Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Niebo ogromne, co a widoki. Tego mi brakuje u mnie, moja działka jest mocno pozasłaniana i widać tylko to co nad głową, można zapomnieć o wschodach, zachodach i szerokim horyzoncie.
Przy paleniu ogniska to dobrze że się cała ta sosna nie zajęła. Dopiero byście mieli pochodnię.
Policja na piwko zagląda? Na służbie?
Kwiatuchy cudne.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Zdjęcia nieba robią wrażenie, Pamelko! Widzę, że będzie modna rabata z trawami...
Czy ten biały powojnik pachnący to mandżurski ?
Wrócę jeszcze na chwilę do węża do podlewania - rozkładasz go między roślinami na rabacie i woda się sączy przez dziurki, tak?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Całym soba podpinam się po pytanie marcyjanny , szto eta ????
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgoś to zupełnie prawdziwa tigridia, którą wychodowałam z cebulki :roll: czy tam jakiejś innej części podziemnej ;:14
Aniu, ja uwielbiam takie widoczki nieba, a Twoja działka jest za to cicha i zaciszna, u mnie wygwizdów ;:224
Z tą pochodnią to mogłaby być prawda, aż strach pomyśleć ;:223
A tu mam na myśli kolegów i oczywiście po służbie :lol: różne są profesje :roll:
pamelka pisze: A policja do nas nie wpada, chyba, że zaprzyjaźniona, na zimny beer ;:136
Iza, od dzisiaj traw jest dużo więcej, właśnie myślę, gdzie by je tu ładnie obsadzić ;:224
Powojnik to jakiś południowy grupa flamulla.
Co do węża, to leży on na stałe na rabatach i w trakcie podlewania tryska, nie sączy się. Tak obrazowo
Obrazek

Marku, odpisałam powyżej, cudo, co?

Dzisiaj zdrowo u nas popadało, wiec spokój z podlewaniem, ale jak oglądam prognozy, to już się pocę :lol: W okolicy przeszły gwałtowne burze, ale nigdzie nie widziałam szykującej się trąbki, chociaż przed deszczem +31, a po +19,5. Duża różnica temperatur. Nie napotkałam też gradu, chociaż trochę Lubelszczyzny zjeździłam ;:131
Na dobranockę moje nowe jeżówki :tan
Obrazek

Obrazek
w prezencie dostałam też Pink Double Delight, ale pokażę Wam, jak zakwitnie ;:108

