No nie!!! Ja to chyba już Cie nie lubię .Chyba chcesz mnie w depresje wpędzić.Ja sobie zakupiłam dendrobium ale niekwitnące wiec muszę poczekać ,aż jakiś młody przyrost urośnie i zechce zakwitnąć
Jagódko to są moje dwa egzemplarze więcej na razie nie posiadam choć poluję na jeszcze jedną piękność.Podziwiałam u Wioli(biały z różowym obrzeżem moje przy tamtym wysiadają ) i tak mi się podoba że jak gdzieś spotkam to na pewno kupię nawet jak mąż zagrozi że mnie wymelduje no cóż pasja to pasja .Choć powiem ci że w tygodniu byłam w OBI i już w podskokach leciałam bo właśnie taki stał i już widziałam go u mnie na parapecie i o nie coś mu było jakiś taki usychająco, podgryźnięty czy może przelany czyli coś mu było i zrezygnowałam bo nie chciałabym przywlec do domu jakiejś zarazy już z sabotkami miałam i wystarczy.
Kochane poradźcie czy moje dwa dendrobium można by było wsadzić do jednej oczywiście większej doniczki(po przekwitnięciu rzecz jasna) ?bo teraz w każdej mam po trzy łodyżki więc chyba młode roślinki to są, a i miejsca na następne egzemplarze może by było więcej na parapecie
Kasiu ja posadziłabym razem jak najbardziej, to jeden rodzaj wymagający identycznych warunków uprawy więc wg mnie to dobry pomysł, mogą razem bardzo ciekawie wyglądać Jeszcze pasowałby do nich trzeci w jasnym kolorze z domieszką fioletu
Dziewczynki pisałam ze wybieram się do mojego ulubionego sklepu budowlanego,byłam i zgadnijcie trafiła mi się GRATKA nawet mężuś już nic nie mówił ,to co wzięłam dwa .Jeden jako dwu pędowy 5,99 a drugi jako jedno pędowy choć niedawno musiał mieć dwa, ale mu ułamali albo obcięli 4,99 OTO ONE To jest ten dwu pędowy choć na jednym niema żadnego kwiatka ale na końcu łodyżki uśpiony pączek .Na drugiej łodyżce trzy kwiatki Śliczny prawda, moje kochanie mówi przecież takiego już masz, a gdzież tam, może podobny i w drugą rękę i do kasy Tu razem po zabiegach pielęgnacyjnych i kąpieli .Musiałam wymienić podłoże bordowy już prawie nic nie miał kilka korzonków musiałam obciąć a drugi już też od razu wymieniłam jak stres to już niech mają tylko jeden .Teraz się zadomowiają, mam nadzieje że będzie im dobrze u nas.
Uni dziękuję ,zapraszam do Łódzkiego NOMI ja jak chcę poprawić sobie humor to w poniedziałki( zawsze mam wolne ) idę właśnie tam ale takiej obniżki cenowej jak dziś, jeszcze tam nie spotkałam .
Wiolu z jednej strony to super a z drugiej no ja wiem już mam coraz mniej miejsca a tak jak pisałam jeszcze chciała bym kupić takie piękne dendrobium jak twoje a jak będzie więcej takich okazji to przecież żel wyjść tylko z jedną sztuką .No nie z rozsądku muszę na razie trochę odpuścić ale nie wiem czy mi się uda