Witam się cieplutko z Bliskimi mojemu
dziewczynami, Które regularnie śledzą moje wypociny:
Moniś mam już pomoc...nowo zatrudniona stażystka ma na imię Basia więc się oszczędzam siedząc w domu robię przetwory i nadrabiam braki kumulujące się od zimy.
Izuś tak się starałam pół miasta przedreptałam aby kupić stosowne nakrycie głowy z groszem w kieszeni nabyłam takowy niciany kapeluch zadłużając się u M o całe 9 zł i 99gr.
I jestem szczęśliwa że go Zaakceptowałaś
A bugenwilla ma być różowa. Izuś

mówisz że gwoździa wsadzić do doniczki? ... rozumiem że mam jej nie sadzić do gruntu?... - jest spora i ma za małą doniczkę chyba,to co mam z nią dalej czynić?... proszę poradź.
Krysiu zakupy z giełdy... przy okazji każdy ogrodnik z okolicy rozdawał wizytówki - żeby duszę zaspokoić trzeba by mieć przy okazji worek pieniędzy i końskie zdrowie do sadzenia i pielęgnacji zakupionych roślinek, bo placu to ja mam do woli.
Jadziuś 
biały kapelusik spotkałam jak już tez miałam na głowie cena podwojona bo 20 zł, to chyba chińszczyzna.
Wisienki w syropie robiłam takie do ciasta i pączków + róża...-pychota.
Jadziuś układanie kwiatów to moja kolejna pasja, jestem proszona na większe uroczystości gminne i kościelne do wykonywania dekoracji.
Andziu miło mi gościć Ciebie po raz pierwszy u siebie
Ciekawa jestem innych kolorów nasturcji więc oznajmiam że za chwilę udam się z odwiedzinami.
Do wirtualnego zobaczenia,
Ewuś moja

- czy to można jeszcze sadzić
nasturcje?
Może byłoby lepiej jakbyś w sierpniu jadąc do mnie je zabrała z sobą?
Jutro przyjeżdża do mnie moja szkolna przyjaciółka Monika ze swoją córcią ( z Gliwic) -Gosią ( moja chrześnica) i wnusią Lenką.
Bartek ( śle SMS) jest zadowolony z urlopu w Turcji.
Na Dobranoc
9 kg kolos... pychota...
...mniam, mniam...
- Dla WSZYSTKICH
z całego