I cudna hortensja
Obrazek
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wstyd przyznać Pamelko,ale teraz dopiero "doszłam" do Ciebie :oops: i doznałam kolorowego zawrotu głowy.Pięknie u Ciebie!!!Przepiękne jeżówki,takie same kupiłam na Wiosennej Wystanie do ogrodu syna ale zostało po nich wspomnienie.Zjadły je ....ślimaki ;:223 A ta róża papagenka wygląda jak sztuczna,normalne cudo.Czy nazwa - papagenka- jest właściwa? Bo bym poszukała na all..
Chłodnej nocy życzę :wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Fajnie mieć takich kolegów, zwłaszcza z drogówki :wink:
Ależ zaczarowałaś jeżówkami, coś wspaniałego.
No i zazdroszczę deszczu- u nie zbiera się ale nie wiem czy kropla spadnie :roll:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jeżówki jak się patrzy! Miło też, jak się patrzyło, jak je kupowałaś :) Szybka decyzja, długie wybieranie :;230 Szkółking nasz bardzo udany, uważam, a chwile w Twoim klimatyzowanym aucie dziś bezcenne! :) U Ciebie popadało, u mnie ledwie pokropiło! :evil:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Jolu, tigridia ma wyjątkowe kwiaty, mam i u siebie posadzonych kilka cebul, kilka już kwitło, przekwitło, a ja nie widziałem kwiatów :( teraz dzień mnie nie było i zaś widzę pąki, a kwiat pewnie przegapię. Powiedz mi, jak długo trzykaja u Ciebie kwiat :?: bo coś tu mi nie gra. Jest kwiat jednej nocy, to może i jest kwiat jednego popołudnia - kiedy ja akurat siedzę w pracy :;230 :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, mam nadzieję, że Twoje jeżówki nie były takie drogie :? Ślimaków nie zazdroszczę.
Różyczkę kupowałam jako pienna papagene. Może tak poszukaj.
Aniu, ja mam takiego kolegę, który zna wszystkich kolegów z drogówki :;230
Jeżówki piękne, ale trzymają cenę, więc musiałam przemyśleć to i owo, ale :lol:
Marta, masz racje chwile w klimatyzowanym aucie bezcenne :uszy Najgorzej w Młynkach jednak ;:223 I my jako jedyne klientki :;230 bo reszta, to hurt.
Sylwek, tigridia wczoraj miała pąki, dziś rankiem kwiatki, wieczorem kwiatki się zwinęły, ale myślałam, że po deszczu :roll: Sprawdzę jutro i dam znać ;:108
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Tygrysówka - pierwsze słyszę, ale widzę, że to absolutny must have w ogrodzie, pomimo upierdliwości z wykopywaniem.
No i ogród trzeba mieć pod domem, żeby zdążyć zobaczyć kwiat :D
Szkółkingu zazdraszczam, bo nam grat sie popsuł i nigdzie nie mozna się ruszyć ;:223
A w Lubartowie już była, ha? :) A do Młynek warto? na wielu doniczkach widzę adres Młynki, więc pewnie warto.
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu witaj.
Jak Ty galopujesz z roślinami, normalnie nie nadążam.
Co to za roślinka kwitnąca rankiem?
Powojnik pachnący śliczny i jakie piękne jeżówki, o tej na zdjęciu z budleją nawet nie wspominasz.
Guzikowiec wcześnie Ci zakwita, u mnie jeszcze w pąkach.
Mnie przez te upały jakoś nie chce się robić nowych zakupów, a w Dębówce podobno były ładne liliowce, na które odzyskałam trochę miejsca po wykopaniu kaliny Nana. :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Jolu, Wy to jednak macie zdrowie. Szkółking w takim upale - podziwiam ;:180 :;230
Ale jak patrze na te piękne jeżówki i jeszcze piękniejszą hortensję to wiem, że długo by mnie namawiać nie trzeba było :;230
U nas kropli deszczu. W nocy pobłyskało się, pogrzmiało, ale nie popadało :( A ja wczoraj dwie godziny latałam z wężem po działce. Dobrze, że mamy drugą studnię, to podlewam bez obaw, że nie będę się miała w czym umyć.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

A gdzie zdjęcia ze szkółkingu ? :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, tigridia to raczej kwiat jednego poranka, ale piękny, prawda? Ma kolejne pąki, więc może uda sie znów cyknąć ;:65 A w Lubrtowie jeszcze nie była :;230 a do Młynek warto, szczególnie, że po drodze obfitość szkółek wszelakich :tan
Tajeczko, ten poranny kwiatek, to tygrysówka.
Powiem szczerze, że wczoraj też już miałam dosyć upału, ale jak zacieniona szkółka , czytaj Florexpol, to czemu nie :;230
A liliowce piękne od Marty dostałam ;:180 , bo ja wcale nie mam głowy do tych różnorodnych nazw, a jak zobaczę, to wszystkie mi się podobają :;230
Dorotka, zdrowie to my mamy, tylko w kieszeni posucha się robi :;230 zapraszamy do nas to skoczymy do szkółek :uszy
U mnie wczoraj popadało, to podlewać nie trzeba. Dzisiaj w dzień dwa, czy trzy razy spokojniutki, ale dość obfity deszczyk, więc spoko, dzisiaj znów bez podlewania :uszy
Aga, a ze szkółkingu zdjęć nie ma, bo na zakupy pojechałyśmy, a nie zdjęcia robić :;230 No i komu by się chciało w taki upał jeszcze aparat dźwigać 8-)
No to teraz dwie cudne angielki, ale pachną ;:224
Obrazek

Obrazek

piękny dereń świdwa, który zawsze podziwiałam u Marty wczoraj kupiłam za kilka zł ;:108
Obrazek

i kilka trawek, które mi koleżanka zakupiła, zgadnijcie która :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu róże przecudnej urody.
Gdzie kupiłaś tą czarną trawkę, której nazwa mi umknęła, a na nią poluję?
Czy we Florexpolu? :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”