Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010
Rany Kasiu u Ciebie nawet bez wykończenia jest pięknie. Zapowiada się super. Głazy imponujące. Napracowaliście , to widać.
To teraz roslinki i jak w bajce.
Już wiem czego mi potzreba -takich wielkich kamiorków
To teraz roslinki i jak w bajce.
Już wiem czego mi potzreba -takich wielkich kamiorków
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Brawa, Kasiu, na takim terenie grzech nie poszaleć, wszystko z rozmachem. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też przyłączam się do zachwytów. Rzeczka jest cudna. Rośliny ją tylko podkreślą.
Kasiu, inne rozplenice zimują nieźle. Natomiast ta jest wyjątkiem. Jak kupowałam swoją to pan mnie ostrzegał, że najlepiej posadzić w donicy i na zimę wyjmować i chować do garażu.
Kasiu, inne rozplenice zimują nieźle. Natomiast ta jest wyjątkiem. Jak kupowałam swoją to pan mnie ostrzegał, że najlepiej posadzić w donicy i na zimę wyjmować i chować do garażu.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 14 mar 2010, o 22:48
Pięknie!!! Jak jeszcze roślinki się rozrosną to będziesz Kasiu pewnie miała wycieczki ogrodomaniaków do oprowadzania po tematycznie wzorcowym ogrodzie.
Pozdrawiam
Edyta

Pozdrawiam
Edyta
My home is my castle. My garden is... my home.
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Bardzo się cieszę , że podoba Wam się moja kamienna rzeczka. Praca była ciężka poczuliśmy to na własnej skórze
Każdy kamień układałam sama, albo pokazywałam Tomciowi gdzie ma do kulać...
Był taki jeden co się opierał i musiała przyjść pomoc, we czterech mieli problem, ale dali radę.
Co do płynącej wody to nie ma szans na chwilę obecną Tomek jest przeciwny i ja to szanuję. Nie lubię kogoś namawiać do czegoś czego nie chce.
Spodobała mi się ta imitacja, właśnie coś takiego chciałam uzyskać, wiem że może być dużo lepiej ciągle jeszcze dążę do doskonałości daleka droga przede mną, dużo wody musi upłynąć....
Gosiu co do rozplenicy to cieszę się że mówisz spróbuję ja dobrze zabezpieczyć na zimę i zobaczymy. Była tak piękna ze nie mogłam się oprzeć

Każdy kamień układałam sama, albo pokazywałam Tomciowi gdzie ma do kulać...

Co do płynącej wody to nie ma szans na chwilę obecną Tomek jest przeciwny i ja to szanuję. Nie lubię kogoś namawiać do czegoś czego nie chce.
Spodobała mi się ta imitacja, właśnie coś takiego chciałam uzyskać, wiem że może być dużo lepiej ciągle jeszcze dążę do doskonałości daleka droga przede mną, dużo wody musi upłynąć....

Gosiu co do rozplenicy to cieszę się że mówisz spróbuję ja dobrze zabezpieczyć na zimę i zobaczymy. Była tak piękna ze nie mogłam się oprzeć

