Nasiona Agrestu czerwonego zostały wysiane dzisiaj o godz. 18:00;]
Jak tylko pojawią się kiełki wkleję fotki:) Posiałem około 10 nasionek w tej doniczce jak zejdzie przepikuję;D
Ja też kupiłem pare dni temu biedronkowego skrzydłokwiata,był przeceniony do 5 zł więc bez namysłu wzięłem,wróciłem też z dracenką które uwielbiam ;:63Agrest z nasionek,ciekawe czy się uda
witaj Adrianie po obejrzeniu ogrodu postanowiłam sprawdzić również Twoje domowe eksperymenty. Ho ho ho...widzę, że kreatywna z Ciebie osóbka dużo ciekawych roślin, a z fiołeczków zapowiada się niezła kolekcja. Tak trzymaj, pozdrawiam
podziwiam Twój zapał Adrianie, naprawdę godny pozazdroszczenia, ja nie mam aż takiej cierpliwości Skrzydłokwiat cudny. Moja babcia ma ich sporo, listki są przysmakiem dla jej kota
igor944 pisze:Po co dodajesz fotki ziemi pokaż nam jak już co wykiełkuje...
Igor proszę Cię ziemia fajna jest...
Adriano naprawdę podziwiam Cię za tyle chęci do siewów
A co do pomysłów, może spróbuj zbierać nasionka z tych roślin, które Cię otaczają. Np. na spacerze w parku czy lesie.
Dzisiaj byłem z niezapowiedzianą wizytą w Lidlu a tam zobaczyłem dopiero co przywiezione ananasiki takie śliczne że odrazu hooop i wziołem najładniejszego aby go za sadzonkować robiłem kolejne czynności jak tutaj http://tropicjungle.blox.pl/2009/06/Uko ... anasa.html i aktualnie go susze za dwa dni jak posadze wkleję focie:) dosyć mi nawet posmakował a szkoda było mi reszty wyrzucić bo nie dałem rady zjeść(był taki duży) to zrobię jutro syrop z ananasa:)