Tak wyglądają moje borówki .........

Drzewa owocowe
Awatar użytkownika
sylwka555
50p
50p
Od: 28 kwie 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tak wyglądają moje borówki .........

Post »

Nie jestem lekarzem tak jak Pan. I mogę tylko porównać zdjęcia w internecie i to wszystko. Czy sprawiam wrażenie zarozumiałej i wszystkowiedzącej? Zdaję się na ludzi doświadczonych tak jak Pan. Staram się wysuwać wnioski i tyle może czasem błędne. Więc moja diagnoza nie jest trafna? brak K chyba będziemy się bawić w kotka i myszkę.To zaczyna być interesujące:) :wink:
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

sylwka555 pisze:Nie jestem lekarzem tak jak Pan. I mogę tylko porównać zdjęcia w internecie i to wszystko. Czy sprawiam wrażenie zarozumiałej i wszystkowiedzącej? Zdaję się na ludzi doświadczonych tak jak Pan. Staram się wysuwać wnioski i tyle może czasem błędne. Więc moja diagnoza nie jest trafna? brak K chyba będziemy się bawić w kotka i myszkę.To zaczyna być interesujące:) :wink:
Ależ nie Sylwko, moim zdaniem prawdopodobnie dobrze trafiłaś z tą diagnozą. Czytałam jakie objawy występują przy braku potasu i to by się mniej więcej zgadzało. Najbardziej pasuje tu zmiana zabarwienia liści rozpoczynające się od czubka i brzegów liści. I nie wydaje mi się by rozcieńczona gnojowica mogła im zaszkodzić i spalić roślinę, trzeba tylko pamiętać, że borówka uwielbia wilgoć i trzeba ją przy dzisiejszej pogodzie codziennie solidnie podlewać.
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
sylwka555
50p
50p

Post »

Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi, które zawsze pomagają w rozwiązywaniu problemów młodych ogrodników. Dzięki Pana wiedzy łatwiej jest nam wszystkim zadbać o nasze roślinki, które kochamy przynajmniej ja.
Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pewnie do następnego razu bo niestety jak zauważyłam to choróbska trzymają się usilnie naszych roślin. Niestety
Miłego dnia
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Poczytaj tu:
- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p1523137

I cały ten watek o nawożeniu borówek :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
sylwka555
50p
50p

Post »

Ja kupiłam dwie zielone za to na jesień jedna zrobiła się czerwona. Po przesadzeniu zaczęły marnieć obie jak już pisałam wyżej.
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Sylwko, w tym artykule wyczytałam, że borówce ze względu na wrażliwość na chlorki można zaaplikować tylko siarczan potasu;
http://xylonyt.blox.pl/2007/04/uprawa-b ... skiej.html
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
sylwka555
50p
50p

Post »

Bardzo dziękuję świetny materiał i przyda mi się na pewno. Szczególnie ważne są informacje dotyczące tego co można zrobić jeśli nie ma możliwości przesadzenie krzewów.Jeszcze raz dzięki pozdrawiam miłego dnia. A przepraszam za tego pana dopiero teraz zobaczyłam, że jest pani kobietą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”