Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Post »

W smoczej lodem ciska a na pagórach leje.
Ale nic to.....jest czym oddychać.
Jak widzę nawet lodowe zawieruchy nie są w stanie zatrzymać smoczego ogrodu.
Warwicki są dobre, faktycznie nie wymarzają i długo kwitną.
Może nie najładniejsze, ale niezawodne. ;:108
Westerlandy cudne.....moje dawno przekwitły....3 kwiatami.....tak na początek - mam nadzieję, że dalej będzie już tylko lepiej.
Cmokaski z z pagórów. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy ja mogę też w Smoczym uroczysku zrewitalizować siły :) po ciężkim dniu czasem? Urzeczonam Smoczą Osobą, Smoczym pisaniem i Smoczym ogrodem, a jakże! Trochę boję się i z należnym respektem podchodzę - czarni górale, nie przelewki! Tacy to i cepra ciupagą po plecach przejechać potrafią...jak coś powie nie tak jak trzeba...Czy nie? :)
Smokini, dzikość Twego ogrodu bardzo mi się podoba, łagodzona trochę nowomodnymi lalkami :) Surowy górski klimat i eleganckie, delikatne róże, to wyzwanie na miarę Smoka! Podołałaś znakomicie! A tło dla Twoich zdjęć najpiękniejsze z możliwych, już na starcie masz taki bonus :) Wszystko razem zachwyca!
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ależ ten Westerland cudny i napuszony. I kolor :shock: Moje kwitły w upały... z wybitnym odcieniem różu...
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

I tak ma być! Alebciu :D bo tak powinien kwitnąć Westerland :D [żółty środek a płatki od pomarańczy do rózowości na zewnątrz ;:196 Obrazek

:wit w PK

Anabell.........." wczoraj i dziś" :lol: Pancerna ta hortensja ;:108 byleby miała wodę i azot w podłożu to nawet na kamieniach zakwitnie :D Obrazek Obrazek Obrazek

Co tam dziury po gradzie w liściach ........ważne że MOKRO
W smoczej ochłodziło się i pada.Turyści łażące kwiaty[ w kolorowych pelerynach] :)z kijkami maszerują dziarsko.Smoki zaraz jadą do polskiego Davos czyli Krynicy na URODZINY PIRATA :D
W dolinie DNI MIASTECZKA........czyli wakacyjna Niedziela z jarmarkiem i kabaretem
Dlaczego kupiłam "szmaragdy"? ;:223 .........aaaaaaa bo kolor trzymają i tanie były[ 9 pln za 90cm]
A "brabanty" po 7,50 za metr :lol: Wpirtolę między jodły sosny i świerki żeby "elegancko" lusterkowały :lol:
A tammm Artam witalizuj się do woli:D[ re zostaw na starość] ;:196 Tak skomplementowałaś smoki że :oops: A ja byłam na Martowym polu i widziałam te "zmutowane" liliowce ;:224 Czarni Górale lubią czarne sosny[ takie austriackie],u Ciebie rosłyby cudnie i szybko ;:108 .Pinus Nigra coś na kształt świdra...........

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

A toś mnie Gaździnko zaskoczyła z tą Anabelką.... :shock: to by znaczyło, że u mnie też przetrwa tyle że wody może jej brakować ;:24 . Aspirinka śliczności i już decyzja zapadła...będzie kółeczko z Aspirynki a w środku coś ciemno różowego ale nie Cardynal R. max 80 cm ale jeszcze nie wiem co. Można wiedzieć gdzie Aspirynkę kupiła? potrzebne gdzieś 7 krzaków..... ;:196 i żeby w przyszłym roku zakwitła.
:D ;:167
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Pancerna Anabelka - pierwsza klasa. Już wiosną ogłosiłam ten rok rokiem hortensji. Deszczowa wiosna zrobiła swoje :wink:
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Smoczynko Westerland jak zawsze najpiękniejszy w kosmosie 8-) :lol: To jest właśnie to, pozytywna energia , radość i antydepresant zamknięty w przepięknej roślinie :D Jestem nią zauroczona, musze zaobserwować jak przetrwają kolejną zimę, moje sadzone zeszłej jesieni 2 maluchy i jak będzie ok, to chyba jeszcze ze 2 sobie dosadzę, żeby natykać się na nie w różnych zakątkach ogrodu. Ona mnie jakoś bardzo pozytywnie nastraja 8-) :D

Cudny duet kwitnącej hosty z Anabelką
:D
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Smokini pewna jesteś, że ta Anabelka to prawdziwa Anabelka? :roll:

Hmm, ona powinna mieć regularne, kuliste kwiatostany.
Może ta ze zdjęć to gatunek?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit w smoczej

Deszcz, deszcz, deszcz.......a za sprawą św Hanki chłodne wieczory i ranki......
Masa zielona puchnie a w konkursie na największe pokrzywy w ogrodzie jestem chyba faworytką :roll:
Zakwitł w deszczu peruwiański chwast Obrazek

Ostróżki pijane i róze :( Pokażę Tess bo bardzo się stara ta austinka :D Obrazek Obrazek
Jak nie wymarznie zimą to powinna poszybować na 1,80cm w przyszłym sezonie Mocna,duza angielka

Elinko posadż Anabelkę przy potoczku[ widziałam ze Ci płynie :D ],moze być i w pełnym słońcu.... z pewnościa urośnie ;:108 Pytanie Oliwki czy to aby Anabell?,jest zasadne.......
Dostałam kawałek krzaka ze starego ogrodu w dolinie z nazwą Anabelka i ulgą że nie zarośnie WSZYSTKIEGO obok[ zapytajcie 100kroci jak trudno opanować jej rozrost]
Chociaż hmmm.......w początkowej fazie pąki ma kuliste 8-) Tak czy siak rośnie sobie na kamieniach w azocie[byłe pokrzywisko] bezproblemowo i kwitnąco :D Danieczko sezon hortensji i lilii :D host i paproci........wszystkiego co ;:224 na zimę :lol:

Agness potwierdzam Westerlandy to ANTYDEPRESANTY :lol: Nie wymarzną w agniesiowie skoro w smoczej przetrwały bezsnieżna zimę z -29 przy gruncie i fatalne przedwiośnie z mrozem,śniegiem i bez ;:3
Obrazek Obrazek Obrazek kilka mokrych fotek i cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Mimo deszczowej aury taczka prezentuje się znakomicie :D
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Witaj Smokini!

Nadrobiłam zaległości - Wielka Woda była przerażająca. :(

Łubinami również się zachwyciłam. U mnie na razie dwa maluchy i jeden duży rośnie.
Szkoda tylko, że nie wszystkie w kupie. Wiosną trzeba będzie to zmienić.
Miałam nadzieję, że one same jakoś się rozsiewają, no ale z tego co u Ciebie wyczytałam,
trzeba będzie w maju posiać następne.

Różycami Twoimi Smoczyco jestem zaskoczona i oczarowana! Aż tyle i to jakie piękne?! :shock:
A najbardziej podobają mi się wszystkie czerwone. To moje nowe odkrycie kwiatowe! :D
U mnie niestety kiepsko nawet rugosy rosną. :(
A ciekawa jestem - czy rugosy przycinasz co roku?

Świetny szpaler wyszedł Ci z canin. Chyba takie też rosną u mnie. Przyjrzę się im pod tym kątem.

Ale co ja czytam? Flamentanz całkiem Gazda wyeksmitował??

Oj, pięknie u Ciebie, pięknie! Z przyjemnością pochodziłam po Twoich włościach. :wit
Pozdrawiam serdecznie
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

w konkursie na największe pokrzywy w ogrodzie jestem chyba faworytką :roll:
Dokonawszy analizy poglądowej zebranego materiału wizualnego stwierdzam, iż powyższe zdanie wydaje się być czczą przechwałką :;230
Angielki się pysznią w w PK, zapowiada się ładny bis :D .

A co to, to-to brązowe w gąszczu? Jakiś czekoladowy kosmos :shock: :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Właśnie miałam o to samo spytać, bo nie wiem czy Smokom wiadomo, że pałam wielką miłością do wszystkich ciemnych - bardzo ciemnych kwiatów, we wszelkich odmianach różu, tudzież czerwieni.

No to jedną pannę w moim kolorze ;) poznałam :D przeczytałam, ze ma mocny zapach starych róż ...
Juz ją lubię :lol: Wielka wprawdzie, ale bardzo by pasowała do mojej różowej bezimiennej. To by dopiero był zapach, taki dubeltowy! Tylko czy ona aby na pewno różowa? W HMF raz różowa, raz czerwona :roll:
A Smoki hoduja też dalie? :shock: Akurat podobną miałam, jak zaczynałam ogródkowanie ... ech, łza się w oku kręci :D
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Nie gniewaj sie, bardzo proszę za te zdjecia, ale to moja Anabelle. :oops:
Wiesz, ona ma mnóstwo pędów, które można sadzonkować, wiec jeśli wpadła Smokom w oko, to daj znać :D

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

oliwka pisze:Smokini pewna jesteś, że ta Anabelka to prawdziwa Anabelka? :roll:

Hmm, ona powinna mieć regularne, kuliste kwiatostany.
Może ta ze zdjęć to gatunek?
Noooo...

Jest cóś jak moja, tylko proporcja kwiatów do liści o wiele lepsza...ale kształt kwiatostanów taki samiuśki :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”