Galeria.Dalie Anulki

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dalie Anulki:)

Post »

Ja swoje dalie juz wsadziłam do doniczek z ziemią i wystawiłam na dwór.Najlepiej je posadzic do doniczek i trzymać w domu w cieple.Myślę ,że spokojnie 2 tyg będzie róznicy albo i więcej z tymi posadzonymi do gruntu w maju.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nareszcie i ja dostałam kłącza dalii z tego samego źródła.
Faktycznie ładne - moczyły sie kilka godzin a teraz siedzą w doniczkach a ja myśle i myślę ... gdzie je wsadzić bo sporo tego i swoich też trochę mam.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

jak na mój gust to trochę małe te karpy-nie wiem czy zakwitną?

U mnie wszystkie dalie juz siedzą w ziemi.Wyszły juz zielone kiełki u niektórych.
Ja jednak nigdy dalii nie moczę.Przed wsadzeniem do ziemi ''obtaczam ''w jakims środku grzybobójczym i to wszystko.
Po przegladzie zimowym sporo dalii mi odeszło ,ale i tak brakuje mi miejsca :roll:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anulko masz racje co do wielkości niektórych kłączy dalii - są małe i właśnie te były lekko pomarszczone. Dlatego moczyłam aby pomóc im a przy okazji dodałam środka grzybobójczego i wyszło " dwa w jednym "
Moje stoją na dworze a zrobiło się zimno więc trzeba dłużej poczekać na kiełki.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie dalie w końcu ruszyły ;:138 taka jestem ciekawa co z nich wyrosnie i czy będą się zgadzały z zamówieniami :roll: Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu faktycznie ładnie rosną bo teraz nawet noce sa ciepłe. Moje też ładnie rosną a dalie niskie z własnych kłaczy już kwitną. Muszę popatrzeć na targowisku, może trafi się z niskich coś białego. Swoje mam dwie białe ale popatrzeć można.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu skąd taka cisza w temacie daliowym ?
U mnie zakwitły pierwsze kwiaty dalii kupowanych od pana S.L. - wygląd zgodny z opisem i zdjęciem.
Pozdrawiam i daj znać co u Ciebie.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

u mnie dalie jeszcze w pąkach.Dopiero jedna kwitnie a na działce to jeszcze maluchy.Przy tych upałach słabo rosną.
Zamawiałam tez dalie przez allegro od'' nasiono tv'' i wyszły same jakies dziwadła o pojedyńczych płatkach-straszne oszustwo.Metki co innego a dalie co innego.Jestem taka wściekła ,bo nie lubię ,jak mnie ktos robi w ciula :roll:
Poczekaj jeszcze trochę Krysiu to moze coś zakwitnie i wkleję zdjęcia :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 14 cze 2010, o 20:44

Post »

Anulka mam pytanie czy ty uszczykujesz wierzchołki dali bo ja to zrobiłam w tym roku i teraz muszę o wiele dłużej czekać na kwiaty nie mam jeszcze nawet pąków a te które nie uszczykiwałam to oczywiście już kwitną .
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Mam jeszcze jedno pytanie czy mogę prosić o namiary na pana Stanisława bo też chce więcej dali w przyszłym roku .Anulko a masz może zdjęcia floksów swoich i liliowców mozna pooglądać twoją kolekcje bo dalie ,liliowce i floksy to kwiaty na które najbardziej choruje a ostatnio jeszcze doszły irysy i jeżówki .Ja ostanio z floksów mam bardzo ładnego Peppermint się nazywa jest różowo biały w trójkąty jeszcze jeden mam ale mniejszy jest fioletowo biały tez w trójkąty są bardzo ładne a i jeszcze nowośc w tym roku będzie tez ma być ładny o ile będzie się zgadzał z obrazkiem .Nie wiem czy widziałaś te liliowce obłęd choruje na nie i zaczynam zbierać pieniądze http://www.franksmithdaylilies.com/ :)
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Kwiatku!

Ja nie uszczypuję wierzchołków moim daliom chyba ,ze są bardzo wybujałe ,ale to robię w kwietniu.Dalie wsadzam juz w kwietniu do gruntu i wtedy tak nie wyrastają.
Zdjęcia tegorocznych dalii ,lilii ,floksów będą pózniej,ale mozesz floksy znależc w części z 2008 r.
Zaglądaj tez do wątku o liliowcach
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 18&t=29971

reszta na pw
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Bardzo Ci dziękuję Anulka za wszystkie wiadomości dobrze że są inni ludzie co mają tą samą chorobe kwiatkową co ja przynajmniej nie jestem sama bo u mnie w domu to już chcą mnie wysłać na leczenie tylko że mam wszystko w normie a że jestem uzależniona od kwiatków jak pijak od wódki to co przynajmiej nikomu krzywdy nie robie (sorry to takie moje przemyślenia bo u mnie w domu jestem prześladowana za to że uwielbiam kwiatki ) :roll:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oj to ja Ci współczuję ,bo to nic gorszego ,jak domownicy nie rozumieją co to znaczy pasja i to kwiatowa.Ja juz nie zwracam uwagi co u mnie mówią-tylko nie cierpię ,jak M mówi ''zielsko'' :evil:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dzięki Anulka za słowa współczucia tylko sąsiedzi lubią moje kwiatki i mówią że podziwiają je chociaz tyle ,paczka wczoraj prawdopodobnie została wysłana to za jakies osiem dni przyjdzie to Ci wszystko opisze ,lepiej sie czuje jak wiem że są inni tacy sami ludzie jak ja i że nie zwariowałam . :) Pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

;:138 Czas na Dalie 2010

Duzo dalii mi nie zakwitło -nie zdązyło chociaz pogoda dopisywała.Prawdopodobnie karpy były za małe.Poza tym skorki zjadają kwiaty w zastraszającym tempie :shock: Sporo ma jeszcze pąki ,ale nie wiem czy zakwitną ?
Póki co tegoroczne kwiaty ;:138
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”