Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

U nas pada deszcz, mam trochę więcej czasu więc zamieszczam kilka zdjęć z ostatnich dni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

IRENKO!
Wszystkie kwiaty przepiękne a krople deszczu dodają dodatkowego uroku.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko ależ niesamowita ilość kolorków :shock: przepiękne kwiatuszki, rozwar, różyczki, lilijki no a ten pełny dzwoneczek cudo :D
Wspaniały kolor lobelii , one są cudowne, bardzo mi się podobają :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO jak zwykle piękne kolorowe fotki a ten pełny dzwonek za kazdym razem mnie urzeka .Czerwona aksamitna róża nie boi się deszczu to widać gołym okiem . Jak nazywa się czerwona lilia obok hortensji gdyż tez mam taką bez imienia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

JAKUCH pisze:ten pełny dzwonek za kazdym razem mnie urzeka
Mnie też ;:138
Irenko śliwki ? ;:154 U mnie jeszcze zielone,maleńkie-kiedy one dojrzeją.Lilie piękne-chyba u Ciebie nie pada.U mnie już prawie po liliach -od czterech dni leje i wiatr zrobił swoje.Czerwona róża prześliczna i pięknie ją uchwyciłaś. ;:196
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny, miło was gościć. Za tyle sympatycznych i ciepłych słów serdecznie dziękuję. Przy takiej ponurej i deszczowej pogodzie przyjemnie jest popatrzyć na coś kolorowego, coraz mniej tych kolorów pozostaje, dużo jest zniszczone przez deszcz, dzisiaj gdy robiłam zdjęcia musiałam aparat osłaniać przed kroplami.

Krysiu kwiaty są piękne gdy jest ładna pogoda ale taka jak jest w tej chwili to je niszczy.

Agusiu kwiatów nie jest aż tak dużo a poza tym co zakwitnie to jest przez deszcz niszczone jak lilie i róże, nawet dzwonki nie mogą się całkowicie rozwinąć. Lobelia ma rzeczywiście piękny kolor, wcześniej nie widziałam takiej.

Jadziu dzwoneczki rzeczywiście są ciekawe i ładne, mają tak dużo pączków, że powinny kwitnąć do jesieni. Wspominasz o lilii, kupiłam ją 3 lata temu, etykietkę wyrzuciłam więc nazwy nie pamiętam ale na pewno wiem, że mam sklerozę.

Haniu śliwki w tym roku dojrzewają bardzo późno i do tego trafiają się zgnite, ciężki rok na owoce. Nie tylko u ciebie są kwiaty niszczone przez deszcz, w moim ogrodzie też to widać. Czasem udaje się zrobić jakieś ładne zdjęcie ale twoje są wszystkie super piękne.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Irenko - przepiękne widoczki u Ciebie! Bardzo mi się podoba ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Irenko u Ciebie jak zwykle pięknie ;:138 Wszystkie roślinki i jeszcze na dodatek owoce i warzywka ;:138 A ja uśmierciłam jedną azalię wsadziłam ją do ziemi i zgubiła wszystkie liście :( Teraz drżę o drugą.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

JAKUCH pisze:. Jak nazywa się czerwona lilia obok hortensji gdyż też mam taką bez imienia
Mam taką lilię, po "tutejszemu" nazywa się lilium stargazer (w wolnym tłumaczeniu - lilia, która wpatruje się w gwiazdy :;230 ). Może ktoś zna fachową nazwę polską. Pozdrawiam ;:167 Ogród, piekny, Ireno... Taki czarodziejski ;:15
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzialeczko u nas również ona tak się zwie gdyż kliknęłam na tę nazwe ;:180 zaraz sobie wpiszę Irenko nie martw się u mnie również postępująca jest ta choroba :;230 czyli SKS . Mnie podczas budowy altanki powyrzucali wszystkie etykiety twierdzili po co tyle śmieci
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze czerwone róże zawsze się podobają i kojarzą się z romantycznymi przygodami.

Piotrze twoje odwiedziny i miłe słowa to prawdziwe wyróżnienie, dziękuję. W porównaniu do twojego pięknego ogrodu i tylu wspaniałych roślin, mój wydaje się bardzo skromny.

Gosiu u mnie jest wszystkiego po trochę, jakoś całkowicie nie mogłam zlikwidować warzywniaka i drzew owocowych. Gdy przyjeżdżam na działkę to lubię coś podjadać. Wspominasz o azalii, jeżeli posadziłaś do ziemi i podlewałaś to nie mogła zgubić liści, nie wiem dlaczego tak się stało.

Witaj Działeczko, szczególnie serdecznie cię witam, ponieważ jesteś tak daleko od nas, miło mi, że mój mały ogródek podoba ci się. Miałaś rację co do nazwy lilii, rzeczywiście tak się nazywa, poszperałam w moim działkowym archiwum i odnalazłam etykietkę. Czy też masz ogród, chętnie popatrzyłabym jakie cuda posiadasz. Za miłe słowa i odwiedziny dziękuję i zapraszam ponownie.

Jadziu lilia tak się nazywa jak Działeczka napisała, dzisiaj na działce odnalazłam etykietkę. Mojego etykietkowego archiwum nikt nie rusza.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Śliczne te dzwonki pełne ;:167 Takie delikatne,romantyczne... podobają mi się i to bardzo :tan

Róże i lilie jak zwykle piękne. Moje prawie wszystkie róże odpoczywają, przekwitły i teraz czekam na jakieś nowe pędy. Ale skoro pada deszcz, to mi aż tak to nie przeszkadza. :D

Pozdrawiam serdecznie. A.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dzwoneczki pełne cudo :!: Jest ich takie mnóstwo, że przypomina mi gipsówkę :shock:
Lobelia w bardzo eleganckim kolorze. To tegoroczny nabytek?
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Irenko śliczne zdjęcia :D roślinki skąpane w deszczu wygladają romantycznie, śliweczki mniam bardzo apetyczne, a różyczki przepiękne :D ;:138 wiesz może jak nazywa sie ta blado różowa ??
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzwoneczki też mi się podobają, w kwiaciarni były jeszcze białe ale zastanawiałam się czy przezimują a się okazało, że one bezproblemowo znoszą zimy. Kwitnienie lilii też zbliża się ku końcowi ale liliowce będą jeszcze kwitły. Co do róż to jakoś nieciekawie w tym roku kwitną.

Jacku dzwonki będą kwitły pewnie jeszcze około miesiąca. Gipsówka też kwitnie chociaż deszcz ją trochę zniszczył. Lobelie w tym roku wiosną kupiłam dwie, urosły duże krzaczki a kolor mają piękny.

Isiu kwiaty na zdjęciach wyglądają ładnie ale w rzeczywistości deszcz je niszczy. Śliwki są smaczne nawet osy dobierają się i uszkadzają je. Nie pamiętam nazwy róży, o którą pytasz ale jutro zajrzę do mojego "archiwum" i napiszę.

Dzisiejsze zdjęcia, kwitną następne lilie i trochę innych kwiatów. Na ostatnich nasi codzienni goście.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek