Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Post »

Witam poniedziałkowo. Wiosną podjęłam decyzję o zmianie działki i tego się trzymam. Jeżeli będzie odpowiednia za rozsądną cenę to na pewno zmienię. Podobno w ogrodzie Mariolki będzie taka jesienią. Muszę w tym tygodniu umówić się z Mariolką i zobaczyć tą działkę. Przyznam się wiele kradzieży już mnie nawet specjalnie nie denerwuje. Czy można do tego się przyzwyczaić. :?: :?: :?: Najbardziej mi żal lilii i hortensji. Lilie ścięte za nisko już nie zakwitną. A hortensje przecież mogły zdobić ogród aż do zimy. :evil: Największym problemem będzie przeprowadzka, ale liczę, że uda się to jakoś rozwiązać. Szkoda by mi było zostawić tyle pięknych roślin, które już zdążyłam zgromadzić na niej. Jesień jest dobrą porą na przesadzanie, więc może uda się to wszystko połączyć.
Dzięki wszystkim za wsparcie. Jakoś muszę do jesieni przeżyć. :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu - spokojnie, umówimy się, podejdziemy do kobietki, ona jest sympatyczna, nawet jak jej nie będzie to mi powiedziała dokładnie która to działka.
Choćby dzisiaj :P
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Aż się serce kroi jak czytam o Twoich stratach. Niestety złodziejstwo nasz Naród ma we krwi chyba i żadnego szacunku dla cudzej własności i pracy. To okropne jest w nas. I wcale się nie dziwię, że tak nas postrzegają w całej Europie. Prawie sami Katolicy -a z mentalnością Kalego. Koniecznie zmień działkę choć wiem, że to będzie bolało.
U mnie ROD-y wszystkie są ogrodzone i pozamykane, a też są kradzieże małe i duże.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU ,szkoda ,że będziesz musiała zaczynać wszystko od nowa ,ale lepsze to niz ciagłe kradzieże . . Myślałam ,ze po tulipanach wszystko wróciło do normy a tu znowu . Dziewczyny z sąsiedztwa na pewno Ci pomogą przy przeprowadzce . Mariolka wszystko na pewno zorganizuje ;:108 ;:196 . Twierdzisz ,że przywykłaś ,ale serce mocno boli aż krwawi o każdą roślinkę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Oglądałyśmy wczoraj z Krysią 3 działki które będą do sprzedania, prawdopodobnie jesienią.
Jedna - zadbana z piękną altanką ale nie dość że za droga to kompletnie nie w stylu Krysi ( ani moim ).
Druga... może być.
Ale pojawił się właściciel trzeciej, którą oglądałyśmy wiosną i ... ma potencjał, pod warunkiem że altanka nadaje się do użytku.

