Z Elfowej krainy storczyków ;)))
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Jak zwykle jest co u Ciebie ogladać!!Moje cattleye tez na wakacjach balkonowych.
- sylwiat26
- 50p
- Od: 5 sty 2010, o 16:14
Długo kwitna Ci Phal. equestris i MM,ale moich i tak nie pobiją. Jednemu minął rok 4 lipca jak kwitnie nie przerwanie a drugi od 1 sierpnia.Perolik jak zwykle mnie powalił.Ciekawe jak to dziwadełko będzie wyglądało jak całkiem się rozkwitnie.Kiedy następne zakupy "kwiatkowe"
, ja na razie nie kupuje.(ciekawe jak długo hihi)
"

"
Pozdrawiam Sylwia;)
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kobietki, jeden dzień bez forum<byłam w Rzeszowie u Niuni i...będę chrzestną mamą
>... a tu tyle Gości...
Dusiu- obydwa mi się podobają. Może do orchidarium sobie je sprawię
Aniu- bardzo kolorowo. I chyba o to chodzi...można kolorami w orchideach "przebierać".
Kasiu- oby ;) MM to jednak są wybredne typy. Mam dwa, jden pięknie rośnie...a drugi trafił do pojemnika, bo zaczął marnieć
Mambo- dziękuję w imieniu kwiatuszków ;)
Mała_Mi- bardzo lubię takie długodystansowce. Dzięki temu odkrywam, że na przykład niektóre z nich pachną
Katarzynko- dziękuję w ich imieniu. Dziś..wielkie moczenie...jest, co powąchać
Celinko- chcieja trzeba zrealizować ;) Hmm..to tylko, jak upały miną i przekwitnie Keiki, pojedzie do Ciebie
Sylwiat- długodystansowce to przeważnie hybrydy. Trudniej jest w botanikach, bo przeważnie krótko kwitną. Zatem gratuluję długodystansowców
Hmm...przy okazji bycia w Rzeszowie, odwiedziłam Praktikera i...oto podwójny prezent od Brata <chiałam z przeceny bidulki do ratowania, byle by nie były to falki>. Na zdjęciach już po przesadzeniu, dziś wywiwzione na działkę: niespodzianka- cambria albo być może zygopetalum. Pewnie dowiem się co to takiego, jak zakwitnie:

Miltonia, kolor nieznany:

Dwie fotki dla AniL. Bc.Golden Mul, po podziale wreszcie wypuściła młodą psb. Na fotce widać, jak ładnie ranka po podziale roślinki się zagoiła:

Katlejka od Ani, puszcza 3 młode psb i wreszcie zaczynają rosnąć jej korzonki. Znów się potwierdza teza, że do storczyków trzeba mieć ogrom cierpliwości:

Dusiu- obydwa mi się podobają. Może do orchidarium sobie je sprawię

Aniu- bardzo kolorowo. I chyba o to chodzi...można kolorami w orchideach "przebierać".
Kasiu- oby ;) MM to jednak są wybredne typy. Mam dwa, jden pięknie rośnie...a drugi trafił do pojemnika, bo zaczął marnieć

Mambo- dziękuję w imieniu kwiatuszków ;)
Mała_Mi- bardzo lubię takie długodystansowce. Dzięki temu odkrywam, że na przykład niektóre z nich pachną

Katarzynko- dziękuję w ich imieniu. Dziś..wielkie moczenie...jest, co powąchać

Celinko- chcieja trzeba zrealizować ;) Hmm..to tylko, jak upały miną i przekwitnie Keiki, pojedzie do Ciebie

Sylwiat- długodystansowce to przeważnie hybrydy. Trudniej jest w botanikach, bo przeważnie krótko kwitną. Zatem gratuluję długodystansowców

Hmm...przy okazji bycia w Rzeszowie, odwiedziłam Praktikera i...oto podwójny prezent od Brata <chiałam z przeceny bidulki do ratowania, byle by nie były to falki>. Na zdjęciach już po przesadzeniu, dziś wywiwzione na działkę: niespodzianka- cambria albo być może zygopetalum. Pewnie dowiem się co to takiego, jak zakwitnie:

Miltonia, kolor nieznany:

