Moje zielone królestwo - tulipanka 2010
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje zielone królestwo - tulipanka - cz.4
U mnie Limelight też ma jeszcze pąki więc to chyba nie takie opóźnienie tylko taki jej urok. Inne bukietowe już rozkwitły lub rozkwitają, a ona ciagle zielona, ale i tak bukietowa Grandiflora zakwitnie najpóźniej ze wszystkich.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Mam bukietową Grandiflorę, ale ostatnia będzie u mnie Tardiva. La Vasterival też późno wystartowała. Myślałam już, że nie będzie kwitła.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Wioluś ja już tyle mam tych chorób roślinkowych że głowa mała i ogród teżtulipanka pisze:Graziu, super, ze Ci się podoba. Może na tyle, ze na nie zachorujesz ...![]()
Bożenko, tak, to Limelight. A to opóźnienie w kwitnieniu, to może przez tą suszę ... Wiosna późna i zimna, teraz sucho.

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
ależ pięności masz w ogrodzie.Ja co nie jestem fanką liliowców to jestem nimi oczarowana. Lilie też cudowne a hortensje to takie powalające że dobrze że siedzę bo bym padła z zachwytu 

Wiolu masz piękny i całkiem spory ogród. Tyle w nim cudnych roslin: krzewów, róż, powojników... Bardzo podoba mi się balustrada przy schodkach domu (też chcemy zrobić podobną przy naszym tarasie), ciekawy murek, ścieżka żwirowo-drewniana. No i ta kamionkowa waza przecudna! Skąd ją wytrzasnęłaś? Też by mi taka pasowała do ogródka 

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Bożenko, ja miałam na myśli to, że Ty i Wiola będziecie mnie miały na sumieniu...Babopielka pisze:
Gabriela - jeśli Wiolka ma Limelight , to ja nie jestem
chora bo już mam
Bo to przez Was popatrzyłam na hortensje innym okiem... bardziej chciwym...

Wiolu, ona będzie się przebarwiać czy zostanie taka zielonkawa ?... bo już zapomniałam...

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Witajcie.
Po wczorajszej i nocnej burzy dopiero teraz włączony mam prąd.
Kurcze no ... obawiałam się tego ... znowu zniszczenia
Tak przeczuwałam, ze gdy po tych niesamowitych upałach przyjdzie burza, to nie będzie wesoło. No i miałam rację, niestety ... w ziemi porwane rowy, trawnik zamulony, rośliny ponaginane i połamane. Najgorzej żal mi hortensji Vanille Fraise. Miała takie piękne wiechy i zostały wyłamane. Dobrze, że mam dwie te hortensje. Druga ocalała. Jak zwykle, gdy słońce dogrzeje, ziemia spęka i zrobi się skała.
Graziu, tak to jest na tym forum. Napatrzymy się na piękne ogrody, piękne roślinki i zaraz chcemy je u siebie. Skąd ja to znam ...
Iwonko, liliowce i hortensje to roślinki, które bardzo lubię i mam ich trochę. Cieszę się, ze Ci się podobają :P
Witaj Izo. Miło mi ze do mnie zajrzałaś. Zarówno dom, jak i obejście wokół niego jest jeszcze na etapie wykańczania. Jeszcze trochę czasu upłynie zanim to wszystko będzie wyglądało jak chcemy. Systematycznie coś tam się zawsze robi i powoli nabiera wyglądu.
Waza o którą pytasz została dosłownie cudem zdobyta. Od takiego jednego faceta, dosłownie za grosze. Nie wiem gdzie takie można by nabyć.
Gabi, ona jest taka limonkowa na początku. Potem bieleje a pod koniec lata nawet różowieje
Po wczorajszej i nocnej burzy dopiero teraz włączony mam prąd.
Kurcze no ... obawiałam się tego ... znowu zniszczenia

Graziu, tak to jest na tym forum. Napatrzymy się na piękne ogrody, piękne roślinki i zaraz chcemy je u siebie. Skąd ja to znam ...

Iwonko, liliowce i hortensje to roślinki, które bardzo lubię i mam ich trochę. Cieszę się, ze Ci się podobają :P
Witaj Izo. Miło mi ze do mnie zajrzałaś. Zarówno dom, jak i obejście wokół niego jest jeszcze na etapie wykańczania. Jeszcze trochę czasu upłynie zanim to wszystko będzie wyglądało jak chcemy. Systematycznie coś tam się zawsze robi i powoli nabiera wyglądu.
Waza o którą pytasz została dosłownie cudem zdobyta. Od takiego jednego faceta, dosłownie za grosze. Nie wiem gdzie takie można by nabyć.
Gabi, ona jest taka limonkowa na początku. Potem bieleje a pod koniec lata nawet różowieje

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu,u mnie też była ściana deszczu...
A teraz jest wręcz zimno na dworze.
Wariacka ta pogoda...
Ja jeszcze nie byłam w ogrodzie...
A teraz jest wręcz zimno na dworze.
Wariacka ta pogoda...

