Moje miejsce na ziemi - Agnieś
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Aga, widzę, że i u ciebie hortensja Blue Bird taka bardziej lawendowa niż blue
U mnie ma taki sam kolor, widać taka jej uroda.

Dzidziu dziękuję
Lisko, no właśnie, hortensja piłkowana miała być niebieska, a jest fioletowa. Podobno jest jakiś nawóz do niebieskich hortensji, spróbuję w przyszłym roku. Na drugim zdjęciu jest hibiskus wysiany na wiosnę. To chyba jednoroczna roślinka, ale całkiem ładna
Dorotko, z hortensjami to taka loteria. Niby ziemia kwaśna, a kolory od różu po fiolet. Niebieskiego brak.

Lisko, no właśnie, hortensja piłkowana miała być niebieska, a jest fioletowa. Podobno jest jakiś nawóz do niebieskich hortensji, spróbuję w przyszłym roku. Na drugim zdjęciu jest hibiskus wysiany na wiosnę. To chyba jednoroczna roślinka, ale całkiem ładna

Dorotko, z hortensjami to taka loteria. Niby ziemia kwaśna, a kolory od różu po fiolet. Niebieskiego brak.
nawóz jest ... stosowałam cały rok/.. majątek mnei kosztował
w tym roku nei stosuję i co?
i wygląda jak w zeszłym...
w tym roku nei stosuję i co?
i wygląda jak w zeszłym...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
No bo co zrobić jak się klientka uprze na niebieskie hotensje?
Kup sobie Pani nawóz... będzie Pani zadowolona
Kup sobie Pani nawóz... będzie Pani zadowolona

Trzeba spełniać wszystkie życzenia klientów
Mój floks Blue Boy właśnie rozkwita... zgadnijcie jakiego jest koloru?

Mój floks Blue Boy właśnie rozkwita... zgadnijcie jakiego jest koloru?

Zaniedbałam ostatnio swoją stronę. Niestety lepiej chyba nie będzie w najbliższym czasie...
Zakwitła nowa jeżówka, więc szybko ją pokazuję. Generalnie w ogrodzie rządzi teraz rudbekia

Zakwitła nowa jeżówka, więc szybko ją pokazuję. Generalnie w ogrodzie rządzi teraz rudbekia

Agnieszko
cudowny ten widoczek na ogród z ostatniej fotki , wszystko tak pięknie komponuje się i
bardzo kolorowo
. Twoja rudbekia ładnie prezentuje się w ogrodzie i jest taka sztywna , a moja położyła się . 

bardzo kolorowo

Adamie dziękuję
Rudbekia rzeczywiście ma sztywne gałązki... Może Twoja rośnie w cieniu albo ma za dobrą ziemię i wyciąga się za bardzo?

Rudbekia rzeczywiście ma sztywne gałązki... Może Twoja rośnie w cieniu albo ma za dobrą ziemię i wyciąga się za bardzo?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Piękne fotkiAgnieś pisze:Zaniedbałam ostatnio swoją stronę. Niestety lepiej chyba nie będzie w najbliższym czasie...
Zakwitła nowa jeżówka, więc szybko ją pokazuję. Generalnie w ogrodzie rządzi teraz rudbekia![]()

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Agnieś ! Ależ efektowne Twoje jukki przy bramie...! Pierwszy raz widzę takie skupisko !
Ciekawie wyglądają iglaki wśród szyszek.
Czytałam Twoje rady dotyczące borówek, bardzo mi się przydadzą . Jakie masz odmiany borówek ? Którą polecasz ?
Śliczne zdjecie z białą jeżówką !
Ciekawie wyglądają iglaki wśród szyszek.
Czytałam Twoje rady dotyczące borówek, bardzo mi się przydadzą . Jakie masz odmiany borówek ? Którą polecasz ?
Śliczne zdjecie z białą jeżówką !
Iza cieszę się bardzo że Ci się podoba
Z borówek mogę polecić Bluecrop, Patriot i Chandler. Mam jeszcze jedną odmianę, ale niestety nie pamiętam jej nazwy. Chyba Toro. Dorze dobrać odmiany o różnej porze owocowania, co zapewnia możliwość skubania owoców przez dwa miesiące
Ja mam 4 krzaki i na moją 5-cio osobową rodzinę wystarcza. Owoce zjadane prosto z krzaka smakują niesamowicie
A niedługo zaczną się maliny. Zapowiada cię wyjątkowo obfity zbiór.