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witajcie Kasiu i Tomku!!!
Przyszłam z rewizytą i oniemiałam
Bardzo mi się u Was podoba, aż nie chce się wierzyć, ze ten ogród ma 2 lata... Przemiana niesamowita. Wszystko jest pięknie zaplanowane, pomysły rewelacyjne i wdrożone w życie, nic tu nie jest przypadkowe... Konsekwentnie dążycie do klimatu ogrodów japońskich, cel osiągnęliście dokładnie tak,jak pewnie zaplanowaliście. Może i były jakieś zmiany w międzyczasie,ale na +
Lubię czerwony kolor, wręcz uwielbiam, ale gdybym miała pomalować taki mostek czy inny element ogrodu -pewnie nie odważyłabym się... Ale wyszło pięknie!!! To znaczy ,że nie trzeba sie bać, trzeba robić tak,jak serce mówi
Kolor ten przyciąga wzrok, hipnotyzuje, nawet Twoje zwierzaki wiedzą gdzie najlepiej odpocząć, poobserwować co się znowu dzieje w ogrodzie
Super!!! Gdybym kiedykolwiek robiła u siebie jakieś akcenty japońskie - pewnie do was zgłoszę się po radę
Ile czasu codziennie spędzacie w ogrodzie? Widać,że to wasze hobby, wszystko takie dopieszczone, idealne...Hosty, klony, trawy, kwitnące rośliny, nawet stare iglaki doprowadzone do porządku, no i kamień
uwielbiam kamień w ogrodzie.Nie potrafię tak jak Wy pokazać jego piękno, ale mam go dużo, lubię obok siebie mieć kamienie i patrzeć na nie....
Eh.... co tu więcej pisać, wszyscy przez te 22 strony pisali dokładnie to, co miałam na myśli
Będę wam siedzieć na "karku" często i podglądać, co nowego przybędzie w tym ogrodzie.
Pozdrawiam serdecznie.
Anna

Przyszłam z rewizytą i oniemiałam

Bardzo mi się u Was podoba, aż nie chce się wierzyć, ze ten ogród ma 2 lata... Przemiana niesamowita. Wszystko jest pięknie zaplanowane, pomysły rewelacyjne i wdrożone w życie, nic tu nie jest przypadkowe... Konsekwentnie dążycie do klimatu ogrodów japońskich, cel osiągnęliście dokładnie tak,jak pewnie zaplanowaliście. Może i były jakieś zmiany w międzyczasie,ale na +

Lubię czerwony kolor, wręcz uwielbiam, ale gdybym miała pomalować taki mostek czy inny element ogrodu -pewnie nie odważyłabym się... Ale wyszło pięknie!!! To znaczy ,że nie trzeba sie bać, trzeba robić tak,jak serce mówi

Ile czasu codziennie spędzacie w ogrodzie? Widać,że to wasze hobby, wszystko takie dopieszczone, idealne...Hosty, klony, trawy, kwitnące rośliny, nawet stare iglaki doprowadzone do porządku, no i kamień

Eh.... co tu więcej pisać, wszyscy przez te 22 strony pisali dokładnie to, co miałam na myśli

Będę wam siedzieć na "karku" często i podglądać, co nowego przybędzie w tym ogrodzie.
Pozdrawiam serdecznie.

Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Margo2
Mnie też ona bardzo się podoba, ale niestety swojej nie uratowałam, bo mimo, że była w donicy to myślałam, że na tarasie opatulona przetrwa. Nie udało się. Jeszcze muszę dużo nauczyć się o przechowywaniu donic. Nie umiem na przykład wyczuć kiedy podlewać, a kiedy nie. Niektórzy w ogóle nie podlewają. A w literaturze fachowej piszą, że koniecznie trzeba podlewać w przerwie między mrozami. Tylko nie wiem czy wtedy właśnie nie uszkadzam roślin bo mimo wszystko nie mają jak pić, a ja je zalewam.
Kasiu, szacun, szacun wielki
Praca tytaniczna, ale efekt już zapiera dech w piersiach. A jak to wszystko obsadzisz....

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
cóż tu jeszcze mogę dodac
Mogę podpisac się tylko pod tymi wszystkimi zachwytami.Niepowtarzalny ten wasz ogród

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Teraz to mnie zakasowałaś tą kamienną rzeczką !!!!! rzeka bez wody jak widać może być piękniejsza niż z wodą !! PIĘKNIE
Kasiu, rewelacja!
Jak dobrze, że o czerwony mostek zapytałam
Jak ja bym chciała mieć takie miejsce do obsadzenia! Ale już widać, w jakim kierunku podążycie... Trawy i ciekawe iglaki i liściaste, tak? Miejcie świadomość, jaka odpowiedzialność na Was spoczywa - nie możecie tego cudnego miejsca zepsuć!
Wiele oczu będzie śledzić Wasze dalsze poczynania
Ale mam jakieś graniczące z pewnością przekonanie, że sprostacie zadaniu;:108 No obsadzajcie, obsadzajcie! Bo ciekawa jestem 

