Empuza i jej ROD-wy świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Empuza i jej ROD-wy świat

Post »

Witajcie :wit

Wyszło ;:3 hurraa!
Na myśl zbliżających się słot, mrozów, ciemnych i mrocznych wieczorów od razu mi się chłodniej robi i radość w serce wstępuje na myśl, że to dopiero lipiec.
Cieszmy się, więc z ciepełka i starajmy się nie przejmować niczym a szczególnie ludźmi (... i kto to mówi ;:223)

Grzesiu, pochwała z Twoich ust to zaszczyt. Dziękuję ;:196
Wilce zdobią balon i są cudne tfu!tfu! Potem wstawię fotkę, bo balkon okupowany...

AniuDS pytasz jak zachowuję porządek na działce?
Wiesz jak jest... życie to nie bajka a działka ROD to nie ogród przy domu :?
Słyszałam o małym, przykra sprawa ale dobrze, ze już jest ok. Kawkę jeszcze kiedyś odpijemy.

Iza (liska) niestety działka jeszcze zapuszczona :?
Jeśli uda się jesienią wszystko zrobić to w przyszłym roku nareszcie będzie podobna do "ludzi" ;:224 ;:224

Krysiu (christinkrysia) niestety skrzaty dały dyla.
Stwierdziły, że nie dadzą rady współpracować z taką francą jak ja... no cóż... Pogadamy jak będą chciały zapasy na zimę Obrazek
Zamocowanie do hamaka to rury, przewiercone na wylot i zabezpieczone nakrętkami tak by zaczepić na nich węzły hamaka. Zostały włożone do starych gaśnic i zalane betonem (tak jak konik) a następnie wkopane dość głęboko. Można spokojnie leżeć a nawet się bujać, bo wytrzymują ciężar 130 kg (już sprawdzone :wink: )
Polecam.

Elizabetko nie wycinam darni. Pietka kupił takie specjalne plastikowe obrzeża, formuje się kształt rabaty a potem szpilkami wbija w ziemię. Sprzedawca mówił, że 20 lat to spokojnie wytrzymają, zobaczymy. :roll:
Ogórki też prowadzimy na stelażach - prosto, łatwo i przyjemnie ... a fasolowe zasłonki to przed sąsiadowymi narzeczonymi ;:44

Beatko T miło, że wpadłaś. Mam nadzieję, ze lepiej z Twoim zdrówkiem :roll:
No pod linijkę mam, lubię to bardzo!
Sąsiadowa róża jaka piękna taka kłopotliwa Obrazek Mączniak i mszyca to jej drugie imię.

Pozdrawiam lawendowo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko

Lawendy masz prześliczne. Powiedz proszę, jakie preferują stanowiska, bo wiem tylko, ze suche i słonecznie. A posiałam torebeczkę nasion jakiś czas temu, sądzac z wiosennych doświadczeń, że może wyrośnie z pieć roslinek, a one chyba wszystkie na przekór wcześniejszym moim przygodom z zasiewami rosną i mają już po około 5cm.
Ogródek masz bardzo urokliwy, delikatny, ale i z charakterem. Te kurtyny fasolowe..., róże....rabatki jak spod igiełki...
Mocowanie hamaku też kapitalnie pomyślane ;:333
Mam nadzieję, ze nie będziesz mi mieć za złe, gdy tu będe zaglądać i "odgapiać" co nieco :oops:

Pozdrawiam serdecznie moją imienniczkę
Aga
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agapa pisze:Agnieszko

Lawendy masz prześliczne. Powiedz proszę, jakie preferują stanowiska, bo wiem tylko, ze suche i słonecznie. A posiałam torebeczkę nasion jakiś czas temu, sądzac z wiosennych doświadczeń, że może wyrośnie z pieć roslinek, a one chyba wszystkie na przekór wcześniejszym moim przygodom z zasiewami rosną i mają już po około 5cm.
Ogródek masz bardzo urokliwy, delikatny, ale i z charakterem. Te kurtyny fasolowe..., róże....rabatki jak spod igiełki...
Mocowanie hamaku też kapitalnie pomyślane ;:333
Mam nadzieję, ze nie będziesz mi mieć za złe, gdy tu będe zaglądać i "odgapiać" co nieco :oops:

Pozdrawiam serdecznie moją imienniczkę
Aga

Witaj Aguś :wit Miło,że do mnie zajrzałaś.
Przychodź kiedy masz tylko ochotę i zgapiaj co chcesz, to ma służyć ludziom :wink:
Lawendy rosną u mnie na słońcu i w cieniu ale te pierwsze maja się lepiej.
Pozdrawiam.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko ładne masz wszystko zadbane warzywniak chyba podlewasz bo się ładnie zieleni.Powiedz mi czy Ty masz taki kolor kory wysypany bo bardzo ładnie to wygląda ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Lawenda śliczna...zawsze chciałam żeby mi kwitła tak obficie jak na fotkach....a ona nie chce.....
Aga....a jak Twoje calle ??
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Agnieszko, śliczne te lawendy , ale też i ich fotki są śliczne. ;:224 ;:138
Ostatnio próbowałam obfocić swoje , ale coś mi nie wyszło, bo chyba był za mocny wiatr albo łapka drżąca. :? :lol:
:wit
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Zajrzałam Agnieszko do Ciebie, myśląc,że pewnie u Ciebie jak w bajce,bo taka miła osoba musi mieć fajny ogródek..... i nie pomyliłam się :) Pięknie u Ciebie, roślinki zadbane, wszystko wypielone, jakby dopiero przed chwilą sztab ludzi skończył całą pracę..... A Ty piszesz, że masz czas między 5-8 rano i późnym wieczorem. :shock: Podziwiam Ciebie za siłę i obowiązkowość, za wiedzę i zmysł artystyczny. To miejsce z leżakiem dla dziecka- wspaniałe ujęcie, aż chciałoby sie pobujać z zimnym sokiem pomarańczowym ,z książką w ręku :D
Ogródek warzywny - to kolejne miejsce, gdzie nie mogę oczu oderwać...taki porządek, żadna roślinka nie wychyla sie z szeregu...jak Ty to zrobiłaś,ze wszystkie rosną tak samo? Kiedyś miałam tunel foliowy- moje pomidorki rosły sobie ładnie, ale były wysokie, kilka niższych i zawsze znalazło się 2-3 szt, które miały gdzieś rośnięcie :wink: Myślałam,ze wszyscy tak mają w warzywniaku :D :D :D Ogórki tak samo, albo ładnie wzeszły, a potem różnie było, albo wcale się nie pokazały... :evil: Coś niesamowitego!!!
Masz rękę do roślin, one to czują :)

