U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Przemku lilie rzeczywiście cudowne , ja nie mam wszystkich jakie zamawiałam , ale mam nadzieję że jesienią czy wiosną uda mi się te które mi się podobają zakupić .

Genia :wit
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Zenku w sumie to raz padało , ale wszystko ożyło tylko że znów coraz cieplej :evil: ;:3

Aleksandro te lilie to rośliny na które latem czekam najbardziej , a ich silny zapach w domu i na podwórku :D

Przemku to jedna z najwcześniejszych moich lilii zestawienie kolorków i ich intensywność ciekawie wygląda , jest to jakaś azjatycka odmiany nie znam, kupiłem w Lilypolu :D

Geniu ja ze zgodnością lilii nie mam problemu :) , co innego z roślinami z all....., sadzonki bylin to same śmieci zero zgodności :evil:

Łukaszku cieszę się :D , że wszystko z roślinkami OK- bo ciepło, lato to różnie może być .
A co do reszty -żartowniś z Ciebie ;:14
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale masz tych "srebrnych" świerków :) To jednak piękne drzewa i do tego cały rok możesz cieszyć się ich kolorem. Wybacz ciekawość, ale jak duży masz ogród?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Paweł :wit srebrnych świerków mam od drogi 9 przy domu 1 duży i 4 małe Hoopsi i jeszcze kilka malutkich pungensów :wink: a i przy drodze za rowem wiosna posadziłem jeszcze ze 20 małych srebrnych naprzeciw mojego podwórka :D Co do wielkości ogródka to nigdy go nie mierzyłem :P ale myślę że ponad 15 a może i 20 arów jest, aweryjnie mam jeszcze ze 20 arów za domem ogrodzone :;230 są tam drzewka owocowe a je można gdzie indziej posadzić tylko kto by to pielił :?
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Igor pomysł rewelacyjny ;:136 tylko gożej z realizacją :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
X_r-o
---

Post »

Nie od razu Rzym zbudowano :) Ale chociaż masz mozliwości :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No jak tyle tych świerków u Ciebie rośnie to i grzyby pewno się pojawią. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Paweł możliwości do tworzenia dużego ogrodu to ja mam , chęci też :D , tylko kasy brak :roll:

Łukasz - żaden problem :wink: wydzierżawię Ci z 15 arów i będziesz rozwijał swoje ogródkowe hobby , siał , sadził, przesadzał, rozsadzał i cieszył się obcowaniem z przyrodą do woli :D O i paczek bym nie musiał wysyłać źródło sadzonek miałbyś na miejscu.

Grażyno chyba jeszcze za młode te świerki albo im muszę jakąś szczepionkę kupić :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zamiast szczepionki wysyp ziemię z lasu albo podsyp grubo korą.
Z pewnością coś się wtedy pojawi - choćby smardze.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jaka szkoda, Przemku, że nie mieszkam gdzieś blisko Ciebie. Wydzierżawiłabym chętnie parę arów :lol:
Masz mnóstwo lilii! Pięknie się rozrosły :D Jak jeszcze trochę iglaczki podrosną, to dopiero powstanie gąszcz. Ale będzie cudnie! Przestaniesz widzieć cały ogród i bedziesz musiał kluczyć między drzewami, zeby obejrzeć i powąchać wszystkie swoje kwiaty. Bajka!
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

:D Witam niedzielnie :D

Grażyno - to może być dobry sposób, grzyby w ogódku fajnie by było :P dobrze że pod bokiem mam kilka ha lasu to jesienią przywiozę przyczepę takiej ziemi z grzybnią i podsypię moje iglaczki :wink:

Izo -no szkoda fajnie byłoby mieć w sąsiedztwie kogoś zielono zakręconego :wink: a jest kawałek drogi zwłaszcza że masz już jeden ogródek a druga część kilkaset kilometrów dalej -trudno by dopilnować obie części ogrodu. Choć doskonale rozumiem że jak się ma takie hobby to brak pola do popisu jest dużym problemem. Przez kilka lat mieszkałem w Olsztynie w bloku i może to kwestia przyzwyczajenia ale bardzo brakowało mi przestrzeni , za dużo ludzi a o rozwijaniu ogródkowej pasji w dotychczasowej formie nie było mowy nie wiedziałem co mam robić w wolnym czasie, wyspałem się za to za wszystkie czasy :;230 . Nie mówię że w mieście jest tak bardzo źle dla mnie w mieście fajnie jest zimą , nie myślało się o ogrzewaniu domu , drogi i chodniki odśnieżone , łatwiej było się poruszać - no i to chyba wszystkie zalety , w pozostałe pory roku miasto zdecydowanie
przegrywa . Moje ogródkowanie trwa od wielu lat :D , uważam że to fajne hobby , zdrowe, przyjemne, uspokajające , odprężające i niosące dużo pozytywnych myśli . I był to jeden z najważniejszych powodów dla których wróciłem do swojej przestrzeni ;:108 i teraz nie żałuję nawet troszkę :P .Przeglądając na forum pięknie urządzone i ukwiecone tarasy , czy balkony , myślę że gdyby tych osób nie ograniczał tak bardzo brak przestrzeni , było by dużo więcej do podziwiania i jaka to mało komfortowa sytuacja gdy trzeba ważyć każdy kawałeczek przestrzeni aby najlepiej jak mozna go zagospodarować i zmieścić jak najwięcej ciekawych roślin .
Za pochwałę lili dziękuję , :tan lubię gąszcz i do takiego stanu sukcesywnie chcę doprowadzić , nie lubię gdy z jednego brzegu ogrodu , widac drugi , kręte dróżki i niewidoczne zakamarki bardzo mnie odpowiadają . Ale się rozpisałem chyba przez to ochłodzenie lepiej się myśli :;230

A dziś z mojego ogródka może floksy, płomyki czy jak im tam, w tym roku wyglądają mało ciekawie nie urosły miały za dużo wody

Obrazek

różowy

Obrazek

fioletowy

Obrazek

biały

Obrazek

i wszystkie razem

Obrazek

a takich mam 6 :evil: to nowe nabytki z alle... miały być każdy inny piękne kolorowe błękitne pomarańczowe czerwone , bordowe , białe z okiem totalna klapa oszustwo i tyle juz nigdy nie kupię bylin w ten sposób, kupuje się korzenie i nawet negatywa nie można wystawić bo po korzeniu w torebce trudno określic odmiane , podobnie miałem z irysami i liliowcami same śmieci zero zgodności

Obrazek

moja lilia cieszy się dużym zaiteresowaniem na forum :;230

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

i może jeszcze lilie i ich właściciel :wink:
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Przemek takich okazałych lili to jeszcze chyba nie widziałem, są piękne. Czy nazwę ich możesz zdradzić?
Pozdrawiam Zenek
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Przemku :wit no to i ja zajrzałam do ciebie .Ładnie u ciebie :D miło popatrzeć na kwiaty ,drzewa,ścieżki .Mam pytanie, widzę że u ciebie też sporo żurawek to moje ukochane rośliny( mam u siebie na balkonie jedną dużą i jedną maluśką ) czy mógłbyś mi podać nazwę tej która jest u ciebie na 27str. na zdjęciu nr 7bardzo mi się podoba.
X_r-o
---

Post »

Lilie imponujące :shock: , ale u Ciebie największe wrażenie i tak robią na mnie niezmiennie agawy :shock:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku ale Ci lilie wrosły , u mnie są raczej dużo mniejsze .
Przemek Ty masz duże oczko ?
Genia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”