Może w końcu opanuję ogród....
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Może w końcu opanuję ogród....
Alinko cudniaste te lilie 

Alina jakie są postępy w tworzeniu alejki z pergol?
Nie mogę się doczekać efektu końcowego
Nie mogę się doczekać efektu końcowego

Mój Romantyczny Ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=35274" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Alinko witam W Twoim wątku , pomalutku zacząłem przeglądać , ale mnóstwo stron i wiele wiele zdjęć
Przeskoczyłem do Ciebie z wątku o cannach , ale widzę że pozostala część roślin równie pięknie u Ciebie rośnie ,
Pozdrawiam i będę zerkał częściej , muszę tez ogarnąć pozostałą część ... Marek

Przeskoczyłem do Ciebie z wątku o cannach , ale widzę że pozostala część roślin równie pięknie u Ciebie rośnie ,
, ja mam pierwszy sezon i kwitnie , teraz jeśli coś się jej nie spodoba i się zbuntuje ? -- sądziłem że kwitnie co roku , więc tym razem mam szczęścieWreszcie zakwitła katalpa (po 9 latach)

Pozdrawiam i będę zerkał częściej , muszę tez ogarnąć pozostałą część ... Marek
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Amba Karina Tess Basjak Mala_MI Lesioc Trzynastka
Zapach faktycznie był miły. Natomiast wystawa generalnie- raczej lichutka. Tłumaczono mokrą i zimną wiosną.Faktycznie chyba za wczesnie była zorganizowana .
JaroZONE Kochana- moja alejka na razie w rozsypce, w ogrodzie trwają prace wykopaliskowe!!! Budujemy basen- totalna ruina!!!
Pewnie dopiero za miesiąc coś pomyślę.....
Markonix Witam Cię serdecznie
Kilka tygodni temu dokupiłam jeszcze jedną katalpę- mam zamiar uprawiać ją w donicy jako zaporę komarową
Dzisiaj zauważyłam ,że ma pąki- chyba maleństwo zakwitnie ......
Teraz "ostatki" liliowe.
Liliami zaraził mnie Tadeo- dzięki niemu cudnie pachnie mi w ogrodzie. Nigdy do tej pory tak mi nie pachniało....Tadeo

Zapach faktycznie był miły. Natomiast wystawa generalnie- raczej lichutka. Tłumaczono mokrą i zimną wiosną.Faktycznie chyba za wczesnie była zorganizowana .
JaroZONE Kochana- moja alejka na razie w rozsypce, w ogrodzie trwają prace wykopaliskowe!!! Budujemy basen- totalna ruina!!!

Markonix Witam Cię serdecznie

Kilka tygodni temu dokupiłam jeszcze jedną katalpę- mam zamiar uprawiać ją w donicy jako zaporę komarową

Teraz "ostatki" liliowe.
Liliami zaraził mnie Tadeo- dzięki niemu cudnie pachnie mi w ogrodzie. Nigdy do tej pory tak mi nie pachniało....Tadeo

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Co ci tak na żółto kwitnie w donicy ?
Pięknie to wygląda :P
Alinko
pięknie jest u Ciebie...piekne kubłowe kwiaciorki w pięknych donicach...
- Alima2
- 1000p
Bardzo dziękujęcoma95 pisze:Co ci tak na żółto kwitnie w donicy ?

- Alima2
- 1000p
DziękujęTess pisze:Alinko

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alinko, piękne widoczki z ogrodu
W pełni popieram zdanie Tess

W pełni popieram zdanie Tess

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
nic dodać nic ująć , tylko czekamy , aż canny zaczną kwitnąć , tarasowce super , znam problem z podlewaniem szczególnie teraz przy takiej pogodzie , masakra , doniczki się nagrzewają , trzeba pilnować , ale cóż taka ich uroda ....
- Alima2
- 1000p
Witajcie 
U mnie dzisiaj bosko....zero słońca- solidnie podlane :)Bajka- od rana siedzie w ogrodzie ( z drobnymi przerwami na Was i oczywiście maciupeńkiego papieroska
)
Moniu- ja kocham moje tarasowce- niestety wszystkie trzymam " na kupie" ze względu na strefy wpływów( na tarasie - moje dalej Wicherka i Kacperka - kucyk i mini kózka!!!!)
Markonix- powiem szczerze- uwielbiam wieczorne podlewanie ... Mam siedząca pracę (kilka godzin do południa i kilka godzin wieczorem- często do nocy ) Dzięki kwiatom i zwierzętom co najmniej 2 godziny jestem na nogach...i dobrze
A teraz nowości z parapetu
Afelandra

Guzmania

U mnie dzisiaj bosko....zero słońca- solidnie podlane :)Bajka- od rana siedzie w ogrodzie ( z drobnymi przerwami na Was i oczywiście maciupeńkiego papieroska

Moniu- ja kocham moje tarasowce- niestety wszystkie trzymam " na kupie" ze względu na strefy wpływów( na tarasie - moje dalej Wicherka i Kacperka - kucyk i mini kózka!!!!)

Markonix- powiem szczerze- uwielbiam wieczorne podlewanie ... Mam siedząca pracę (kilka godzin do południa i kilka godzin wieczorem- często do nocy ) Dzięki kwiatom i zwierzętom co najmniej 2 godziny jestem na nogach...i dobrze

A teraz nowości z parapetu

Afelandra

Guzmania

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Alinko piękności pokazałaś
ogród wspaniale ukwiecony aż chciałoby się tam kawusię wsród nich wypić
domowe nowe też śliczne ;)

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Alinko, przesliczne masz kompozycje doniczkowe. Cały czas podziwiam również donice, w których je sadzisz. Czy możesz zdradzisz gdzie je nabywasz. Czy masz jakieś jedno źródło, czy one przybywają sukcesywnie z różnych miejsc. Szczególnie podobają mi się te kamienne, terakotowe. Posadzone w nich rosliny potegują efekt. Możesz być z nich dumna
Ale doniczkowce też bardzo interesujące.
Duża różnorodnośc gatunkowa i kolorystyczna jest w Twoim ogrodzie. Nie wiadomo na czym zawiesić oko. Przepiękna lantana, hibiskus, lwie paszcze i wiele innych ciekawych roślinek

Ale doniczkowce też bardzo interesujące.
Duża różnorodnośc gatunkowa i kolorystyczna jest w Twoim ogrodzie. Nie wiadomo na czym zawiesić oko. Przepiękna lantana, hibiskus, lwie paszcze i wiele innych ciekawych roślinek

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Alima2
- 1000p
Celinko- już nie mam siły zapraszać Cie na kawusię ( to się zdziwisz jakie mam prace archeologiczne na podwórku....same wykopaliska!!!!)
Olu Bardzo dziękuję- donice zbieram już od lat. Kupuje je faktycznie w jednej kwiaciarni w Rybniku.
Zawsze chciałam mieć jeden rodzaj - nie zbierane- nie udało się- przez lata może i w dużych ilościach ale jednak różnego rodzaju pojemniki nagromadziły się....
Mąż będzie robił interes na cytrusach....( będzie chodził na targ- tam jest ponoć ekstra atmosfera!!!)

Olu Bardzo dziękuję- donice zbieram już od lat. Kupuje je faktycznie w jednej kwiaciarni w Rybniku.

Zawsze chciałam mieć jeden rodzaj - nie zbierane- nie udało się- przez lata może i w dużych ilościach ale jednak różnego rodzaju pojemniki nagromadziły się....
Mąż będzie robił interes na cytrusach....( będzie chodził na targ- tam jest ponoć ekstra atmosfera!!!)