- Margo2
No i relacjonujcie swoje poczynania. Tak lubię patrzeć jak się coś nowego tworzy.
Kasiu po prostu pięknie.
Kamień i sposób ekspozycji roślin wspaniały. Oj będę mieć co zrzynać do mojego ogrodu.
Sucha rzeczka z mostkiem rewelacja. Też myślę o niej, ale mnie finanse na razie nie puszczają, bo kamień trochę kosztuje.
pozdrawiam

Sucha rzeczka z mostkiem rewelacja. Też myślę o niej, ale mnie finanse na razie nie puszczają, bo kamień trochę kosztuje.

pozdrawiam

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Pięknie realizujesz swój projekt, aż trudno uwierzyć że ogród ma tylko dwa lata. Podoba mi się rozmieszczenie roślin przed domem, twój ogród chyba przekona mnie do korzystania z programu, który kupiłam i leży sobie nieużywany. Zwierzaczki śliczne.
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Aniu Pytasz ile czasu spędzamy w ogrodzie? Tomek spędza tyle czasu ile potrzeba na koszenie trawy i leniuchowanie na leżaku
No i oczywiście wykonuje ciężkie prace przy zakładaniu ogrodu wożenie ziemi, kamieni, żwiru ,kopanie pod trawnik, i wiele innych ciężkich prac. Ja spędzam każdą wolną chwilę, i trudno mi określić ile to jest
Odpoczywam w ogrodzie od pracy przy kompie. Kolor czerwony to też mój ulubiony
Gosiu ja też mam problem z przechowywaniem, zapominam o doniczkach i raczej nie podleję.
Dagmaro masz racje praca tytaniczna podziwiam Tomka on to wszystko dźwigał ja tyle oczywiście ile dałam rady, a jeszcze było wybieranie w żwirowni ....
Marku, Grazio Dziękuję
Marto Widzisz zapytałaś ... Dobrze mnie rozgryzłaś, będą trawy, iglaki, liściaste raczej na tło, i cebulowe wiosną koniecznie
Teraz to mnie wystraszyłaś
, ale masz rację łatwo popsuć nietrafionymi obsadzeniami, odpowiedzialność jest spora.
Reniu Bardzo lubię kamień, my sporo znaleźliśmy na polach, tylko tam różne kolory, a ja nie chciałam tego czerwonego
A w żwirowni 80 zł za tonę na suchy strumień mieliśmy 3 tony, jednak ciągle jeszcze mało
Ulo Projekty robiłam na papierze
, a ten co widziałaś to Photoshop
Też mam program do projektowania, ale miałam problem z bryłą domu i zrezygnowałam.
Projektowanie to fajna zabawa.

Gosiu ja też mam problem z przechowywaniem, zapominam o doniczkach i raczej nie podleję.

Dagmaro masz racje praca tytaniczna podziwiam Tomka on to wszystko dźwigał ja tyle oczywiście ile dałam rady, a jeszcze było wybieranie w żwirowni ....
Marku, Grazio Dziękuję

Marto Widzisz zapytałaś ... Dobrze mnie rozgryzłaś, będą trawy, iglaki, liściaste raczej na tło, i cebulowe wiosną koniecznie

Teraz to mnie wystraszyłaś

Reniu Bardzo lubię kamień, my sporo znaleźliśmy na polach, tylko tam różne kolory, a ja nie chciałam tego czerwonego

A w żwirowni 80 zł za tonę na suchy strumień mieliśmy 3 tony, jednak ciągle jeszcze mało
Ulo Projekty robiłam na papierze

Projektowanie to fajna zabawa.