Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
Marysiu, nie zazdraszczaj, one takie wielkie urosły, że i u Ciebie pewnie by się nie zmieściły. 

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja nie ze względu na wielkość, tylko mam ich aż dwa jeden różowy a drugi żałobny od Agnieszki
(a odmian też jest sporo )ale to tak dla towarzystwa są, nie przepadam za nimi szczególnie 

-
- Kontakt:
To ten jeden to korzeniasty, rozrastający się do niemożliwości, a drugi , urósł wielki na skalniaku.Żałobnego sobie zostawiłam, choć też poszalał w tym roku, teraz go mocno przycięłam i czekam na nowe liście.Maleńki ogród, nie można mieć wszystkiego.
- maria5
- 1000p
Iguś ty masz wszystkiego i tak bardzo dużo
ja mam za mało iglaków (są drogie) i drzewek mam za mało ,oraz pomysłu na drugą stronę ogrodu też słoneczną i to mnie dobija

-
- Kontakt:
Ale za to masz piękne dżelżany, które już dawno wyrzuciłam, bo się siały.
Na słońce , nic prostszego , część z żurawek w przyszłym roku już będzie duża ,a dalej liliowce ,a za nimi lilie.Ja tak posadziłam i jestem zadowolona.
Na słońce , nic prostszego , część z żurawek w przyszłym roku już będzie duża ,a dalej liliowce ,a za nimi lilie.Ja tak posadziłam i jestem zadowolona.
Marysiu, pięknie wyglądają twoje dzielżany i kwitnąca śnieżnobiało jukka
A na miejsca słoneczne jest tyle kwiatów, które lubią takie stanowisko, że ja na Twoim miejscu byłabym szczęśliwa mając do zagospodarowania część ogrodu :P

A na miejsca słoneczne jest tyle kwiatów, które lubią takie stanowisko, że ja na Twoim miejscu byłabym szczęśliwa mając do zagospodarowania część ogrodu :P
Czy to prawda,że te kwiatki z pierwszego zdjęcia tak się rozsiewają w ogrodzie i pokładają sie? 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu mnóstwo pięknych roślinek kwitnie w Twoim ogródku, dalia przepiękna
jukka cała obsypana dzwoneczkami i dzielżany takie ślicznotki rozweselające ogródek
Żabidło super, dobrą robotę robi w Twoim ogródku
u mnie kocidła nie pozwalają mieszkać żabkom 

Żabidło super, dobrą robotę robi w Twoim ogródku

- maria5
- 1000p
Iguś ta kępka jest jakaś inna tak jakby skalniakowa i ta została resztę musiałam powyrywać bo rozkładały się na wszystkie strony i nie ładnie to wyglądało a jak mówisz że się nasiewają to tym bardziej miałam rację
I chyba tak zrobię jak radzisz ale będę potrzebowała trzy razy tyle żurawek bo te grządki są dość długie ponad 20m i jeszcze podwójnie to muszę obsadzić 40m
całe nic
Dalu tak mówisz bo już u ciebie każdy zakątek pięknie wygląda i nawet nie masz potrzeby zmieniać , bo po co
Ja jestem zadowolona z oczka i prawie nic nie zmieniam , jakieś drobiazgi i tak bym chciała z resztą ale kiedyś się uda chyba
Lucynko to prawda nawet się o tym przekonałam i już powyrywałam został tylko ten niski bo ślicznie wygląda
Agnieszko ta ropucha przestraszyła mnie nawet i chociaż sporo już żyję to pierwszy raz spotkałam taką olbrzymkę ale już znowu się schowała i nie mam innego zdjęcia

Dalu tak mówisz bo już u ciebie każdy zakątek pięknie wygląda i nawet nie masz potrzeby zmieniać , bo po co

Lucynko to prawda nawet się o tym przekonałam i już powyrywałam został tylko ten niski bo ślicznie wygląda

Agnieszko ta ropucha przestraszyła mnie nawet i chociaż sporo już żyję to pierwszy raz spotkałam taką olbrzymkę ale już znowu się schowała i nie mam innego zdjęcia

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, pięknie kwitnie juka
Moja jakoś nie chce...

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Marysiu,ale Ci pięknie zakwitła juka,takie świeżutkie ma kwiatki,moja już powolutku przekwita.
Lilie przyszłam podziwiać do Ciebie ,bo moje zdziesiątkowane tej wiosny przez nornice kwitną bardzo skąpo ,wręcz symbolicznie.
Lilie przyszłam podziwiać do Ciebie ,bo moje zdziesiątkowane tej wiosny przez nornice kwitną bardzo skąpo ,wręcz symbolicznie.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- maria5
- 1000p
Jgor ja nigdy nie wiem która juka zechce zakwitnąć są u mnie niesamowicie nieprzewidywalne
Monisiu ja mam ich kilka i tylko jedna zechciała zaszczycić mnie kwiatem
Danusiu to straszna szkoda
walcz jakoś z nimi bo w końcu wszystko ci wyjedzą
gryzonie jakieś, u mnie pojawił się kret i też muszę się za niego wziąść

Ostróżka

Hortensja pnąca to mój nowy zakup

Monisiu ja mam ich kilka i tylko jedna zechciała zaszczycić mnie kwiatem

Danusiu to straszna szkoda

Ostróżka

Hortensja pnąca to mój nowy zakup

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Mario-ściągneły mnie tu jak magnesem Twoje zurawki
niesamowita kolekcja
a co do znaczników...jak pisze Aga....to ja tez już nie mam....i są nn....bo niby kupiłam dobry i odpowiedni marker,,,,i nic....wypłowiał na słońcu
sama nie wiem jaki w koncu bedzie bardzo trwały
idę na dalszą przechadzkę po ogrodzie

niesamowita kolekcja

a co do znaczników...jak pisze Aga....to ja tez już nie mam....i są nn....bo niby kupiłam dobry i odpowiedni marker,,,,i nic....wypłowiał na słońcu

idę na dalszą przechadzkę po ogrodzie

- maria5
- 1000p
Witaj Grażynko dziękuję , ta moja kolekcja to nic w porównaniu do Agnieszki albo Igi ale jestem obecnie zarażona żurawkowo to na pewno
Tak już lakierem do paznokci chciałam pisać ale to też nic nie daje, musimy po prostu co jakiś czas poprawiać a znaczniki już mam
i powstawiałam zamiast łyżek
chyba jednak na nich napisy są nieco trwalsze
Ale i ty chyba też jesteś poważnie zarażona bo zauważyłam ,że często tak jak i ja zaglądasz do Igi , ona ma je ślicznie wyeksponowane też bym chciała podobnie

Ale i ty chyba też jesteś poważnie zarażona bo zauważyłam ,że często tak jak i ja zaglądasz do Igi , ona ma je ślicznie wyeksponowane też bym chciała podobnie

No, no ale rabatka ładniusia.
Za rok będzie cudowna.
A tę chorobę to powoli wszyscy będziemy mieć. To bardzo zaraźliwe chorubsko. A może już epidemia?

A tę chorobę to powoli wszyscy będziemy mieć. To bardzo zaraźliwe chorubsko. A może już epidemia?