Lawendy bardzo ładne, nawet nie wiedziałam,ze może byc tyle odmian... Ja mam tylko jedną i nawet zakwitła, ale poszukam jeszcze białej, jest śliczna.

A.
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne lawendy ;:138
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, przepraszam odpiszę jutro wszystkim, padam dziś a jeszcze muszę chlebek upiec dziecku.
Dziękuję, że o mnie nie zapominacie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojności ;:167
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś!
Wpadam z rewizytą, a tu cudne malwy i lawendy! Czy ja dobrze widzę? Masz 3 gatunki lawend? Białą? :shock:
Myślałem że lawenda to lawenda - tylko jedna. :oops: Hmmm, muszę poszukać takich rarytasów. :wink:
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguś. Podziwiam cudownie ukwieconą w tej chwili działkę - dorodne róże, przepiękne lilie, mieczyki wszystko zdrowe i piękne. Kiedy u mnie tak będzie? Ty jesteś niezmordowana, jak dajesz radę - o 23,45 piszesz że jeszcze musisz upiec chlebek dziecku, /ja się obracam na drugi bok/ a działkę obrabiasz z rana od 5. Kobieto - nie jesteś robotem. Wielki szacun ;:180 ;:180 ;:180 ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Dziś drugi dzień dobroci dla "służby zdrowia" ;:223, więc szybciorem odpisuję i zmykam.

Grażynko moje kalle maja mnie głęboko w poszanowaniu :twisted: Wypuściły liście i echo...
Dam im jeszcze szansę a jak nie pożegnam ozięble.

Krysiu (Ignis05) lawenda jest rzeczywiście trudnym przeciwnikiem, no bo jak tu ukazać jej lekkość.

Aniu (Ann-ka72) witaj w moich skromnych progach. :wit
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa wypowiedziane na temat naszej działeczki. Moja sąsiadka zawsze mi mówi " Roślinki są jak dzieci. Jeśli będziesz darzyć je ogromnym uczuciem one odwdzięczą ci się swoim pięknem." No to kocham je jak szalona...
A, że wszystko równo rośnie to zasługa sznureczka i wiekowego narzędzia. Postaram się je sfocić, tylko bez śmichów proszę. :wink:

Jolu (grabek) dziękuję. Lawenda wróciła do mnie jak córka marnotrawna.

Witaj Andrzeju (Andrzej Max) razem mam cztery gat. lawendy ale nie zdążyłam dokładnie uchwycić na fotkach właściwego koloru.
Malw niestety nie mam ale już sobie obiecałam, że kupię ze dwie sadzonki. Niestety nie, żebym za nimi przepadała ale by były na pierwszym froncie kiedy zaatakuje rdza.

Krysiu (ada.kj) ja należę do ludzi, którzy mało śpią a jak mają coś na głowie to jeszcze krócej. Jak ja to mówię "jak nic nie robię znaczy umieram czy jak :roll: ..." :wink:
Chlebek domowy to nie to samo co kupny a "zachcianki" mojej córki to dla mnie przyjemność (choć nie jest rozpuszczona :oops: )
Nie przejmuj się moja działką, na jesień znów będę ja przerabiać ;:224 ;:224

Zostawiam kwitnące dziś lelije

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I pierwsze zapasy na zimę :oops:

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Mój czosnek na bieżąco zużywam do kiszonych ogórków i nie wiem czy coś na zimę zostanie.
Coś słabo mój M wyliczył , a niby matematyk z zawodu
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Czosnek piękny, a już miałem mówić ze nornice maja używanie - bo w pierwszej chwili wziąłem go za lila cebulki... :oops:
Ale w tej sytuacji to ich chyba wcale niema?
A z tymi malwami - to rzeczywiście niezbyt dokładnie popatrzyłem...
A te liście piękne na 3 zdjęciu (z różą) to hortensja dębowa może? A co to za roślinki poniżej na tym samym zdjęciu - z cudnymi listkami?
Pięknie się to wszystko z różą komponuje - tym zdjęciem to mnie normalnie zabiłaś! :shock: ;:108 ;:138 ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko śliczne lilie , całkiem spore zapasy na zimę :;230 :;230

Nie wiem co robisz nie tak z kalami bo ja ze swoimi nie mam żadnych kłopotów , biała miałam aż 9 kwiatostanów , 7 zakwitło jednocześnie .
Bordowe miały 3 kwiaty , czerwone i żółte też .
Genia ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”