Izo,mogę się powymądrzać?
Kirengeszoma dłoniasta-to bylina-dorasta do ok 50cm.Zakwita w drugiej połowie lata bladożółtymi jakby do końca nie rozpostartymi dzwonkami.
Narobiłaś mi apetytu na malinki
Małgosiu to wygląda że zidentyfikowałaś mi roślinkę
Wiesiu będę sprawdzać ale na pewno bylina. Jeszcze nie wszystko posadzone, bo po drodze było tyle rzeczy do zrobienia
Muszelka stoi od kilku dni jako poidełko dla ptaków ale coś ich tam nie widzę. Za to widzę paskudy na moich malinkach Dzisiaj zamiast zebrać cały pojemniczek to miałam 4 malinki. Jak tak dalej pójdzie to będę tylko spoglądać na fotografię kilka postów wyżej
Witam nowego gościa
Izo,mam Kirengeszomę chyba od 8lat.Jest raczej interesująca niż piękna.Ma liście pasujące bardziej do krzewu no i nie za duże kwiatki.Taka ciekawostka .Lubi wilgotną ziemię i cień.
W malinkach postaw stracha
Jak znajdziesz najstraszniejszego stracha, to daj mi znać. Mnie ptaszorki zeżarły te kilkanaście wiśni i parę czereśni na moich nowiutkich drzewkach. Jakoś nie łakomią się na czerwoną porzeczkę, ale borówka czeka w kolejce... Spróbowałabym choć jedną ale obawiam się, że one mnie wyprzedzą.
Iza, nie mów ,że stracha na wróble nie widziałaś.Wysoki w kapeluszu i czarnej marynarce.Może mieć fajkę albo krawat. Spodnie niekoniecznie.Ale będzie Ci malinek pilnował.