Małgosiu ja sadziłam lilie Red Hot w zeszłym roku i zastanawiałam,gdzie się podziała.
Sadziłam też Triumhatora i Concad"or i też ich nie widzę. Lilia Red Hot wydawała mi się ciemniejsza od mojej,tak wyglądała na etykiecie:
Nigdy , tak do końca , nie sugeruj się zdjęciem... One zawsze są "podrasowane".Ja już się tego nauczyłam i biorę zawsze poprawkę na to ,że w rzeczywistości lilie są jaśniejsze.Poza tym gleba też ma wpływ na nasycenie kolorków...
No to czekamy na pozostałe!
Nie ,Aniu , na pewno nie! Conca d' Or jest żółta z białymi brzegami płatków, ma inny kształt kwiatu, Kwiaty są skierowane na boki i lekko w dół , a u tej drugiej Kiaty są skierowane do góry.No i ta druga jest jednolicie żółta.
Zupełnie inne lilie.
No , ja bym tak obstawiała, bo porównuję ją ze swoją...
Ale może być też tak , że jest inna lilia , bardzo podobna do Yeloween ( wcześniej zrobiłam błąd w pisowni) , a ja jej na oczy nie widziałam.... Tak do końca nigdy nie można być pewnym....
Tak się kręcę , oglądam różne lilie , i zobacz , co znalazłam. Bardzo podobną do Yeloween - lilię OT 'Easley' .
Przejrzyj tę stronę ( na dole) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112 .Sama widzisz , jak trudno zidentyfikować lilie....
basow@ pisze:Nie ,Aniu , na pewno nie! Conca d' Or jest żółta z białymi brzegami płatków, ma inny kształt kwiatu, Kwiaty są skierowane na boki i lekko w dół , a u tej drugiej Kwiaty są skierowane do góry.No i ta druga jest jednolicie żółta.
Zupełnie inne lilie.
Conca d 'Or
Wygląda na to,że jednak mam lilię Conca d Or
Może w ubiegłym roku cebula była za mała na kwitnienie?
Noooo, Aniu , wygląda na to ,że znalazłaś swoją zgubę To jest on , Conca d 'Or . Jest duża szansa ,że w przyszłym roku będziesz ich miała więcej , bo u mnie się pięknie rozmnaża.