Kolorowy Ogród Geni cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni cz. 4

Post »

Krzysztof mnie to chol...... weszło już dawno tylko teraz z większą siłą , dziś trudno mi było zrobić śniadanko rodzince .

Genia :wit
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Geniu widzę że i u Ciebie w ogrodzie pojawiają się iglaki formowane i to własnoręcznie. Gratuluję odwagi.
W moim ogrodzie panuje susza, upał nie do zniesienia a opadów brak/wczoraj pokropiło przez 10 minut/. Pozostaje tylko póżno wieczorne podlewanie i to niektórych roślin.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Geniu,do kształtowanych iglaków trzeba mieć sporo cierpliwości ,dopiero po trzech latach kształtowanie są efekty.Z tej koreanki może być jeszcze bardzo ładne kształtowane drzewko,Poczekaj z wykopaniem go,mój M zawsze powtarza cyt...wykopać i wyrzucić zawsze zdążysz .Ja też kilka drzewek 'zepsułam' i kilka wykopałam bo były szpetne po moich zabiegach .Twoja koreanka nie wygląda tak źle.Życzę Ci zdrowia,oby ten ból jak najszybciej ustąpił ;:196
Pozdrawiam Marzena
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu :wit jak zwykle pokazujesz śliczne widoczki z Twojego ogrodu ;:138 , Będę powtarzał się znów , ale
liliowce pełne urocze , zresztą jak wszystkie Twoje liliowce. Takie sztywne łodygi mają ? pewnie z tych niższych są , że nie pokładają się
tak jak moje , u mnie prawie wszystkie wysokie mam i one są pochylone . Formowanie iglaków fajnie wyszło - pierwszy raz były strzyżone ?
Zadawalające efekty dopiero będą po kilku takich zabiegach , więc nie możesz mieć kompleksów , że nie wyszło . Najgorzej jest przecież (jak wszystko prawie :;230 )pierwszy raz , a później już wychodzi lepiej . Zazdroszczę deszczu , który pada u Ciebie . U mnie go nie było już pewnie ze trzy tygodnie , ani kropelki , strasznie sucho jest i codziennie podlewam rabaty i trawnik , ale to nie to samo co deszcz.. Geniu życzę Ci zdrówka , aby kręgosłup wrócił do formy , bo ogród potrzebuje Ciebie ,
więc zadbaj o niego i do lekarza sie zgłoś . ;:108
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:A co powiecie na ten koszmarek ? ten osobiście ja cięłam
Ja powiem, że to dobry początek. Wszystko wymaga czasu :wink: te dwie fotki wkleiłem Ci właśnie po to byś zobaczyła, że czasami potrzeba wielu lat aby zmienić naturę rośliny, a strzyżenie jest właśnie niczym innym niż zmiana naturalnego charakteru wzrostu rośliny.
A z tym bule nie czekaj, jeśli nie pójdziesz do lekarza będzie tylko gorzej. :|
Grzegorz B

Post »

Geniu piękne lato u Ciebie, kwitnące pokazały na co je stać, tylko leżaczek i małe opalanko 8-)

Odnośnie strzyżenia iglaków, to najważniejsze, że podjęłaś wyzwanie, ja to wciąż odkładam decyzję strzyżenia. Fakt, że jedną sosnę przyciąłem, ale raz, teraz to znów "zarosła", i już jej nie będę tykał. Twoje iglaki wcale nie wyglądają jak koszmarki, nawet koreanka ... Muszę przyznać, że nawet fajnie się prezentują, tym bardziej, że to pierwsze cięcie. Geniu bądź cierpliwa, co roku będzie coraz lepiej, już zazdroszczę Tobie tych wspaniałych strzyżonych rarytasów :D :D :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Geniu! Kolejne piękne liliowce u Ciebie :shock: A ten ogród z liliowcami, o którym wspominałem, jest w sąsiedniej wsi i "się wprosiłem", żeby go zobaczyć szczegółowo :;230 Państwo nie mieli nic przeciwko i nawet obiecali co nieco, jak będą przesadzać :uszy
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

:wit Genia widzę że dałaś się namówić na cięcie ;:138 ja też o siebie podgoliłem jeszcze parę sztuk ;:7
x-d-a

Post »

Geniu, współczuję złego samopoczucia - na szczęście jest trochę chłodniej, bo chorowanie w te upały to był koszmar :evil:
Niestety, wiem coś o tym :!:
A iglaczków formowanych specjalnie nie lubię, tak jak nie podoba mi się sztuka bonsai. Jakoś tak mi się wydaje, że to jest męczenie roślinek i tworzenie z nich czegoś nienaturalnego...O ileż piękniej wygląda taki iglaczek zdrowo i bujnie rosnący, mając swój naturalny pokrój :P Ale oczywiście rozumiem pasje innych ogrodników i dążenie do stworzenia własnych, niepowtarzalnych, zielonych rzeźb.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku, Marzenko, Dalu, Krzysztof, Grzesiu, Zbyszku oczywiście zawsze podobały mi się formowane iglaki na gotowe mnie nie stać , nie znam wśród znajomych nikogo kto by to umiał ,powiedziałam sobie jak się nie uda to wykopię i kupię coś innego , pomyślałam sobie że czas zrobić troszkę zmian .
Jeżeli chodzi o pogodę to u mnie dziś jest tylko +21 no i w nocy popadało , w tym tygodniu to już 3 raz dość porządnie wiec ogród wygląda ładnie .

Jacku, Grzesiu liliowce w tym roku są rzeczywiście piękne a tak się nie zapowiadało, ale po 3 ostatnich deszczach kwiaty urosły i wyglądają pięknie .

dalu mnie tylko boli kręgosłup
Genia
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Tylko kręgosłup!
Kręgosłup to podstawa. Dbać, pilnować, nie nadwerężać!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Andrzej ma racje Geniu, kręgosłup jest najważniejszy. Przez kręgosłup mojej mamy, mam zamknięty wątek, dbaj o niego.
Na pocieszenie zobacz kolejne Twoje liliowce kwitnące u nas

Obrazek

Obrazek

Pięknie kwitną, cieszą nas bardzo, dziękujemy Geniu :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzej, Tomek , troszkę odpuszczę sobie prace w ogrodzie i będzie dobrze , kręgosłupa na nowy mi nie wymienią , tak powiedział ortopeda ostatnio mam prawie we wszystkich częściach zwyrodnienia kręgosłupa , stawy też wszystkie do niczego , wiec radzę sobie jak mogę .

Tomku cieszę się że sprawiłam Wam radość .

Genia :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor to nie miało być bonsai .
Tylko formowany iglak .
Genia