Pelargonia uprawa z nasion Cz.1
Re: Pelargonie z nasion
Może mają zbyt mokro i/lub zimno?
Moim pelargoniom brzegi liści brązowieją, wyglądają tak jak by były suche, co się z nimi dzieje?
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
Tak wyglądają dolne liście pelargonii, niektóre liści żółkną zaczynając od zewnątrz liścia a niektóre zasychają. Zdjęcie trochę nie wyraźne, przepraszam.

Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- mamciax2
- 200p
- Od: 23 lut 2010, o 10:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
gosia07 masz szczęście, cztery miesiące czekania na kwiatki.
Ja też już chce kwiatki...
Ja też już chce kwiatki...

Pozdrawiam Dana 

- mamciax2
- 200p
Piękne 
Kiedy je wysiałaś?
Ja swoich nie mogę się doczekać, wczoraj zauważyłam pączusie:)
Zastosowałam się do rad z zasilaniem 2x w tygodniu , nie wiem czy to normalne ale spore porosły moim pelasiom liście.

Kiedy je wysiałaś?
Ja swoich nie mogę się doczekać, wczoraj zauważyłam pączusie:)
Zastosowałam się do rad z zasilaniem 2x w tygodniu , nie wiem czy to normalne ale spore porosły moim pelasiom liście.
Pozdrawiam Dana 

W tym roku siałem ;) stosunkowo późno, bo 9 marca.
Duże, intensywnie zielone liście i skąpe kwitnienie świadczyć mogą o nadmiernej dawce azotu. Stosujesz nawóz do roślin kwitnących?
Duże, intensywnie zielone liście i skąpe kwitnienie świadczyć mogą o nadmiernej dawce azotu. Stosujesz nawóz do roślin kwitnących?
- mamciax2
- 200p
botaniku
sorki za pomyłkę:)
Mam dwa nawozy, do kwitnących i do pelargonii. Kilka razy zastosowałam nawozy przemiennie.

Mam dwa nawozy, do kwitnących i do pelargonii. Kilka razy zastosowałam nawozy przemiennie.
Pozdrawiam Dana 

- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dana ja swoje wysiałam w lutym

Michał ta różowa śliczna
Muszę na takie zapolować 

Michał ta różowa śliczna

- mamciax2
- 200p
Nareszcie i moje pelargutki ruszyły, dziś obejrzałam je dokładniej. Każda jest opączkowana, teraz muszę czekać na kwiatki.
Myślę,że problemem może być brak nasłonecznienia, nie dość ,że działkę mam w dole to sąsiad ma wielką altanę, stąd mam opóźnienia w kwitnieniu.
Myślę,że problemem może być brak nasłonecznienia, nie dość ,że działkę mam w dole to sąsiad ma wielką altanę, stąd mam opóźnienia w kwitnieniu.
Pozdrawiam Dana 

- mamciax2
- 200p
Czy chowacie już swoje pelargonie? Jak najlepiej je przechować, mam piwnice ciepłą nie zajasną, lub do wyboru chłodną ciemną. Czy pelargonie skrócić na jakąś długość?
Pozdrawiam Dana 

- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja swoje pelargonie już schowałem jakieś 2 tygodnie temu ale ich nie skracałem.Jeśli masz taką możliwość to wystaw je najlepiej na klatkę schodową.Ja zawsze tak robię i one tam wspaniale zimują.czytałem też że pelargonie można trzymać na zimę w domu na parapecie jako rośliny domowe.Więc zrób jak uważasz