Z borówek mogę polecić Bluecrop, Patriot i Chandler. Mam jeszcze jedną odmianę, ale niestety nie pamiętam jej nazwy. Chyba Toro. Dorze dobrać odmiany o różnej porze owocowania, co zapewnia możliwość skubania owoców przez dwa miesiące

Ja mam 4 krzaki i na moją 5-cio osobową rodzinę wystarcza. Owoce zjadane prosto z krzaka smakują niesamowicie

A niedługo zaczną się maliny. Zapowiada cię wyjątkowo obfity zbiór.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje trzy borówki już owocują, dwie jeszcze zielone a dwa maluchy są "bezdzietne"
Wydawało mi się, że dojrzałe owoce ktoś podskubał, podejrzewałam ptaki, jednak nie - to Nora !!!!
To jest łakomczuch na owoce, jak jestem razem z nią to czeka, aż jej podam a jak mnie nie ma .......
Aga, czy ta jeżówka na zdjęciu to tak wygląda w realu? nie jest bardziej pomarańczowa???
Takiej to jeszcze nie widziałam, zadbaj o nią, chuchaj na jeżyka po przekwitnieniu,
jakbyś nie miała co zrobić z nasionkami to jestem chętna
- jeżówki łatwo się rozsiewają,
przynajmniej te zwykłe. Rudbekie już kwitną i u mnie, tak jakoś bardzo to lato zaawansowane

Wydawało mi się, że dojrzałe owoce ktoś podskubał, podejrzewałam ptaki, jednak nie - to Nora !!!!
To jest łakomczuch na owoce, jak jestem razem z nią to czeka, aż jej podam a jak mnie nie ma .......
Aga, czy ta jeżówka na zdjęciu to tak wygląda w realu? nie jest bardziej pomarańczowa???
Takiej to jeszcze nie widziałam, zadbaj o nią, chuchaj na jeżyka po przekwitnieniu,
jakbyś nie miała co zrobić z nasionkami to jestem chętna

przynajmniej te zwykłe. Rudbekie już kwitną i u mnie, tak jakoś bardzo to lato zaawansowane

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Elu jeżówka rzeczywiście jest badziej pomarańczowa. Nazywa się Tomato Soup
Nasionka pozbieram na pewno i z tej białej też, bo śliczna jest. Czekam na jeszcze jedną odmianę. Ma być ciemny róż z żółtym środkiem.

Aga jestem pod wrażeniem nazw.. że je znasz..
dla mnei jeżówka to jeżówka a Ty piszesz, że jest ich wiele??? wow
i borówek????
o matko..
a ja myślałam, ze kupię sobie jeden krzaczek i będę zbierała owoce hahahah
dla mnei jeżówka to jeżówka a Ty piszesz, że jest ich wiele??? wow
i borówek????
o matko..
a ja myślałam, ze kupię sobie jeden krzaczek i będę zbierała owoce hahahah
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeden krzaczek to za mało, stanowczo. Dobrze posadzić tak, jak radzi Agnieś,
wczesne, średnie i późne. Nie mam odmian w głowie, ale mam przywieszki (do czasu
)
Jeżówki (pewnie niezależnie od odmiany) przyciągają motyle - jak budleje :P
wczesne, średnie i późne. Nie mam odmian w głowie, ale mam przywieszki (do czasu

Jeżówki (pewnie niezależnie od odmiany) przyciągają motyle - jak budleje :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety