Agapa - dziękuje
Isia - będę częściej zaglądac. A co do podlewania, to jeśli jestem na dzialce to podewam a jakmnie nie ma to tylko mogę liczy na chmurki. Niestety obecnie moje różyczki bardzo wycierpiały, właściwie zywcem gotują się na tym słońcu. Kwitnienie jest mało atrakcyjne, krótkie i przebarwione.
tulipanko - dziękuje, róże nie takie śliczne, ale z 2cm kikutów, krzaczki jakieś są
marzenko - obiecuję, wkrótce wrzucę foteczki
Sylweste - witaj serdecznie! Wszystko gra i oczko bedzie Cię dręczyc po nocach

Obiecuje!

Tak, zaczął sie okres kwitneinia hortensji zwłaszcza ogorodwych, bo na bukietówki jeszcze troszkę trzeba poczekac.
coma95 - co roku suszę kwiat czarnego bzu ponieważ, działa moczopędnie -usuwa z organizmu szkodliwe produkty przemiany materii, leczy choroby przebiegające gorączkowo oraz przy przeziębieniach, anginach, zapaleniach gardła, do przemywania spojówek w przypadkach zapaleń, a także do zdrowotnych i kosmetycznych kąpieli. Działa uszczelniająco na naczynia włosowate, zapobiegając ich nadmiernej łamliwości. 1 łyzeczka kwiatu zalana wrzątkiem i popijasz 2-3 dziennie.
JLG, margo - dziękuje, jesteście kochane. Postaram się nadrobic stracony czas i pokazywac częsciej mój ogród.
The Pilgrimm
Rose de Resht
Louise Odier