Krysia się trochę martwi przeprowadzką i przenoszeniem swoich ukochanych roślin ale ja na pewno pomogę i mam nadzieję zdopingować innych zmotoryzowanych forumków :P
Ja wiem że żal, mnie też byłoby żal mojego bałaganu ale jakby mi łobuzy ścinały kwiaty czy wykopywały rośliny, które szadzę i dbam o nie to bym się wściekła :twisted:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu trzymam kciuki.
Nie ma co się zastanawiać-szkoda nerwów.
U mnie znowu nasiliły sie kradzieże...kranów :evil: .
Tyle że w zimie główny zawór jest zakręcony a teraz jak zabiorą-woda się leje :evil: .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Współczuję KRYSIU. :P
Oby udało Ci się zdobyć wymarzoną i bezpieczną działeczkę . :P
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Krysiu, zamiast oglądać Twoje roślinki, poczytałam o obrzydliwym złodziejstwie. Bardzo Ci współczuję, bo to jeszcze nie tylko
straty ekonomiczne , ale także uczuciowe.
Moje rośliny są bezpieczne, ale 2 lata temu w niedzielę po południu, w czasie jak byliśmy w domu, a drzwi były uchylone,
ukradziono mi rower, (stos.nowy i porządny) z otwartego garażu (auto stało przed garażem). Brama na podwórko nie była
zamknięta na klucz. Bezczelność i tupet złodziei nie ma granic.
Jeżeli w nowym miejscu jest bezpiecznie, nie zastanawiaj się. Trudno oczywiście zaczynać od nowa, ale w tej sytuacji
nie ma wyjścia. :(
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Krysiu
Ściskam Cię mocno i całuję ;:196 Nie przejmuj się, na pewno kiedyś złodziejowi się noga powinie.
Doznaję podobnych uczuć, jak sąsiad mi coś niszczy. Bardzo jest smutne nieszanowanie czyjejś pracy i dóbr.
Bardzo piękne różyce :)
Podobne do tej ciemnej o dużych kwiatach ( którą podejrzewasz o bycie ''Baccarą'') widziałyśmy z Madzią Misią na Helu. :D
Zachwycałyśmy się .
Bardzo fajna ciemna, niska różyczka "Lava glue''
;:3 ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorkiem. Sprawa jest postanowiona, jeżeli tylko uda mi się znaleźć odpowiednią działkę za rozsądną cenę to się z tej wynoszę. Każdy mój wyjazd na działkę łączy się z uczuciem co mi znów wycięto. Mam tego serdecznie dość. :evil: Dziś dzwoniła do mnie pani z jednej z działek którą z Mariolką oglądałyśmy /zostawiłam u niej na domku swój telefon z informacją, że jestem zainteresowana kupnem jej działki/ i umówiłyśmy się na następny tydzień, gdyż jutro wyjeżdża na ponad tydzień. Mam nadzieję, że uda się jakoś dogadać.
Dziś byłam na działce, troszkę udało się wreszcie usunąć chwastów, które mimo suszy rosną cudownie. Wczoraj wreszcie popadało troszkę we Wrocławiu, ale na ponad trzytygodniową suszę to była kropla w morzu potrzeb roślinek na wodę. A tu znów zapowiadają upały ponad 30 stopniowe. Ciężko będzie.
To troszkę zdjęć z dzisiejszego dnia
Obrazek
pierwszy kwiat róży Piano - sadzona w maju z doniczki więc i tak dobrze, że zakwitła
Obrazek
jeszcze raz Lava glu - jestem zachwycona nią, sadzona wiosną, pięknie się rozrasta, kwiaty nie duże, ale bardzo długo utrzymują się - te są już ponad dwa tygodnie, w takim samym stadium
Obrazek
pierwszy kwiat Alohy
Obrazek

Obrazek
i pierwsze kwiaty Piruett Cotyard - kwiaty malutkie, ale kwitną bukiecikowo, więc są widoczne- ciekawa jestem dalszego kwitnienia i rozrostu tej róży, gdyż też sadzona w maju z doniczki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
róża Duet - zrobiłam jej sesję zdjęciową, gdyż przepiękna róża, bardzo długo utrzymuje kwiaty, kwiaty przekwitłe zasychają a nie obsypują się
i trochę innych kwitnących
Obrazek
języczka Przewalskiego
Obrazek
języczka Hessego
Obrazek

Obrazek
zaczynają kwitnąć floksy - ten zawsze jak dotąd najwcześniejszy
Obrazek
liliowiec Spirit of Freedom
Obrazek
liliowiec nn
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

KRYSIU ,różyce pierwsza klasa . :P ;:138 ;:138 ;:138
Życzę oby udało się z tą działeczką . ;:196
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Oj piękny ten nn lLiliowiec...
dbaj o niego szczególnie Krysiu....
Moja-Twoja Języczka też zakwitła.... ;:138
Piękne roślinki.....ale myśląc zawsze o twojej działeczce ciągle mam przed oczami wypasione żurawki :shock:
I ja jestem za zmianą działki.....mimo przyzwyczajenia do obecnej i pewnego uczucia do niej :roll:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani -dziękuję wszystkim za wsparcie, to bardzo pomaga, muszę jeszcze tych kilka miesięcy wytrzymać. Przepraszam, że nie odpowiadam każdej z Was osobno, ale ponieważ każdy z nas spotyka się na co dzień z takimi przypadkami, to kwiaty ścięte są jeszcze najmniejszym problemem, choć bardzo boli jak nawet nie zdąży się nacieszyć a często zobaczyć jak wygląda np. lilia, gdyż większość to nasadzenia jesienne.
Joluś dzięki - trzymaj kciuki pod koniec przyszłego tygodnia. ;:196
Grzesiu - cieszę się, że języczka zakwitła, a liliowieć nn już może być dzielony. :D
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu życzę aby udało się z kupnem nowej działki ;:108 .
Róże cudowne - Lave glu i Duet wpadły mi w oko .
Krysiu - te róże jak duże rośną :?: i czy pachną :?: - może znajdą się na liście róż poszukiwanych przeze mnie :tan .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
x-d-a

Post »

Krysiu, z przykrością czytam o Twoich perypetiach ze złodziejami :(
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że uda Ci się kupić nową, fajną działeczkę i skończą się raz na zawsze Twoje kłopoty :!:
A różyce i liliowce -przepiękne ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”