Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
lila31 pisze:Izuniu problem jest nie z brakiem miejsca tylko z moim M.![]()
Uparł się, że nie będziemy sadzić wysokich drzew bo on nie jest małpą żeby po nich skakać i przycinać.
Nie mogę mu się za bardzo sprzeciwiać bo kto mi pomoże w ciężkich pracach, ja sama wszystkiemu nie dam rady, no i muszę się obejść smakiem, i żyć z nim w zgodzie.![]()
A Ty Lilu zasiej cichaczem nasionko gdzieś w kąciku

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, specjalnie dla Ciebie wyciągnę jeszcze (bo już schowane) krzesełko pod tulipanowca, zebys mogła sobie odpocząć
Bożenko, podobno w sprzyjających warunkach tulipanowiec może kwitnąć po 15 latach ;)
Tak czy owak, myslę, że sie doczekasz
Liluś, powiedz swojemu M, ze tulipanowca sie nie przycina, nie jest zbyt rozłożysty a i z wysokością najgorzej nie jest. Pokaż mu zdjęcia, to może da się przekonać
Alu, nie pamiętam dokładnie, ale zdaje mi się, ze gdzieś czytałam, ze nasiona powinny przejść stratyfikację. Jeśli tak, to siew jesienny jest najodpowiedniejszy
A ja sieję w taką ziemię jaką mam (wszystko).
Jak chodzi o tulipanowca, to jak wzejdzie coś - to dobrze! A jak nie, to trudno. To tylko eksperyment, z ciekawości. Podobno nasiona maja słabą siłę kiełkowania i wschodzi średnio 1 na 10. Wysiałam ok. 60, no i zobaczymy ;)
Skoro tak Wam się to drzewo podoba, to wstawię jeszcze kilka jego zdjęć

Ciekawe tylko, czy Fotosik pozwoli Wam obejrzeć...

Bożenko, podobno w sprzyjających warunkach tulipanowiec może kwitnąć po 15 latach ;)
Tak czy owak, myslę, że sie doczekasz

Liluś, powiedz swojemu M, ze tulipanowca sie nie przycina, nie jest zbyt rozłożysty a i z wysokością najgorzej nie jest. Pokaż mu zdjęcia, to może da się przekonać

Alu, nie pamiętam dokładnie, ale zdaje mi się, ze gdzieś czytałam, ze nasiona powinny przejść stratyfikację. Jeśli tak, to siew jesienny jest najodpowiedniejszy

Jak chodzi o tulipanowca, to jak wzejdzie coś - to dobrze! A jak nie, to trudno. To tylko eksperyment, z ciekawości. Podobno nasiona maja słabą siłę kiełkowania i wschodzi średnio 1 na 10. Wysiałam ok. 60, no i zobaczymy ;)
Skoro tak Wam się to drzewo podoba, to wstawię jeszcze kilka jego zdjęć

Ciekawe tylko, czy Fotosik pozwoli Wam obejrzeć...
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Izka,ale ładne ci zdjęcia wyszły,szczególnie podobają mi się zbliżenia kwiatów.chatte pisze: Skoro tak Wam się to drzewo podoba, to wstawię jeszcze kilka jego zdjęć
[Zmod. powtórzone z tej strony, tylko wyżej zdjęcia tulipanowcaNalewka]
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadza się Bogusiu, tulipanowiec rosnie przed samym domem. Kwiaty niestety nie pachną 
Jak masz na mysli sprzątanie lisci, to ja się nie przepracowuję ;) Liscie z tulipanowca zostawiam na rabatce pod nim, zeby tworzyły naturalna ściółkę
Z lipa mam za to utrapienie, bo zazwyczaj mojemu M nie chce się juz jesienią kosić i muszę wygrabiać masę liści z trawska. A te liście kompostuję

Jak masz na mysli sprzątanie lisci, to ja się nie przepracowuję ;) Liscie z tulipanowca zostawiam na rabatce pod nim, zeby tworzyły naturalna ściółkę

Z lipa mam za to utrapienie, bo zazwyczaj mojemu M nie chce się juz jesienią kosić i muszę wygrabiać masę liści z trawska. A te liście kompostuję