Witaj Madziu!
Chyba całe wieki u Ciebie nie byłam! Gratuluje kwitnącej kosmatki - jest przeurocza - mnie brakuje jeszcze taka do kolekcji, ale już sama nie wiem gdzie miałabym ją zmieścic Fajnie że masz jeszcze inne odmiany hortensji. Podziwiałam również Twoje róże- naprawdę sporo ich masz i jakie ładne! Moje bardzo dostały w kośc zimą - nic nie okryłam, ale na poziomie kopczyków przetrwały kikutki. W sumie nawet nieźle odbiły i kwitły - teraz będą odpoczywac. serdecznie Cię pozdrawiam Madziu!
Andriu,miałam kiedyś czerwony krwawnik ale teraz na próżno go u mnie szukać,bo przemarzł tej zimy i już po krwawniku....
Żółty też w zaniku...
Co do malwy,to znajdzie się na bank
Będę pamiętać
Witam Cię Kasieńko po długiej przerwie
Ja byłam kilka dni temu bladym świtem u Ciebie w ogrodzie i podziwiałam twoje cudowne włości
To prawdziwy raj na ziemi i jest mi bardzo miło,że znowu nam go pokazałaś.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Ale namieszałaś mi w głowie tymi hortensjami
Wiem, ze nic nie wiem
U mnie takie płaskowate kwiatostany ma Phantom, ta środkowa to moze być Tardiva (jeśli stoi sztywno i się nie pokłada )a ostatnia Kyushu (też się nie pokłada, ale jest bardziej rozłożysta od Tardivy).
Spytam jeszcze hortensjowego guru
Magda oglądając Twoje hortensje zastanawiam się , którą mam taką samą. Tego roku jest tak pięknie obsypana pączkami nie mogę doczekać się już jej kwitnienia
Andriu,krwawnik kupowałam w ogrodniczym w Olkuszu.
Jak będę miała możliwość i OZ-et będzie tak łaskaw powieść tam moje szanowne cztery litery,to zapuszczę żurawia i jak będzie to go dla Ciebie nabędę.
OK?
Dorotko,to powinna być ta druga ale czy tak jest,to trudno powiedzieć,bo ja tak jak Wiola mam mętlik w głowie co do tych moich hortensji
Gabiś,u mnie hortensje są już od 5 lat
A Wiola jak złapałam bakcyla,to z grubej rury dała po oczach i ta ilość...
Witaj Magda
Tulipankowa Wiolka prosiła mnie o pomoc w identyfikacji Twoich bukietówek
Moje typy to :
1. Zdecydowanie Pink Diamont
Charakteryzuje się takimi nielicznymi kwiatostanami z przewagą kwiatów płonnych
i pachnie .
2.Tu nie mam pewności ,ale może to być Tardiva jak sugerowała Wiola
3 Kyushu -jeśli ma liścia jaśniejsze od reszty bukietowych ,to z pewnością jest ona .
Mam nadzieję ,że chociaż trochę pomogłam i że nie namieszałam za bardzo