Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W sensie kulinarnym to mój Adaś umie przypalić nawet wodę na kawę.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

hi hi Gosiu to trafiłyśmy na ten sam rocznik... :lol:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

ale czy wasze musimy mieć tyle samo kilo co w dniu ślubu lub jak mieliśmy 16 lat????

nie, a powracanie do tamtego okresu (pod względem wagowym) niczego nie przynosi - bo wraz z wiekiem waga człowieka się zmienia - owszem nie można się spaść jak sumo bo to nic dobrego i zdrowego ale osoby które zadręczają się dietami często są nie do zniesienia przez otoczenie ....
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zapewniam Cię, że ja jestem DO ZNIESIENIA.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To ja jestem nie znośna bo od 16 roku ważę tyle samo (z malutka przerwą) :P
dla poprawy humorku parę pozostałości z mojego ogrodu niestety fotosik nie chce wysłać :cry:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

a co od 16 roku życia cały czas się odchudzasz??? :P

dziś zrobiłem pizzę na spodzie makaronowym - zjadłem dwa małe kawałki i się tak nią objadłem - ale na razie nie poczęstuję was niąbo mi baterie w aparacie padły - chyba że zdążę je choć trochę naładować zanim zniknie zupełnie :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Bardzo ładny ogród. Najbardziej spodobały mi się pomysły Twojego męża. Ta altanka jeśli pozwolisz, będzie wzorem do zbudowania mojej. Zamierzamy wiosną zbudować taką. Bardzo podobają mi się Twoje rośliny w otoczeniu kamieni. Ja również je wykorzystuję w swoim ogrodzie. Nawet bardzo często. Jest tylko jedna różnica. Nie płacę za nie... Mój mąż zwozi je po trochę z okolicznych pól. Zauważyłam, że masz wiele rycynowców (rączników). Może masz za dużo nasionek? Chciałabym spróbować posadzić tę roślinę.
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No właśnie! wiedziałam, że gdzieś są szcęśliwi ludzie, którzy kamienie zbierają na polach.
Gosia

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ja też należę do tych szczęśliwców :) po każdym oraniu - mam nowe kamienie - i to bardzo różnej wielkości :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko dotarłam, i ja do Twojego ogrodu, bardzo miły. :D :D :D
Przede wszystkim śliczna okolica, poza tym bardzo ładny ogródek, myślę, że dopiero się rozkręcasz, czy czekasz na wygraną z urzędnikami?
To co już zostało zrobione jest naprawdę ładne i gustowne, rondko różane, altana, ale jest jeszcze dużo miejsca do nasadzeń. Zamierzasz zostawić trawę i już nic nie dosadzać, czy masz jakieś pomysły, marzenia?
Ewentualne miejsce przyszłej budowy (jeżeli wygrasz z urzędasami) wygląda bardzo przyjaźnie, tylko oczekiwanie na sukces może jeszcze potrwać, a najbliższą okolicę, czyli obecny ogród masz ładny już teraz.
Poczekamy do wiosny na więcej zdjęć z ogrodu.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia. ;:100
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam
ewab123 ciesze sie że podoba Ci się mój ogród, śmiało podglądaj altankę :P
Oczywiście parę nasionek się znajdzie, masz dziwaczka :lol:
Kamienie są bardzo ładne w naszych ogrodach no i Ty je ładnie wykorzystujesz :lol:

Gosiu Karolu oj szczęście kto kamienie znajduje na drodze lub polu...szkoda że Wrocław tak daleko.....
Karolu ja się nie odchudzam, dbam o linie :wink: i z chęcią ziem ten makaronik....
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu miło Cię gościć ....na wiosnę moja działeczka będzie miała inny kształt, więc najpierw ogrodzenie.....troszkę krzaczków ....i tu się zaczynają schody jakich ale mam nadzieje że mili forumowicze będą mi podpowiadać i doradzać :lol:
Tak jak już pisałam wolała bym postawić dom na działeczce leśnej, ale do tego bardzo daleka droga, przepisy których nie da sie obejść :?
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Beatko, mam dziwaczka. Bardzo się cieszę,że znajdzie się jakieś nasionko rycynowca. Jeszcze tej rośliny nigdy nie siałam, a chciałabym spróbować ją u siebie posadzić. Co chciałabyś za te nasionka? Z nasion mam różne aksamitki wysokie i niskie, rudbekię, nasturcję tą najzwyklejszą, jednoroczne wilczomlecze itp. A może wolisz jakąś bylinę, ale to najwyżej wiosną. Adres Ci wyślę na pw.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, a czy dla mnie tez znalazłoby się kilka nasionek rycynowca? Wystarczą 2...
Wiosną chciałam kupić, ale okazało się, ze nie ma tych nasion w naszych sklepach, więc i w tym roku nie jest pewne, czy się pojawią :(
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jest fotosik to najpierw moje chryzantemki

Obrazek Obrazek
Tak wyglądały 7.11.07 , a dzisiaj pada śnieg i stoją w kotłowni oj szkoda je obcinać
Obrazek Obrazek

Izodla Ciebie też się znajda nasionka :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”