Ogródek TAJGI 2010
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek TAJGI 2010
TAJGO - nie musisz mierzyć go dokładnie ;) Chodziło mi tylko o zorientowanie się w wysokości. nie przepadam za floksami które mają 1 m lub więcej. A wiec Pepermint jest poza tym zakresem ;)
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
PRIAM - tego floksa mam pierwszy rok, może w następnym roku będzie wyższy. Czasami tak z floksami jest. Też nie lubię takich wysokich, bo u mnie często się pokładają. na razie wygląda fajnie.
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Sam mam jednego floksa wiechowatego - różowego jak Twój.
Jednak babcia ma wysokie białe i fioletowe i jak widzę jak co roku babcia musi je podwiązywać to mnie to zniechęca do nich.
Jednak babcia ma wysokie białe i fioletowe i jak widzę jak co roku babcia musi je podwiązywać to mnie to zniechęca do nich.
- TAJGA 2008
- 1000p
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Basiu masz racje byliny nie są tak wymagające ....ale za to jakie piękne . Pamiętasz może jak ten czerwony pełny liliowiec się nazywa .../próbuję ustalić co rośnie u mnie w ogródku / ...no i oczywiście jeżówka wyjątkowa ...one jednak maja to coś .
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Basiu ja swojego 'niebieskiego chłopca' tez mam z cebul (i Pepermint Twist też) u mnie jeszcze nie kwitną, a tak na marginesie u mnie cebule pl w tym roku sa bardzo zgodne odmianowo ( zgadzały się irysy syberyjskie i enasta , hosty , liliowce ) to miejmy nadzieje ,że i floksy się zgodzą 

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajguś lilie prześliczne, a jeżówka poezja, ja mam straszną ochotę na jeżówki, ale troszkę boję się ryzykować, one podobno delikatne, a u mnie na dzikim wschodzie bardzo ostre zimy, i jakby przemarzły byłby wielki żal 

I więcej oglądam tych lilii tym bardziej jestem nimi oczarowana. A ta twoja różowa
cudo!

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Basiu u Ciebie jak zwykle przepięknie, kolorowo
Muszę kiedyś wdepnąć zobaczyć wszystko na żywca...
Na liliowce nie mam miejsca
a floksy jakoś mnie nie kręcą (no kilka tam mam
), więc będę je oglądała u was.
Tę lilię jednak muszę koniecznie dokupić.
Ma w sobie tyle elegancji i czaru

Muszę kiedyś wdepnąć zobaczyć wszystko na żywca...
Na liliowce nie mam miejsca

Tę lilię jednak muszę koniecznie dokupić.
Ma w sobie tyle elegancji i czaru

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Basiu wszystkie kwiaty jak zwykle piękne, mam pytanie od dawna masz tą odmianę jeżówki? Jak Ci się chowa?
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu piękne floksy , jeżówka , ale prawdziwe cudo to lilia Aphrodite
.
Lilie to chyba moja równorzędna miłość z różami
.

Lilie to chyba moja równorzędna miłość z różami

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Ja chyba źle zaczęłam zbierać bo od host a tych to dopiero jest masa a teraz wpadłam w żurawki więc jak z deszczu pod rynnęTAJGA 2008 pisze:Marysiu, bo ja już tak mam (jak zresztą wiekszość forumowiczów), że jak zdobędę jedną roślinę to zaraz muszę mieć całą kolekcję. Nie mogę poprzestać na tej jednej. Stąd tyle tych liliowców, przetaczników, floksów.maria5 pisze:Basiu piękna kolekcja liliowców ,przetaczników, clematisy cudne i oczko

- TAJGA 2008
- 1000p
- TAJGA 2008
- 1000p
Mirko mirdem - też jestem usatysfakcjonowana zakupami w cebule.pl. Wszystkie odmiany zgadzają się, rośliny ładnie rosną. Kupowałam również dużo tulipanów i też jestem zadowolona. Mają piekne odmiany.
Agnieszko AGNESS - wiem że wiele jeżówek, tych najnowszych odmian nie wytrzymało naszej zimy. Nie kupowałam takich. Skusiłam się tylko na dwie. Obydwie ładnie przezimowały bez żadnego okrycia. na razie kwitnie jedna PINK DOUBLE DELIGHT, a drugiej zapomniałam nazwę (jest czerwona). Jak zakwitnie to odszukam jej imię.

Lucynko - lucy09 - Do tej pory nie przepadałam za liliami, bo nie lubię cebul, które trzeba wykopywać na zimę. Teraz rosna u mnie tylko takie co przetrzymają zimę. Najwyżej wiosną dokupuję nowe. Nazw nie znam bo kupuję te najtańsze bezimienne.
Agnieszko - empuzo - Zapraszam, kiedy masz ochotę. Wiesz, że w przyszłym roku mogę już nie mieć ogrodu, więc się zbieraj

Magda maakita - jeżówkę mam drugi rok, przezimowała bez okrycia ostatnią ostrą przecież zimę. Mam nadzieję cieszyć się nią długo.
Przemek PRIAM - niestety nie znam wszystkich nazw lilii, niektóre kupowane na wagę, ale ładnie kwitną.
Igor944 - dzięki za nazwanie lilii, może jeszcze inne uda się ponazywać.
Marysiu maria5 - mam kilka host, a choruję na jeszcze. Na pewno dokupię. Wiem że z liliowcami to kosmos, tyle odmian. Myslę, że rozsądek zwycięży (kasa)
Ewuś ewkapaw - akurat lilie to nie jest moja najwieksza miłość, ale troche ich mam. Niektóre tak pachną, że zapach unosi się po całym ogrodzie. Twoja Garden AFFAIRE jest cudowna. Takie delikatne kolory właśnie lubię.
Agnieszko AGNESS - wiem że wiele jeżówek, tych najnowszych odmian nie wytrzymało naszej zimy. Nie kupowałam takich. Skusiłam się tylko na dwie. Obydwie ładnie przezimowały bez żadnego okrycia. na razie kwitnie jedna PINK DOUBLE DELIGHT, a drugiej zapomniałam nazwę (jest czerwona). Jak zakwitnie to odszukam jej imię.

Lucynko - lucy09 - Do tej pory nie przepadałam za liliami, bo nie lubię cebul, które trzeba wykopywać na zimę. Teraz rosna u mnie tylko takie co przetrzymają zimę. Najwyżej wiosną dokupuję nowe. Nazw nie znam bo kupuję te najtańsze bezimienne.
Agnieszko - empuzo - Zapraszam, kiedy masz ochotę. Wiesz, że w przyszłym roku mogę już nie mieć ogrodu, więc się zbieraj

Magda maakita - jeżówkę mam drugi rok, przezimowała bez okrycia ostatnią ostrą przecież zimę. Mam nadzieję cieszyć się nią długo.
Przemek PRIAM - niestety nie znam wszystkich nazw lilii, niektóre kupowane na wagę, ale ładnie kwitną.
Igor944 - dzięki za nazwanie lilii, może jeszcze inne uda się ponazywać.

Marysiu maria5 - mam kilka host, a choruję na jeszcze. Na pewno dokupię. Wiem że z liliowcami to kosmos, tyle odmian. Myslę, że rozsądek zwycięży (kasa)

Ewuś ewkapaw - akurat lilie to nie jest moja najwieksza miłość, ale troche ich mam. Niektóre tak pachną, że zapach unosi się po całym ogrodzie. Twoja Garden AFFAIRE jest cudowna. Takie delikatne kolory właśnie lubię.