Ogród Marylii... cz.2
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Witaj Igor...tytoń to najlepiej z nasionek,są ogólnie dostępne,przynajmniej w moim regionie...kiedyś miałam w szerszej gamie kolorów a teraz to tylko samosiejki...cudnie pachnie... 

-
- 1000p
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ślicznie Marylko wyglądają trawy nad jeziorkiem 

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Ogólne widoczki przecudne,najbardziej takie lubię,a ten z brzozami po prostu rewelacyjny
Lilijka śliczna i jakie fajne ujęcie robaczka na liatrze
Cudnie u Ciebie Marylu 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu od Twoich ogrodowych widoków trudno oderwać wzrok, są prześliczne. Śliczna jeżówka, dzwoneczek, lilie bajeczne, w ogóle same pięknotki
Czy na końcu to różyczka okrywowa z nowego zakupu
śliczna i wcale nie taka maleńka już 

Czy na końcu to różyczka okrywowa z nowego zakupu

-
- 1000p
Witam deszczowo i chłodno wręcz zimno...
Dorotko trawy się rozrastają i teraz widzę ze za gęsto posadzone są,tylko te na których najbardziej mi zależało to jakieś marne ...na wiosnę znowu przesadzanie i przebudowa rabaty...
Grazia bardzo lubię brzozy ale one to śmieciuchy...od wiosny oblepione mszycą i teraz lecą liście jak w jesieni na jednej to już gołe gałązki są a to już nie jest fajny widok w środku lata...
Agnieszko Dziękuje bardzo...tak to jedna z tych różyczek...nawet je widać na rabacie
A to pozostałe jeszcze w donicach czekają na docelowe miejsce...

Dorotko trawy się rozrastają i teraz widzę ze za gęsto posadzone są,tylko te na których najbardziej mi zależało to jakieś marne ...na wiosnę znowu przesadzanie i przebudowa rabaty...

Grazia bardzo lubię brzozy ale one to śmieciuchy...od wiosny oblepione mszycą i teraz lecą liście jak w jesieni na jednej to już gołe gałązki są a to już nie jest fajny widok w środku lata...

Agnieszko Dziękuje bardzo...tak to jedna z tych różyczek...nawet je widać na rabacie

A to pozostałe jeszcze w donicach czekają na docelowe miejsce...

-
- 1000p
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
U mnie też wrzosy w pąkach....jejjjjj czy to już jesień 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Marylko. Przyszłam do Ciebie z rewizytą i zamarłam z zachwytu
Przyznaję, że w natłoku innych forumowych ogrodów, Twój mi umknął. Teraz więc siedzę i oglądam, oglądam, oglądam .....
Zachwycona jestem Twoim ogrodem. Tyle rzeczy mi się w nim podoba, że nawet nie będę próbowała wymieniać.
Teraz już postaram się śledzić na bieżąco wątek.
Aha, Tardiva, chyba faktycznie nie Tardiva, ale przydało by się więcej zdjęć, żeby rozpoznać.

Przyznaję, że w natłoku innych forumowych ogrodów, Twój mi umknął. Teraz więc siedzę i oglądam, oglądam, oglądam .....
Zachwycona jestem Twoim ogrodem. Tyle rzeczy mi się w nim podoba, że nawet nie będę próbowała wymieniać.
Teraz już postaram się śledzić na bieżąco wątek.
Aha, Tardiva, chyba faktycznie nie Tardiva, ale przydało by się więcej zdjęć, żeby rozpoznać.

-
- 1000p
Witam...nadal zimno i deszczowo,mocno deszczowo...jak skwar leje się z nieba człowiek niezadowolony,jak chłodno i deszczowo to człowiek tez niezadowolony,trudno dogodzić człowiekowi...
Fragolko ja mam wrażenie przy dzisiejszej temperaturze i liściach na trawniku jakby to już jesień nastała a to przecież środek lata,miejmy nadzieje ze ono jeszcze długo potrwa...
Wiolu miło mi Cię gościć...ja do Twojego ogrodu trafiłam po cudzych śladach...
U mnie to jeden wielki misz-masz ogrodowy,wszystkiego po trochu.,staram się co roku trochę uporządkować ten bałagan i wprowadzić jakiś ład,ale przy moim areale to bardzo trudne...nie mam wspaniałych rarytasów,bo gdybym się na nie zdecydowała to nadal na większej części panował by ugór ...
Zdjęcia hortensji będą niebawem niech tylko przestanie padać...na 90% Tadriva nie jest nią...ale jak wstawię zdjęcia to będziemy nad nią debatować...

Fragolko ja mam wrażenie przy dzisiejszej temperaturze i liściach na trawniku jakby to już jesień nastała a to przecież środek lata,miejmy nadzieje ze ono jeszcze długo potrwa...

Wiolu miło mi Cię gościć...ja do Twojego ogrodu trafiłam po cudzych śladach...

U mnie to jeden wielki misz-masz ogrodowy,wszystkiego po trochu.,staram się co roku trochę uporządkować ten bałagan i wprowadzić jakiś ład,ale przy moim areale to bardzo trudne...nie mam wspaniałych rarytasów,bo gdybym się na nie zdecydowała to nadal na większej części panował by ugór ...
Zdjęcia hortensji będą niebawem niech tylko przestanie padać...na 90% Tadriva nie jest nią...ale jak wstawię zdjęcia to będziemy nad nią debatować...
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Marylko cudownie u Ciebie
sama nie wiem co ładniejsze
wszystko mi się podoba 

sama nie wiem co ładniejsze

-
- 1000p
Witaj Dzidziu...ciesze się bardzo ze chodź kilku osobom podoba się mój ogród...
To teraz na hortensjowo będzie...
Na pierwszy plan moja faworytka Limelight...
W słoneczny dzień...

I dzisiaj...zdjęcia nie najlepszej jakości,aparat nie chciał ze mną współpracować,chyba obraził się ze go wyniosłam na taką pogodę...

I następna ulubienica Grandiflora,kwiaty trochę przypalone przez słońce...

Kyushu...

Pink Diamond,maleńki krzaczek...

Anabell...

Pinky Winky,nie ładny ma pokrój,myślę ze w przyszłym roku uda mi się chodź trochę zrobić jakiś krzaczek...

Zakupiona jako Tadriva ale z pewnością nią nie jest,też maleńka...

Pierwsza z dwóch NN...
Ciemne liście,sztywne łodygi...

Druga NN...
Jasne liście,bardziej wiotkie łodygi,u mię dosyć długie,posadzona w cieniu...

Vanille Fraise,nie zakwitnie wcale,jak do tej pory brak pąków...
Wiem ze zdjęcia słabe i ciężko będzie zidentyfikować moje nn,ale bardzo proszę...

To teraz na hortensjowo będzie...
Na pierwszy plan moja faworytka Limelight...
W słoneczny dzień...

I dzisiaj...zdjęcia nie najlepszej jakości,aparat nie chciał ze mną współpracować,chyba obraził się ze go wyniosłam na taką pogodę...

I następna ulubienica Grandiflora,kwiaty trochę przypalone przez słońce...

Kyushu...

Pink Diamond,maleńki krzaczek...

Anabell...

Pinky Winky,nie ładny ma pokrój,myślę ze w przyszłym roku uda mi się chodź trochę zrobić jakiś krzaczek...

Zakupiona jako Tadriva ale z pewnością nią nie jest,też maleńka...

Pierwsza z dwóch NN...
Ciemne liście,sztywne łodygi...

Druga NN...
Jasne liście,bardziej wiotkie łodygi,u mię dosyć długie,posadzona w cieniu...

Vanille Fraise,nie zakwitnie wcale,jak do tej pory brak pąków...
Wiem ze zdjęcia słabe i ciężko będzie zidentyfikować moje nn,ale bardzo proszę...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu hortensje naprawdę bajeczne, muszę i ja w końcu sobie kilka posadzić, bo przymierzam się do tego już od wiosny. Limelight cudo 

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo kolekcja hortensji okazała , można Ci pozazdrościć. A jak one sobie radzą z zimą?
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
Witaj Zenku,hortensje bukietowe dobrze znoszą zimę,to teoria a zimowałam do tej pory tylko trzy,które nie ucierpiały wcale tej zimy,pozostałe to tegoroczne nasadzenia wiec trzeba poczekać i zobaczyć...z tego co czytam tu na forum,to są bezproblemowe...