U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Przemku ale zrobiłeś zakupy ja o takich mogę zapomnieć , z barku miejsca w ogrodzie .
Ślicznie zadbany Twój ogród tylko aparat jak najszybciej kup bo zdjęcia nie oddają piękna tych rabat .
Ta woda co u Ciebie widzę to Twoje oczko ?
No to się nie dziwię że Twoja lilia ma takie kwiaty .
Więc tę od Ciebie lilie to będę musiała oddać bratu do oczka prawdziwego dużego .

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Geniu u mnie też mało już miejsca na drzewa :cry: dlatego te dęby co kupiłem będą posadzone na poboczu od ulicy, juz poza ogrodem :wink: , a te ostatnie ogrodowe zdjęcia to niestety nie mój ogród tylko przy szkółce w Pęchcinie :D zrobiłem je w czasie wczorajszej wizyty :P A jeśli chodzi o zdjęcia to widac moje skompstwo :;230 bo robie je telefonem za złotówkę :lol: ale jestem juz coraz bliżej decyzji o zakupie aparatu :D tylko w takiej technice to ja zupełnie zielony jestem :roll: Ale jak oglądam na forum piękne wyraźne zdjęcia , gdzie np. pojedyńcze drobne kwiatki forsycji wyglądają niczym ogromne lilie, albo widoczny jest nawet pyłek na pręcikach, to tez bardzo bym chciał umieć takie robić :P
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemkua ja myślałam że to Twój ogród .
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemek - dziękuję za zaproszenie :) Nie wiem, kiedy teraz tam się pojawię, ale z wielką chęcią zobaczyłbym Twój ogród na żywo :) Podsłuchałem w czasie swojej ostatniej wizyty w Pęchcinie, że w nowym roku materiał szczepiony będzie sporo droższy :? Z resztą już teraz wybrałem sobie dwa nowe klony, na których nie było ceny, a przy kasie okazało się, że są po 75 zł. Odstawiłem z wielkim żalem na bok :?
Szkoda, że wcześniej nei wyczytałem, że wybierasz się na zakupy, bo powiedziałbym Ci, gdzie stoją Esk'i :;230 Jak przedzierałem się przez te chaszcze to na nie trafiłem :;230 Tuż obok stały podobne Simon-Louis Freres :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładne pamiątki Przemku.
Kolorowe liście bardzo zdobią ogród i to przez cały rok.
Miejsca masz dosyć, więc na tle zieleni prezentować będą się pięknie.
No to mamy tak samo - ja też jestem sową...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu gdyby to był mój ogród to juz bym nic nie kupował :;230

Paweł ten szczepiony materiał to już tani nie jest :? a nowej drukowanej oferty hurtowej jeszcze nie ma , za te drzewka które kupiłem też dość drogo policzyli a to młode tegoroczne szczepy. A wskazówki byłyby już chyba nieaktualne :;230 wczoraj już Esk Sunset stał w środku gąszczu materiału liściastego obstawiony czerwonolistnym Crismon Sentry a Simony były juz na samym brzegu :wink:

Grażyno liściaste drzewa o kolorowych liściach są jak kwitnące bukiety wśród pięknej zieleni iglaków :P , w okresach gdy mało jest kwiatów to one ożywiają ogród :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Po kilku chłodniejszych dniach bez słońca moja nowa cana Stutgart rozwineła nowe liście :) , wygląda nawet ładnie bo do tej pory nie widziałem jej w dobrym stanie bo słońce bardzo przypala białe części liści , w przyszłym roku muszę ją posadzić w mniej nasłonecznionym miejscu.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

i nawet zakwitła :D
Obrazek

może jeszcze jedna lilia :wink:
Obrazek

Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

to tak troszkę "na zapas" :D bo jak się pogoda poprawi to przez kilka dni nie znajdę czasu żeby usiąść przed komputerem :roll:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

I masz rację.
Szkoda oczu psuć na kompa jak za oknem słonko , kwiaty i zapachy.
Piękne liście ma ta kanna.
Nie widziałam jeszcze takiej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Doprawdy , wszystkie twoje zakupy ciekawe.
Ale nas poszczułeś nimi. :;230
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

piekne zakupy ....rozpędziłeś się nieźle .dęby czemu nie jak masz miejsce .zawsze jak mam nabyć duże drzewo to myślę kiedy siądę pod jego koroną i ......to mnie zniechęca .ale dęba mam i to wyobraź sobie że samosiejka ,jakich u mnie milion na rok ale tego zostawiłam sobie 3 lata temu i ma już jakieś 1,5 m.reszta co roku jest wyrywana bo inaczej musiałabym założyć szkółkę dębowo -klonowo-brzozową .cała przyjemność mieszkania pod lasem

ogród u stop klasztoru
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Przemku wpadłam z rewizytą, a tu zakupy ;:63 czyli to co tygryski lubią najbardziej :lol: oj wybrałabym się do Pechęcina po kilka roślin :uszy Zakupy bardzo udane
Esk Sunset cudo, Simona nie polecam, bo się bardzo przepala.
Mamy też Stuttgarta i widzę takie same przebarwienia liści ;:224 nie masz może koncepcji cóż to za przyczyna? A kwiat ma piękny taki delikatny, zupełnie odmienny od innych cann ;:136
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Przemku canna Stutgart rewelacyjna, ;:224 nie widziałam jeszcze takich :(
lukos1983 pisze:kolego nie szalej ze zdjęciami :D
Szalej Przemku, szalej, ;:108 ja z przyjemnością będę wpadać żeby obejrzeć :D
Awatar użytkownika
jaroZONE
50p
50p
Od: 3 lut 2010, o 18:13

Post »

Piękne wejście na taras !! agawy i kwiaty przy schodach , wygląda to jak Wilanowie :wink:
Śliczne mebelki masz na tarasie ;:167
Mój Romantyczny Ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=35274" onclick="window.open(this.href);return false;

"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Grażyno tylko ja aż tak bardzo to o swoich oczach nie myśłałem :wink: , choc oczywiście że przyjemniej , trzeba czerpać z uroków lata bo wczoraj to już troche jesienią pachniało.

Fabi przeciez to początek sezonu ogrodniczego sie zbliża, więc czas na zakupy roślinne :D dziś zamówiłem katalog z Lilypolu z jesienną ofertą :wink:

Igor nie wiem nigdy nie byłem chrzestnym :;230

Alino dęby będą oczywiście , ale one kolumnowe są , więc miejsca i na inne rośliny wystarczy -tak myślę :wink: . Takie zwykłe też u mnie się sieją a jesionów do tego całe mnóstwo, dziś skosiłem trawnik i dęby też :D

Jola od Ciebie kawałek drogi , ale Paweł też nie z Ciechanowa :wink: a często zagląda to i Ty może się skusisz :P . Stutgart wrażliwy jest na słońce i bardzo przypalają sie części liści pozbawione chlorofilu.

Aniu zapraszam zaglądaj :D , choć w najbliższym czasie to pewnie się sprawdzą słowa Łukasza i trochę przystopuję :wink:

Jarku dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :wit , choc aż tak wysoko to ja nie mierzę :wink: .Jeśli juz do jakiegoś stylu miałbym nawiązywać to bliższy jest mi bardziej wiejski , znaczy ziemiański, dworkowy :D A na mebelki polowałem dość długo bardzo mnie się podobały, są nowe ale robione wg XIX wiecznych wzorów i nie latają po ogrodzie i podwórku w czasie burzy czy wiatru :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”