym kupiła ,żebym mogła mieć jeszcze piękny trawnik .
A kwitów miałabym więcej niż mam , po prostu je uwielbiam , azalie i rododendrony też ,zresztą mam ich sporo w swoim ogrodzie , jedynie brakuje mi trawnika .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani wczoraj były chyba w Toruniu jakieś zawody balonowe , zdjęcia robiłam z tarasu kuchennego .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

GIENIU
Twoje liliowce są takie piękne, że zapierają dech w piersiach.
Ja jednak najbardziej lubię oglądać Twoje śliczności. Nie wiem czy mi się
wydaje, ale urodę to ma chyba po babci.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Niezwykłe widoczki miałaś :D tyle balonów na raz ciekawy widok :wit
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gieniu, jeśli naprawdę trochę mniej osób odwiedza Twój ogródek, to dlatego, ze jest przecież praca w ogrodzie no i jest sezon urlopowy. Zobaczysz, co będzie zimą! :D Takie kolorowe ogrody, jak Twój to prawdziwe lekarstwo na szarość ;:138 Do takich ogrodów zagląda się z prawdziwą przyjemnością :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu dziękuję .
Trudno powiedzieć do kogo malutka jest podobna wszyscy mówią że do syna , no i wszyscy mówią że syn podobny do mnie , więc pewnie jakaś tam mała podobizna do mnie jest :;230
Ale wnusia piękna po swojej mamie , lepiej małej nie porównywać do starej babci :;230

Przemku te balony leciały już po 20 tej jeszcze byłam w ogrodzie i nie zdążyłam już zrobić
jak wszystkie leciały .

Izo ;:196 pewnie jest tak jak mówisz , ale ogród równie dobrze mógł się znudzić , co roku te same kwiaty :;230

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”