Ewelinko - u ciebie zapowiada się śliczny ogród. Super wymysliłaś sobie te rabatki z obrzeżami z kamienia - bardzo mi się coś takiego podoba. I roślin coraz więcej.
Nawet nie wiesz jak ja zawsze zazdroszczę tym, co dopiero urządzają ogród - tyle miejsca do nasadzeń - tyle przestrzeni dla nowych roślin. Ciesz się teraz, bo potem owszem ma się trochę spokoju z nasadzeniami to z jednej strony, ale z drugiej tyle by się chcialo jeszcze posadzić - tylko gdzie?
Cudna u ciebie ta wierzba mandżurska. I tyle host i różyczki takie śliczne.
Dziękuję Ci Renatko za miłe słowa! Cieszę się, że Ci się u mnie podoba
Zapraszam częściej!!!
Nie wiem co się dzieję z Rh.
Jak widać na zdjęciu na liściach pojawiły się jakieś brązowe stwardnienia. Czy ktoś może powiedzieć mi o co z tym chodzi i jak się tego chol... pozbyć?
jestem załamana po dzisiejszej nocnej ulewie Moje surfinie, i tak słabe, zostały wymaltretowane przez deszcz i wiatr! Ja chyba nigdy nie dochowam się ładnych surfinii
Teraz trochę ogrodu mojej mamy:
Hibiskus ogrodowy
Klematis
Ciężka juka
Ewelinko nie przejmuj się - ta nocna ulewa u mnie też narobiła szkód.
Ja mam jedną surfinię i też nie radzę sobie z nią wcale.
Jak kupiłam była cudna, a teraz pomimo, że stoi w takim miejscu, że ją deszcz nie dosięga to ciągle ją coś trapi.
Najpierw jakiś biały nalot - popryskałam kilka razy już na grzyba - to teraz dla odmiany biała muszka ją zaatakowała.
Pędy ma takie wyciągnięte i kwiatków jak na lekarstwo.
Jednym słowem - n i e w y p a ł.
ElzbietaaG pisze:Ewelinko widzę, że twoje różyczki cieszą kolorami.Ja na razie uszczykuję pierwsze
pączki żeby roślinki się rozkrzewiły mam je pierwszy rok.
Elu Ja chyba bym nie mogła Nie mogłam się doczekać kiedy choć jedna zakwitnie
Stasiu! Serdecznie dziękuję za pamięć, nawet nie wiesz jak miło mi się zrobiło gdy przeczytałam Twoją wiadomość. Ja mam bardzo mało czasu na ogród, internet, na wszystko! W marcu zostałam po raz drugi mamą, więc sama rozumiesz... Ale obiecuję, że postaram się wpadać do Was od czasu do czasu, może nawet zrobię pare fotek i wrzucę.
Dzięki wielkie za pamięć! pozdrawiam i całuję!