Dwie fotki dla AniL. Bc.Golden Mul, po podziale wreszcie wypuściła młodą psb. Na fotce widać, jak ładnie ranka po podziale roślinki się zagoiła:

Katlejka od Ani, puszcza 3 młode psb i wreszcie zaczynają rosnąć jej korzonki. Znów się potwierdza teza, że do storczyków trzeba mieć ogrom cierpliwości:

- justus27
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ładne storczyki
. Widze, ze sobie kupiłaś Cattleyę i Miltonię. Nie wiedziałam, że w praktikerze miewają Cattleye...
A dziwaczny kwiat czerwonego piękny
. Taki jak ten mój kwiatek Phal. philadelphia, ale mój niestety już przekwitł, kwitl tylko 2 dni...

A dziwaczny kwiat czerwonego piękny

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko cieszę się, że cattleyka ruszyła - będzie radocha jak zobaczysz jej kwiatuchy i powąchasz
a Bc.Golden Mul od Ciebie chyba się już zaaklimatyzowała, bo ta pseudobulwka jest już całkiem spora i widać, że ładnie pnie się do góry.
Nowości wspaniałe , życzę rychłego kwitnienia.

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- justus27
Dusia- małe sprostowanie. Katlejki są: jedna od AniL, druga- z OG. A w Praktikerze kupiłam cambrię i miltonię. Nie widziałam katlejek. Ale...były piękne cambrie i dendr. phalaenopsis. Falki- nowa dostawa po 24,99, ale kolory to biel i róż w większości 
Kasiunieczka- mi też się podoba
Aniu- takie widoki cieszą. Odwdzięczają się za troskę ;)
I jeszcze jedna fotka, efekt godzinnego grzybobrania. Około 3kg kozaków< te, ja nazbierałam>, a przywieźliśmy w sumie ok.10 kg grzybów:

Kasiunieczka- mi też się podoba

Aniu- takie widoki cieszą. Odwdzięczają się za troskę ;)
I jeszcze jedna fotka, efekt godzinnego grzybobrania. Około 3kg kozaków< te, ja nazbierałam>, a przywieźliśmy w sumie ok.10 kg grzybów:

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Ho,ho Justynko ale zbiory, pewnie masz swoje miejsca
i co teraz? suszenie ,marynowanie,jajeczniczka z grzybkami ,czy grzybki w śmietanie?

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Justynko,weekend pełny wrażeń,i to jakich!

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Piękny jest ten Dziwny Kwiatek 

- justus27
Katarzynko- tym razem byłam w obcym lesie. Ale z rodziną, z kuzynem...i zostawiliśmy multum grzybów. Większość...hmm...suszenie, część rozdam po rodzinie i może...zupka grzybowa? ;)
Henryku- jestem aktywną osobą i nawet w weekend muszę coś robić Choćby dla przyjemności...zbieranie grzybów mnie uspokaja
Uni- ano dziwaczek...
Dziś policzyłam wakacjujące się storczyki i... jest juz ich 15 sztuk. Ciekawe, czy się pomiieszczą na jesieni w mieszkaniu
A wywoziłam 9sztuk...
Henryku- jestem aktywną osobą i nawet w weekend muszę coś robić Choćby dla przyjemności...zbieranie grzybów mnie uspokaja

Uni- ano dziwaczek...
Dziś policzyłam wakacjujące się storczyki i... jest juz ich 15 sztuk. Ciekawe, czy się pomiieszczą na jesieni w mieszkaniu

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Nie dość ze nam pokazujesz piękne storczyki które upolowałaś to jeszcze smaka na grzybową robisz
super że wypad się tak udał 

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
mmmmmm ... a ja to uwielbiam takie grzybki wyciągać podczas ich gotowania w słonej wodzie i zajadać się takimi gorącymi
Wiśniowy Phal baaardzo dziwny

Wiśniowy Phal baaardzo dziwny

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Justynko, ale grzyby
nie wiedziałam że już się sezon na grzybobranie rozpoczął, przecież takie upały i susza teraz
Dziwaczek bardzo mi się podoba, kolor ma obłędny

Dziwaczek bardzo mi się podoba, kolor ma obłędny

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki