Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Różyczka wygląda ładnie. Myślę, że dzisiaj pokażesz ją w pełnym rozkwicie.
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu cieszy mnie, że deszcz wreszcie dotarł do Ciebie choć po takiej przerwie mógłby z lekka popadać nawet kilka dni - myślę, że nie obraziłabyś sie na niego ?
Co do pomyłek odnośnie zakupów odbieram je jako przykrość. Szukamy pewnych upatrzonych dla siebie odmian wybierając kolor a tu ... niespodzianka.
Co do pomyłek odnośnie zakupów odbieram je jako przykrość. Szukamy pewnych upatrzonych dla siebie odmian wybierając kolor a tu ... niespodzianka.
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Czesc Iza
Spora kolelekcja liliowcow,lilie piekne
bardzo lubie dalie Twoje sa super
PS... probuje ukorzenic roze w doniczce, moze mi sie tez uda
Pozdrawiam Markus
Spora kolelekcja liliowcow,lilie piekne
bardzo lubie dalie Twoje sa super
PS... probuje ukorzenic roze w doniczce, moze mi sie tez uda
Pozdrawiam Markus
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witam wszystkich cieplutko po małej przerwie! Miałam kilkudniowy wypad do Mamy. Szczerze mówiąc trochę obawiałam się jak rośliny przeżyją te upały w czasie mojej nieobecności...Na szczęście Natura była łaskawa i zmieniła się pogoda. W końcu wszystko jest podlane
Markus - trzymam kciuki za Twoje "własne" różyczki! Na pewno się uda!
Dla mnie Krysiu czasem takie "niespodzianki" też są przykre...Chociaż zdarzają się też miłe
Ewo - niestety trzeba poczekać na lepsze zdjęcie tej róży. Okazała się być wielopłatkową na cienkiej łodydze i niestety deszcz sponiewierał pierwszego kwiatka
Witaj ballado! Lubisz róż w ogrodzie? Ja raczej też chociaż nie wszystkie odcienie mi się podobają. Jak tam - zabrałaś się za ukorzenianie różyczek?
Masz rację Moniko z tymi pomyłkami. Nie o to chodzi by mieć tylko żeby mieć takie jakie się chce. U mnie są 2 pomyłki na pewno. Jedną podejrzewam, a jedna lilia wcale nie zakwitła.
A propo's zakupowych niespodzianek. Muszę Wam pokazać jak zakwitły mi na balkonie biedronkowe eukomisy
- to chyba jakiś śniedek...
Kilka kolejnych lilii z wiosennych zakupów zakwitło:
- Penthouse
- Jameson - jestem zachwycona tą lilią - jest duża, pachnąca, dobrze znosi upały i deszcze też
- to miała być Aprilia, a co jest...nie wiem
Ku mojej wielkiej radości pędzący do góry ( pamiętacie te fotkę?) clematis pięknie zakwitł i okazał się być jednak Jan Paweł II. Niestety by zrobić zdjęcie musiałam wejść na taboret

Markus - trzymam kciuki za Twoje "własne" różyczki! Na pewno się uda!
Dla mnie Krysiu czasem takie "niespodzianki" też są przykre...Chociaż zdarzają się też miłe

Ewo - niestety trzeba poczekać na lepsze zdjęcie tej róży. Okazała się być wielopłatkową na cienkiej łodydze i niestety deszcz sponiewierał pierwszego kwiatka

Witaj ballado! Lubisz róż w ogrodzie? Ja raczej też chociaż nie wszystkie odcienie mi się podobają. Jak tam - zabrałaś się za ukorzenianie różyczek?
Masz rację Moniko z tymi pomyłkami. Nie o to chodzi by mieć tylko żeby mieć takie jakie się chce. U mnie są 2 pomyłki na pewno. Jedną podejrzewam, a jedna lilia wcale nie zakwitła.
A propo's zakupowych niespodzianek. Muszę Wam pokazać jak zakwitły mi na balkonie biedronkowe eukomisy

Kilka kolejnych lilii z wiosennych zakupów zakwitło:

Ku mojej wielkiej radości pędzący do góry ( pamiętacie te fotkę?) clematis pięknie zakwitł i okazał się być jednak Jan Paweł II. Niestety by zrobić zdjęcie musiałam wejść na taboret

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ciekawy ten śniadek z czarnym oczkiem
chociaż do eukomisa nie podobny 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś JP prześliczny , widać , że zapowiada się obfite kwitnienie, bo ma ogrom pąków
Lilijki też wspaniałe, moje już powoli kończą kwitnienie, jeszcze tylko jedna w pąkach.

Lilijki też wspaniałe, moje już powoli kończą kwitnienie, jeszcze tylko jedna w pąkach.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Izuniu -na mnie też zrobił dobre wrażenie, choć to dopiero początek jego kwitnienia. Nie wiem dlaczego, ale jest bardzo wysoki jak na śniedka - sięga mi do ramienia. Może to brak słońca tak go wyciągnął w górę
Aga - masz rację - jest śliczny i jak na pierwsze kwitnienie w życiu pąków ma bardzo dużo. Tylko dlaczego tak wysoko zakwitł? Trudno podziwiać z zadartą do góry głową ( szyja boli
). Niestety i u mnie prawie po liliach. Te padające od kilku dni deszcze ładnie je podlały, ale też skróciły im kwitnienie. Jeszcze tylko 3 sztuki ( najstarsze u mnie) są w fazie pąków.
Dla niezdecydowanych bukiety liliowcowe i takie sobie pary:

Aga - masz rację - jest śliczny i jak na pierwsze kwitnienie w życiu pąków ma bardzo dużo. Tylko dlaczego tak wysoko zakwitł? Trudno podziwiać z zadartą do góry głową ( szyja boli

Dla niezdecydowanych bukiety liliowcowe i takie sobie pary:

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
No i ja biedronkowy eukomis posiadam
ale będę z ciekawoscią się przyglądać co z niego wyrośnie
.

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Izuniu. Przepiękne lilie i liliowce, szczególnie liliowców już takie dorodne kępy Ci porosły. To są jednak kapitalne rośliny - posadzi się i nic więcej z nimi robić nie trzeba. Przygodę z liliami dopiero zaczynam - może w przyszłym roku uda mi się więcej posadzić i nie będę się bała, że mi wytnie ktoś obcy.
Dobrze, że wreszcie popadało i roślinki mamy napojone. Wszyscy chyba odetchnęli z ulgą. Jednak dzisiejsze prognozy opadowe w małopolsce znów trwogę wywołują, że mogą być nowe powodzie. Wyobrażam sobie ludzi którzy tam mieszkają i przeżyli dwie powodzie jak mogą się czuć słysząc dzisiejsze prognozy. Oby te prognozy jednak się nie sprawdziły.
Dobrze, że wreszcie popadało i roślinki mamy napojone. Wszyscy chyba odetchnęli z ulgą. Jednak dzisiejsze prognozy opadowe w małopolsce znów trwogę wywołują, że mogą być nowe powodzie. Wyobrażam sobie ludzi którzy tam mieszkają i przeżyli dwie powodzie jak mogą się czuć słysząc dzisiejsze prognozy. Oby te prognozy jednak się nie sprawdziły.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Izo Twój eukomis
może nowa nieznana odmiana ?
Całe szczęście,że ładny kwiat i do tego w moim ulubionym kolorze.
Mam nadzieję,że już zdążyłaś odpocząć od podlewania i teraz tylko przechadzasz się po swych włościach ?

Całe szczęście,że ładny kwiat i do tego w moim ulubionym kolorze.
Mam nadzieję,że już zdążyłaś odpocząć od podlewania i teraz tylko przechadzasz się po swych włościach ?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No nie straszcie znów pogodą i powodziami.
U mnie właśnie zaczęło lać i to solidnie.
Nie chciałabym znów przeżywać takiego zalania deszczu przez miesiąc.
W końcu to lato i ma być słonecznie i ciepło.
U mnie właśnie zaczęło lać i to solidnie.
Nie chciałabym znów przeżywać takiego zalania deszczu przez miesiąc.

W końcu to lato i ma być słonecznie i ciepło.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Ado, nie zgadzam się że z liliowcami nie trzeba nic robić
Przynajmniej trzeba zbierać ślimaki! i to przynajmniej 2 razy dziennie 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to Ci się trafił eukomis
Ale takiej pomyłki to bym nie żałował, bo wyrosło coś bardzo ładnego
Piękne liliowce i lilie. Moje dziś sponiewierane przez deszcz, ale on mnie cieszy tak samo jak Ciebie
Przyglądam się Twoim pysznogłówkom. Jedna (za lawendą) jest w kolorze różowym ale wpadającym w lila? To chyba takiej nie mam

Piękne liliowce i lilie. Moje dziś sponiewierane przez deszcz, ale on mnie cieszy tak samo jak Ciebie

Przyglądam się Twoim pysznogłówkom. Jedna (za lawendą) jest w kolorze różowym ale wpadającym w lila? To chyba takiej nie mam

-
Izo, mi wpadł w oko liliowiec ten różowy z falbanką
czy on jest podzielny czy jeszcze nie? 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Izuniu, nie chce mi się już pisać na temat pomyłek...
Twoja Aprilia wygląda na Sixth Sence- u mnie dzisiaj rozwinęła pierwsze kwiaty i wygląda zjawiskowo!!
Pozdrawiam Cię serdecznie
Twoja Aprilia wygląda na Sixth Sence- u mnie dzisiaj rozwinęła pierwsze kwiaty i wygląda zjawiskowo!!
Pozdrawiam Cię serdecznie