Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Palma w deszczu, palmy przy furtce. Jolu, ileż różności paciorecznikowych :shock: Będę musiała zanurkować parę stronek do tyłu, bo mi co nieco umknęło...
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Jolu, gdyby nie pogoda to powiedziałbym, że tylko leżaka brakuje pod tą palemką :)
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Piękne jeżówki, Cany również, zachwycam sie nimi, bo u mnie im nie posuje męczą się okrótnie, nawet nie wiem czy zakwitną.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne jeżówki... Kolorki w pochmurny dzień wskazane ;:108 - ja lubię żółty, takie ciepłe wrażenie daje.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Palmy świetne. Szkoda, że tylko ;:3 brak :|
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Salix purpurea pendula - teraz wydaje sie proste, ale gdy wcześniej szukałam jej nazwy, to nawet nie spojrzałam na tę, bo gdzież ona purpurea ;:224
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jejku ta wierzb palmowa jest niesamowita muszę u nas poszukać :)
Pamelko u nas 4 dzień z rzędu leje ...a ja jak patrzę to mi smutno bo obija wszystkie pąki :(
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś dopiero teraz sobie przypomniałam poleciałam powąchać i zdążyłam w ostatniej chwili bo u mnie zostało tylko jedno maleństwo (pączuś) ale masz rację ;:108 PACHNIE :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Izka, te przy furtce to zamówione. One naprawdę mają swój urok ;:108 dla mnie są z tych roślin, które zobaczysz i musisz mieć, tym bardziej, ze cena śmiesznie niewysoka.
A teraz proszę już spać, bo jutro ciężki dzionek ;:136
Andrzejku ;:113 pewnie, że fajne.
Pawełku, leżaka chwilowo niet, bo pogoda nie dopisuje, al za to jest chuśtaweczka :tan cakiem wygodna.
Monika i jak zakwitły? U mnie niektóre też późniejsze, a jutro mam nadzieje na nowe odmiany, chociaż dwie ;:224 bo drogaśne są to rarytasiki.
Aniu, czytałam na innych wątkach o tych słoneczkach w ogrodzie :uszy to prawda, dzisiaj cyknęłam ze dwie fotki słoneczek ;:3 zaraz wstawię.
Aga, dzisiaj już było ;:3 na szczęście, inaczej człowiek już by się szykował do zimowej drzemki , takie to jesienne wieczory mieliśmy ostatnio tego lata ;:223
marcyjanna pisze:Salix purpurea pendula - teraz wydaje sie proste, ale gdy wcześniej szukałam jej nazwy, to nawet nie spojrzałam na tę, bo gdzież ona purpurea ;:224
No właśnie, mi też do głowy nawet nie wpadło ;:14
Celinko, jak pisałam wyżej u nas też ostatnie dni wydawaly się, jak listopadowe. Straszny marazm, za to dzisiaj słoneczko wyjrzało ;:3 ale w ogródku błocisko straszne, wiec tylko zebrałam ogóreczki, całkiem sporo i fasolkę ;:137
A widzisz Gosiu, mówiłam, że pięknie pachnie :uszy U mnie jeszcze sporaśno pączuchów, za to fuksje jakieś takie klapnięte :? Za to zaraz będą olki i ketmie, już się doczekać nie mogę.No i wysiane astry zaczęły kwitnąć.
Podziwiam Twoje dalie, szczególnie tę jedną z kwituszkiem ;:196
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

pamelka pisze:Za to zaraz będą olki i ketmie, już się doczekać nie mogę.
No i nie wiadomo, co jeszcze będzie po jutrzejszej wielkiej włóczędze :D Nowe jeżówki? Nowe iglaki? Nowe róże?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Pamelko to plony się udały :D to fajnie :) ja dzisiaj walczyłam w ogrodzie ze szczawikiem nie mam pojęcia dlaczego to tak szybko zarasta teren, chemia nie pomaga muszę po deszczu podkopywać i wyciagać te długaśne korzeni jak coś zostaje to znowu odrasta :evil:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Marta, nie mów nic ;:224 sama wiesz, jak to jest z tym ....giem Może coś sie trafi :roll:
Celinko, a ja nie mogłam wejsć na grzadki, więc dzisiaj seria fotek pt. rosnący z chwastami :;230
Nie pytajcie co to za jedne, ja zapytam :;230
Paweł tendencja poszukiwaczy gatunków i odmian się rozszerza :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jola a gdzie wy się zaopatrujecie w róże .Tak mi się na jesieni marzy jeszcze jakiś krzaczek a może dwa no i na kiju jakaś a morze dwie :lol:
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Dzięki Jolu za info o palmie. Fajna, nie widziałam takowych u nas, choć powiem szczerze nie rozglądałam się za wierzbami zbytnio. A widać, że warto :wink: U nas też deszcz i zimno.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Jolka muszę cofnąć się bo mam tył w wątku ........ jedno muszę podkreślić że pięknie rosną canny , widać że ziemia i otoczenie im służą , ładnie się rozrastają , będą więc wielkie karpy :wit
Oglądam iglaczki , które masz u siebie , szkoda że trzeba tyle czekać aby urosły , zawsze jest niepokój jak przezimują , czy nie zachorują , to chyba dlatego nie mam ich tak dużo , ale mają swój urok . Odwiedzam wiele osób które mają w swoich ogrodach takie rośliny , czekają i czekają aż urosną ....... ale to właśnie jest cały urok ogrodu własnoręcznie założonego , pielęgnowanego i planowanego . Znam osoby które mają wielkie ogrody , co z tego jeśli nie mają pojęci co tam rośnie , oni tylko zapłacili za to , resztę zrobiły firmy ogrodnicze.
Dlatego osoby startujące od zera , ale mające pasję są według mnie najlepszymi ogrodnikami ....... ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”