Piękny ogród, przy niektórych zdjęciach dosłownie ugrzęzłam, żeby obejrzeć każdy szczegół, przyznam się, że już od paru miesięcy podpatruję Twój ogród. Zauroczyły mnie liliowce, super roślina, przyznam, że te, co u mnie rosną chciałam rozdać, lub (o zgrozo) wyrzucić, bo nie były dzielone ze 100 lat

i bardzo słabo kwitną, a kłącza mają takie ogromniaste, że strach się brać za kopanie, ale na szczęście nie wyrzuciłam ich i teraz nie mogę się nadziwić, jaka to wspaniała roślina. Pasuje wszędzie - nad oczko, na rabatę, do slońca i cienia. Odrasta nawet z małego kawałeczka kłącza. Twój ogród mnie natchnął, żeby jednak powalczyć o tą kępę zdziczałych piękności
Masz Tajko piękne tło dla ogrodu - las. Niedawno dopiero zaczęłam zauważać, jakie to ważne, co rośnie wokół, np z pewnego punktu mojego ogrodu widać brzozę i tak kombinuję, by patrząc na brzozę, na pierwszym tle widzieć czerwoną trzmielinę i żółtą pęcherznicę.
W sumie na dobre wyszło, ze akurat ostatni rok miałam kiepski finansowo, bo oglądając forumowe ogrody miałam czas na dokonanie wyboru roślin, inaczej "zgapiłabym" WSZYSTKO

Ciężka jest dola ogrodnika, bo wszystko rośnie, oprócz powierzchni działki