Ja jeszcze nie byłam w ogrodzie...

Pozdrawiam Magda 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
A u mnie tak jakoś łagodnie to wczoraj przeszło......
a co,byłas w Kielcach? kupiłaś co????
a co,byłas w Kielcach? kupiłaś co????
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Magda, u mnie siąpi cały czas z małymi przerwami i jest zimno. Nawet nosa nie wystawiam na dwór. Człowiek przyzwyczaił się do min 30*, to dziś wydaje się istna Syberia.
Zauważyłam przez okno, że trawa szczęśliwa z takiej pogody. Od wczoraj urosła więcej niż przez cały tydzień
Tylko jak tu teraz wyjechać kosiarką ...
Grażyna, byłam w Kielcach, zlazłam 3 sklepy i 2 centra ogrodnicze i nic nie kupiłam. Hortensje wszystkie jakie mam, żurawki też. Chciałam kupić sobie jakąś ładną różę pnącą do kącika wypoczynkowego i też kicha. Jedynie co, to Elfe była, ale ona jest za bardzo biała jak na mój gust. No nie podobała mi się i tyle.
Chyba za bardzo wybredna się zrobiłam i byle co już mnie nie zadowoli.
Zauważyłam przez okno, że trawa szczęśliwa z takiej pogody. Od wczoraj urosła więcej niż przez cały tydzień

Grażyna, byłam w Kielcach, zlazłam 3 sklepy i 2 centra ogrodnicze i nic nie kupiłam. Hortensje wszystkie jakie mam, żurawki też. Chciałam kupić sobie jakąś ładną różę pnącą do kącika wypoczynkowego i też kicha. Jedynie co, to Elfe była, ale ona jest za bardzo biała jak na mój gust. No nie podobała mi się i tyle.
Chyba za bardzo wybredna się zrobiłam i byle co już mnie nie zadowoli.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Kilka pięknotek
Kyushu

Snow Queen

Limelight

Phantom

Pink Diamond

Ogrodowa nn

Vanilla Fraise - mocno ucierpiała podczas ulewy. Wiechy były tak ciężkie, ze połamały się gdy nasiąknęły wodą
Muszę pomyśleć o jakichś podporach, aby zachować to, co zostało

Kyushu

Snow Queen

Limelight

Phantom

Pink Diamond

Ogrodowa nn

Vanilla Fraise - mocno ucierpiała podczas ulewy. Wiechy były tak ciężkie, ze połamały się gdy nasiąknęły wodą

Muszę pomyśleć o jakichś podporach, aby zachować to, co zostało

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
No Wiolka dałaś po oczach tymi hortensjami
Znowu dziewczyny będą pisać ,że zarażamy
Piękna ta ogrodowa
Mnie ostatnio coś w kierunku ogrodowych bierze i jeszcze
piłkowane też mi się marzą
Obsesja hortensjowa jak nic -tylko odwyk mi pozostaje

Znowu dziewczyny będą pisać ,że zarażamy

Piękna ta ogrodowa

Mnie ostatnio coś w kierunku ogrodowych bierze i jeszcze
piłkowane też mi się marzą

Obsesja hortensjowa jak nic -tylko odwyk mi pozostaje

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Bożenko, zgadzam się z Tobą i przyznaję się bez bicia - mam obsesję hortensjową
Jest nadzieja, że pojedziemy jeszcze w sierpniu do Końskowoli i nie ukrywam, ze liczę na nowe łupy hortensjowe
Kiedyś zraziłam się ogrodowymi, i zarzekałam się, ze to koniec. Zauważyłam jednak, że coś mnie do nich ciągnie

Jest nadzieja, że pojedziemy jeszcze w sierpniu do Końskowoli i nie ukrywam, ze liczę na nowe łupy hortensjowe

Kiedyś zraziłam się ogrodowymi, i zarzekałam się, ze to koniec. Zauważyłam jednak, że coś mnie do nich ciągnie

Zazdraszczam Ci tego wyjazdu do Końskowoli

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
było ich mnóstwo w tej szkółce w KolbuszowejKiedyś zraziłam się ogrodowymi, i zarzekałam się, ze to koniec. Zauważyłam jednak, że coś mnie do nich ciągnie