Cebulla walczy z ugorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Cebulla walczy z ugorem

Post »

Ja też jestem przeciwniczką pryskania na chwasty raczej biorę rękawicę i do roboty, bo można zaszkodzić nie tylko chwastom ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Współczuje Ci sąsiadów, bo jeśli nie mają rozumu, to ciężko Ci będzie żyć z nimi przez lata. Ja sama też mam niewesoło i nie raz miałam zniszczone rośliny,więc wiem co czujesz :(

Każdy ogród wymaga wiele wysiłku, Ty wiele pracy wkładasz,żeby go zagospodarować- co udaje Ci się z powodzeniem :) A może on tak z zazdrości Ci "niechcący" podlał maliny?
Trzymaj się jakoś i moze odgrodź sie od nich jakimś płotem panelowym? W nomi czy innych marketach są takie szerokość chyba 2 m, wysokość 1,8 - i kosztują ok.30-40 zł szt? Sama chętnie bym coś takiego sobie kupiła,ale nie stać mnie na razie na takie wydatki.Chociaż sąsiadów mam ok, tylko ogrodzenie ze starej zardzewiałej siatki mi sie nie podoba, z takim płotem drewnianym jest bardziej przytulniej, i jakoś dla mnie ładniej.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daguś, a gdziż to się podziewasz od tygodnia ;:224 czyżby zasłużony urlop :wit
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Witam Kochani :wit
Niestety nie urlop tylko wyjazd na ciężkie roboty:( Do 30.07.10 siedzę przykuta do kompa po 12 godz na dobę i kończę projekt. Dzieci u dziadków, kotem zajęli się sąsiedzi. Na forum staram się nie wchodzić, żeby mi serce z żalu nie pękło... Moje roślinki pozbawione opieki muszą sobie jakoś radzić same. Dzisiaj podobno we WRO pada, więc chociaż trochę picia dostaną :roll:
Odgradzanie się czymś dodatkowym od sąsiadów nie wchodzi na razie w grę. Jesienią wybuliłam 4500PLN za dzielący nas płot i nie myślę inwestować w to dalej. Myślę, że oni coś postawią, bo ich wielgaaaachne salonowe okna wychodzą prosto na mój kompostownik 8-). Już mi jedna z sąsiadek doniosła, że nie są zadowoleni z warzywnika za płotem. Psuje ten mój warzywnik rezydencjonalny podobno charakter okolicy :? Nic to, damy jakoś radę.
Jedyną pociechą dla mnie jest mój niedaleki wyjazd służbowy do Drezna. Już namierzyłam parę opgrodów różanych, może jakaś fajna szkółka się trafi :lol:
Dobra, popodglądam was jeszcze trochę szczęściarze i wracam do roboty
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Dagusiu ;:196 kończ ten projekt szybciutko i wracaj na łono natury ;:108
Wiem co to praca, jak większość na urlopach, ale na każdego przjdzie kolej, pamiętaj i trzymaj sie dzielnie.
Życzę udanego wyjazdu :uszy
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Nie załamuj się rośliny można wymienić a złych sąsiadów utłuc cichaczem ,poczytaj A.Christi .Udanych zakupów na obczyźnie .Powodzenia .
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

o jejku jak to dobrze, że ja nie mam sąsiadów. Na tych "obcych z lasu" wystarczyło siatką się ogrodzić i jest spokój a mam nadzieje, że jak się te 2-nożne wprowadzą to będę ich szkolić od maleńkości co jest be ihih by nie mieć takich przebojów z sąsiadami.
Współczucia.
A teraz udanych zakupów i powodzenia.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ale Ci się trafiło hrabiostwo, Co by powiedzieli jakbyś sprawiła sobie kozę i parę kurek? :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Pozwaliby ją za zakłócanie ciszy rannej, nocnej, i stwarzanie zagrożenia dla środowiska poprzez zatrucie amoniakiem;) Hej cebula te kurki to nie jest zła myśl :D Ja sobie właśnie sprawiłam. :)))
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znajomi mają kurki-liliputki w ogrodzie(kogut i trzy kurki). Kurki maja kurnik na stopce i łażą luzem po ogrodzie. Fajnie to wygląda, takie kolorowe punkciki. Niestety kupy są już mniej fajne, zwłaszcza jak dzieciaki boso biegają.
Dwa lata temu owi znajomi zostali pozwani do sądu z powodu owego kogucika przez sąsiadów. Jakoby przelatywał do ich zagrody, gwałcił ich kury nioski i przez to znosiły małe jajka, co powodowało straty finansowe sąsiadki :shock: Do rozprawy nie doszło- polubownie znajomi zobowiązali się podciąć kogucikowi skrzydła, żeby już nie gwałcił po okolicy...

Wróciłam, większość roślin żyje :tan Susza straszna, róże najbardziej dostały po kwiatach. Nawet nie ma czasu zdjęć porobić...
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Totalna DZDURA JA MAM LILIPUTKI 4 SZT, I 4 SZT, KURY NIOSKI I KOGUTA LILIPUTA I KURY NIOSKI NIOSA DUŻE JAJKA A SA RAZEM W ZAGRODZIE . Ci sasiedzi Twojej znajomej maja coś z głowa nie tak. :roll:
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie, że bzdura. Nie był to jednak pierwszy bzdurny występ sąsiadów i w tym wypadku znajomi poszli im na rękę. Bali się po prostu, że sąsiedzi zrobią krzywde kogucikowi. A kogucik zachowuje się jak pies- przekomiczny jest. Razem z psami lata do furtki i "szczeka" na obcych, razem z psami żebraczy o jedzenie przy ogrodowym stole :lol:
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

"Myślę, że oni coś postawią, bo ich wielgaaaachne salonowe okna wychodzą prosto na mój kompostownik 8-). Już mi jedna z sąsiadek doniosła, że nie są zadowoleni z warzywnika za płotem. Psuje ten mój warzywnik rezydencjonalny podobno charakter okolicy :?"

Wiesz, oni są chyba zdrowo rąbnięci.... Współczuję, ale żeby im trochę widok sielski uprzyjemnić, to moze obok kompostownika poustawiaj trochę na jakiś czas jakieś kartony, wiadra po farbie, drabina, co tam jeszcze masz...tak,żeby było kolorowo, to może przyspieszy ich decyzję o zasłonięciu tych widoków :wink: :wink: :wink: Ja wiem,że taki widok nie jest szczególnie ładny,ale jeśli sąsiedzi nie lubią warzywnika....

Pozdrawiam.Anna
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

No jakby mi sie tacy sąsiedzi trafili to tylko jeden wybór - rejestruję hodowlę pawia ;) Bardzo rezydencjonalne. A jak się wydrzec potrafi.. Kogut przy tym wysiada;)
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Nie ma nic gorszego jak sąsiedzi do kitu i często nie można nic zrobić.Ale nie łam się jak pojedziesz do Drezna wkurz ich jakimiś pięknymi nasadzeniami aż im oko zbieleje, a przy okazji na forum pooglądamy co przywiozłaś z podróży. ;:65
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”