Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Rany Kasiu u Ciebie nawet bez wykończenia jest pięknie. Zapowiada się super. Głazy imponujące. Napracowaliście , to widać.
To teraz roslinki i jak w bajce.
Już wiem czego mi potzreba -takich wielkich kamiorków
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Brawa, Kasiu, na takim terenie grzech nie poszaleć, wszystko z rozmachem. ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też przyłączam się do zachwytów. Rzeczka jest cudna. Rośliny ją tylko podkreślą.

Kasiu, inne rozplenice zimują nieźle. Natomiast ta jest wyjątkiem. Jak kupowałam swoją to pan mnie ostrzegał, że najlepiej posadzić w donicy i na zimę wyjmować i chować do garażu.
atyda
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 mar 2010, o 22:48

Post »

Pięknie!!! Jak jeszcze roślinki się rozrosną to będziesz Kasiu pewnie miała wycieczki ogrodomaniaków do oprowadzania po tematycznie wzorcowym ogrodzie. ;:180
Pozdrawiam
Edyta
My home is my castle. My garden is... my home.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Bardzo się cieszę , że podoba Wam się moja kamienna rzeczka. Praca była ciężka poczuliśmy to na własnej skórze :shock:
Każdy kamień układałam sama, albo pokazywałam Tomciowi gdzie ma do kulać... :;230 Był taki jeden co się opierał i musiała przyjść pomoc, we czterech mieli problem, ale dali radę.
Co do płynącej wody to nie ma szans na chwilę obecną Tomek jest przeciwny i ja to szanuję. Nie lubię kogoś namawiać do czegoś czego nie chce.
Spodobała mi się ta imitacja, właśnie coś takiego chciałam uzyskać, wiem że może być dużo lepiej ciągle jeszcze dążę do doskonałości daleka droga przede mną, dużo wody musi upłynąć.... :D

Gosiu co do rozplenicy to cieszę się że mówisz spróbuję ja dobrze zabezpieczyć na zimę i zobaczymy. Była tak piękna ze nie mogłam się oprzeć :wink:
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witajcie Kasiu i Tomku!!! :wit

Przyszłam z rewizytą i oniemiałam :shock: :shock: :shock:

Bardzo mi się u Was podoba, aż nie chce się wierzyć, ze ten ogród ma 2 lata... Przemiana niesamowita. Wszystko jest pięknie zaplanowane, pomysły rewelacyjne i wdrożone w życie, nic tu nie jest przypadkowe... Konsekwentnie dążycie do klimatu ogrodów japońskich, cel osiągnęliście dokładnie tak,jak pewnie zaplanowaliście. Może i były jakieś zmiany w międzyczasie,ale na + :)
Lubię czerwony kolor, wręcz uwielbiam, ale gdybym miała pomalować taki mostek czy inny element ogrodu -pewnie nie odważyłabym się... Ale wyszło pięknie!!! To znaczy ,że nie trzeba sie bać, trzeba robić tak,jak serce mówi :D Kolor ten przyciąga wzrok, hipnotyzuje, nawet Twoje zwierzaki wiedzą gdzie najlepiej odpocząć, poobserwować co się znowu dzieje w ogrodzie :D Super!!! Gdybym kiedykolwiek robiła u siebie jakieś akcenty japońskie - pewnie do was zgłoszę się po radę :D

Ile czasu codziennie spędzacie w ogrodzie? Widać,że to wasze hobby, wszystko takie dopieszczone, idealne...Hosty, klony, trawy, kwitnące rośliny, nawet stare iglaki doprowadzone do porządku, no i kamień ;:167 ;:167 uwielbiam kamień w ogrodzie.Nie potrafię tak jak Wy pokazać jego piękno, ale mam go dużo, lubię obok siebie mieć kamienie i patrzeć na nie....

Eh.... co tu więcej pisać, wszyscy przez te 22 strony pisali dokładnie to, co miałam na myśli :D
Będę wam siedzieć na "karku" często i podglądać, co nowego przybędzie w tym ogrodzie.

Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Anna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie też ona bardzo się podoba, ale niestety swojej nie uratowałam, bo mimo, że była w donicy to myślałam, że na tarasie opatulona przetrwa. Nie udało się. Jeszcze muszę dużo nauczyć się o przechowywaniu donic. Nie umiem na przykład wyczuć kiedy podlewać, a kiedy nie. Niektórzy w ogóle nie podlewają. A w literaturze fachowej piszą, że koniecznie trzeba podlewać w przerwie między mrozami. Tylko nie wiem czy wtedy właśnie nie uszkadzam roślin bo mimo wszystko nie mają jak pić, a ja je zalewam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Kasiu, szacun, szacun wielki ;:138 ;:138 ;:138 Praca tytaniczna, ale efekt już zapiera dech w piersiach. A jak to wszystko obsadzisz....
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

cóż tu jeszcze mogę dodac :?: Mogę podpisac się tylko pod tymi wszystkimi zachwytami.Niepowtarzalny ten wasz ogród ;:180 ;:180 ;:180
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Teraz to mnie zakasowałaś tą kamienną rzeczką !!!!! rzeka bez wody jak widać może być piękniejsza niż z wodą !! PIĘKNIE
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Kasiu, rewelacja! ;:63 ;:63 ;:63 Jak dobrze, że o czerwony mostek zapytałam :) Jak ja bym chciała mieć takie miejsce do obsadzenia! Ale już widać, w jakim kierunku podążycie... Trawy i ciekawe iglaki i liściaste, tak? Miejcie świadomość, jaka odpowiedzialność na Was spoczywa - nie możecie tego cudnego miejsca zepsuć! :) Wiele oczu będzie śledzić Wasze dalsze poczynania :) Ale mam jakieś graniczące z pewnością przekonanie, że sprostacie zadaniu;:108 No obsadzajcie, obsadzajcie! Bo ciekawa jestem :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i relacjonujcie swoje poczynania. Tak lubię patrzeć jak się coś nowego tworzy.
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Kasiu po prostu pięknie. ;:138 Kamień i sposób ekspozycji roślin wspaniały. Oj będę mieć co zrzynać do mojego ogrodu. ;:108
Sucha rzeczka z mostkiem rewelacja. Też myślę o niej, ale mnie finanse na razie nie puszczają, bo kamień trochę kosztuje. ;:223

pozdrawiam ;:3
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Pięknie realizujesz swój projekt, aż trudno uwierzyć że ogród ma tylko dwa lata. Podoba mi się rozmieszczenie roślin przed domem, twój ogród chyba przekona mnie do korzystania z programu, który kupiłam i leży sobie nieużywany. Zwierzaczki śliczne.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Aniu Pytasz ile czasu spędzamy w ogrodzie? Tomek spędza tyle czasu ile potrzeba na koszenie trawy i leniuchowanie na leżaku :;230 No i oczywiście wykonuje ciężkie prace przy zakładaniu ogrodu wożenie ziemi, kamieni, żwiru ,kopanie pod trawnik, i wiele innych ciężkich prac. Ja spędzam każdą wolną chwilę, i trudno mi określić ile to jest :D Odpoczywam w ogrodzie od pracy przy kompie. Kolor czerwony to też mój ulubiony :wink:

Gosiu ja też mam problem z przechowywaniem, zapominam o doniczkach i raczej nie podleję. :wink:

Dagmaro masz racje praca tytaniczna podziwiam Tomka on to wszystko dźwigał ja tyle oczywiście ile dałam rady, a jeszcze było wybieranie w żwirowni ....

Marku, Grazio Dziękuję :D

Marto Widzisz zapytałaś ... Dobrze mnie rozgryzłaś, będą trawy, iglaki, liściaste raczej na tło, i cebulowe wiosną koniecznie :wink:
Teraz to mnie wystraszyłaś :;230, ale masz rację łatwo popsuć nietrafionymi obsadzeniami, odpowiedzialność jest spora. :wink:

Reniu Bardzo lubię kamień, my sporo znaleźliśmy na polach, tylko tam różne kolory, a ja nie chciałam tego czerwonego :;230
A w żwirowni 80 zł za tonę na suchy strumień mieliśmy 3 tony, jednak ciągle jeszcze mało

Ulo Projekty robiłam na papierze :D , a ten co widziałaś to Photoshop :D Też mam program do projektowania, ale miałam problem z bryłą domu i zrezygnowałam.
Projektowanie to fajna zabawa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”