Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogródek - cilla77

Post »

Kasiu :) ważne, że dałaś znak, że jesteś, że wszystko gra, a że nieco mniejsza aktywność to jak sama napisałaś - tak bywa :) ogród wspaniały, oczko znów będzie mnie męczyć po nocach :) sporo niebieskiego się pojawiło :) a jak Twoje ukochane hortensje, przecież to ich czas :) ?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Szałwie w takiej masie wyglądają wspaniale :P
A do czego suszysz kwiaty czarnego bzu ?
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Kasiu - dobrze, że jesteś, martwiliśmy się Twoim milczeniem - a w życiu jak to w życiu są sprawy ważne i ważniejsze i czasem nasze ukochane ogrody muszą zejść na dalszy plan...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak fajnie, że się odezwałaś i pokazałaś takie cudne zdjęcia. Wiedziałam, że Twoje róże pięknie zakwitną.
Potrafisz stworzyć przepiękne rabaty.
Mam nadzieję, że nie opuścisz nas znów na tak długo. Naprawdę chciałabym podziwiać Twój ogród. Każde wejście tutaj nastraja mnie bardzoooo pozytywnie. Także nie szczędź nam zdjęć
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agapa - dziękuje ;:167
Isia - będę częściej zaglądac. A co do podlewania, to jeśli jestem na dzialce to podewam a jakmnie nie ma to tylko mogę liczy na chmurki. Niestety obecnie moje różyczki bardzo wycierpiały, właściwie zywcem gotują się na tym słońcu. Kwitnienie jest mało atrakcyjne, krótkie i przebarwione.
tulipanko - dziękuje, róże nie takie śliczne, ale z 2cm kikutów, krzaczki jakieś są :D
marzenko - obiecuję, wkrótce wrzucę foteczki
Sylweste - witaj serdecznie! Wszystko gra i oczko bedzie Cię dręczyc po nocach :wink: Obiecuje! :D Tak, zaczął sie okres kwitneinia hortensji zwłaszcza ogorodwych, bo na bukietówki jeszcze troszkę trzeba poczekac.
coma95 - co roku suszę kwiat czarnego bzu ponieważ, działa moczopędnie -usuwa z organizmu szkodliwe produkty przemiany materii, leczy choroby przebiegające gorączkowo oraz przy przeziębieniach, anginach, zapaleniach gardła, do przemywania spojówek w przy­padkach zapaleń, a także do zdrowotnych i kosmetycznych kąpieli. Działa uszczelniająco na naczynia włosowate, zapobiegając ich nadmiernej łamliwości. 1 łyzeczka kwiatu zalana wrzątkiem i popijasz 2-3 dziennie.
JLG, margo - dziękuje, jesteście kochane. Postaram się nadrobic stracony czas i pokazywac częsciej mój ogród.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

The Pilgrimm
Obrazek

Obrazek

Rose de Resht
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Louise Odier
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Kasia jak dobrze , że jesteś :) stęskniliśmy się za Twoim ogrodem... bardzo go przecież lubimy... :)
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ufff! Jesteś wreszcie i jak zwykle inspirujesz! Pozdrawiam
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Jak patrzę na Twoje róże, to aż mi monitor pachnie ;)
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu ! Jak to dobrze, że znów pokazujesz swój ogród ! W Twoim ogrodzie jest tyle cudownych kompozycji...Np. ostatnie zdjęcie z orlikami, albo wcześniejsze z floksami, szałwią i różami.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

znów napasłam oczy pięknymi kompozycjami, szałwie u Ciebi wspaniała, a ja kupiłam sobie jedną ;:223 , czy one szybko się rozrastają?, pięknie komponują sie z różami, ach i te różyce.... cudne!
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Piękne róże! A teraz Będziemy czekać na twoje hortensje. ;:3
Agnieszka W.
200p
200p
Od: 23 wrz 2009, o 09:29
Kontakt:

Post »

Ja w sprawie tych szałwii, czy one Ci nie wymarzają? Czy ja dobrze widzę, że Masz u siebie białe?
Proszę o porady w sprawie zimowania. I czy były siane, czy sadzonki kupowałaś?? ;:3
PATI
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 cze 2008, o 13:59

Post »

Witaj Kasiu po długiej nieobecności. Pokazuj nam swój ogród często, bo to piękne miejsce. Dziękuję Ci za jesienne porady w sprawie Anabelki. Jest wprawdzie młodziutka, ale rośnie dzielnie i wydała w tym roku kilka sporych kwiatowych kulek. Wypatrzyłam zdjęcie i opis Twojego ogrodu w przedostatnim chyba MPO-gratuluję wyróżnienia przez redakcję gazety ;:138 .
Pozdrawiam serdecznie, Patrycja.
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

snowflake, iwciach, Agapa, Tamaryszku - pozwólcie że napiszę do Was razem. Bardzo Wam serdecznie dziękuje za przemiłe słowa i cieszę się że nie zapomniałyście mojego ogrodu i mnie!:) Mam sporo zaległości i nie jestem juz w stanie opisac moich prac od wiosny. Powiem Wam tylko że, róże i hortensje bardzo mi wymarzły tej zimy. A wiele moich kompozycji powstało jak zwykle przypadkowo. Wkrótce zaprezentuje. Chciałabym też każda z Was odwiedzic! Serdecznie pozdrawiam!

onka37 - witaj serdecznie! Pamiętam jak w zeszłym sezonie pisałam do Ciebie na temat szałwi. Fajnie że kupiłas - mam nadzieje że omszoną - tę fioletową! Ta biała to prawdopodobnie szałwia łąkowa. Mam też w kolorze jasnego różu, ale niestety nie wiem jaki to gatunek. Wszystkie są piękne i bardzo szybko tworzą się z nich olbrzymie kępy. Po kwitnieniu ścinam i zakwitają powtórnie. Po zimie kęp wcale nie widc, ale potem ładnie wychodzą. Nigdy mi nie zmarzły - nie okrywam!

Igielka78 - witaj! Wkrótce będą i hortensje!

Agnieszka W. - witam Cie w moim ogrodzie! Sadzonki kupowałam i sama rozmnożyłam przez podział kęp wczesną wiosną. Są to szałwie omszone, wspaniałe a biała o którą ptasz to p[rawdopodobnie łąkowa. Niestety różowej nie mogę znaleź nazwy. Żadnej z tych szałwi nie okrywam na zimę, nawet nie kopczykuję. Pięknie mi zimują w różnych miejscach ogrodu. Naprawdę polecam!

PATI - witaj serdecznie! Napisałam do Ciebie na pw. Jestem zaskoczona Twoim gratulacjami, ponieważ nic mi na ten temat nie wiadomo. Rezczywiście wysyłałam do redakcji zdjęcia i opis , ale to było na jesieni!

Winchester Catedral
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Louise Odier
Obrazek

Obrazek

Coral Down
Obrazek

Abraham Darby
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kronenbourg
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Podziwiam Twoje kompozycje.
Mimo, że piszesz, że są przypadkowe, to są naprawdę prześliczne. Masz do tego talent. Twój ogród tchnie lekkością. A to jak dobierasz byliny do róż jest niesamowite.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”