Fajnie opisałaś tawułki i dlatego też bardzo je lubię.Mam tylko trzy ale pięknie kwitną w cieniu sosny.
Dzisiaj znów jadę na "zielone" zakupy i może coś ciekawego upoluję

ciekawe, co też dzisiaj kupisz...
 ciekawe, co też dzisiaj kupisz... 

Juka w paski...brzmi interesująco, przezimuje w ogrodzie?
 Juka w paski...brzmi interesująco, przezimuje w ogrodzie?Taka kępa tych roślin świetnie prezentowałaby się na Twoich podkładowych rabatach. Ma oprócz ciekawego pokroju interesujące liście, tylko...jest taki kolczasty! Czy może zebrałaś nasiona?

Ale przy dwóch dziewczynkach może ulec totalnemu rozpieszczeniu i z karnością może być kiedyś problem. Ale jaka radość w domu! Hortensję pamiętam z zeszłego roku, spisała się, pięknie zakwitła.
  Ale przy dwóch dziewczynkach może ulec totalnemu rozpieszczeniu i z karnością może być kiedyś problem. Ale jaka radość w domu! Hortensję pamiętam z zeszłego roku, spisała się, pięknie zakwitła. 

podobnie jak kamień.
 podobnie jak kamień. gryzie,zaczepia ,roznosi wszystko co tylko możliwe i co mnie najbardziej denerwuje to "działa"tez w ogrodzie.Wykopuje rośliny ,zniszczył mi juz sporą kobeę i czasem mam go serdecznie dość,ale jak popatrzy na mnie tymi ślepiami ,to mi szybko przechodzi cały gniew.
 gryzie,zaczepia ,roznosi wszystko co tylko możliwe i co mnie najbardziej denerwuje to "działa"tez w ogrodzie.Wykopuje rośliny ,zniszczył mi juz sporą kobeę i czasem mam go serdecznie dość,ale jak popatrzy na mnie tymi ślepiami ,to mi szybko przechodzi cały gniew.

. Ech te uszyska
 . Ech te uszyska  Proszę wydrapać i powiedzieć, że nie wolno tylnej łapy na roślinki podnosić. Co prawda to nastąpi za parę miesięcy... ale już o tym porozmawiajcie
 Proszę wydrapać i powiedzieć, że nie wolno tylnej łapy na roślinki podnosić. Co prawda to nastąpi za parę miesięcy... ale już o tym porozmawiajcie  

O tak mi serducho do nich bije. Długo mieszkacie razem?
  O tak mi serducho do nich bije. Długo mieszkacie razem?

efekt zadowalający
 efekt zadowalający