Witaj Haim

Jestem, jestem... Niestety prowadzenie własnej firmy zabiera sporo czasu.
Poza tym mam gości, sama bywam zapraszana...a wolny czas spędzam w ogrodzie ;)
Jak na razie mam tylko dwie nowości storczykowe. Z wymiany z Joane przyjechała do mnie pomarańczowa masdevallia Veitchiana. Kolejne marzenie spełnione przez Joasię... Dziękuję Ci za nią pięknie
Druga nowość to drobnokwiatowa encyclia żółto-brązowa. Niestety kwiaty, ze względu na upały opadły...ale są jeszcze pączuszki.
Reszta storczyków ma się świetnie, zaczynam się zastanawiać, kiedy mam przywieźć storczyki z ogrodu. na razie pogoda piękna, tylko noce coraz zimniejsze, obecnie ok. +12 stopni.
Zakwitł też Sułtan pierwszym kwiatuszkiem i... hmm, miał być biały z bordo warżką, a jest... delikatny, piegowaty róż z ciemną warżką.
Zaległe fotki postaram się porobić wieczorkiem ;)
A...i jeszcze jedno. Wczoraj miałam gości. Rozmawiałam z Panią Prof. z Gdańska i Opowiadała mi, że jeden Pan Prof z Jej uczelni Zrobił doktorat o storczykach. I Ma w swojej kolekcji storczyka, którego jest tylko 100 sztuk na całym świecie. Postaram ssię dowiedzieć o jakiej orchidei była mowa

Widać, że kontakty międzyludzkie potrafią sięgać nawet w gałęzie tak odległe, jak hobby. W tym przypadku storczykowe...