Storczyki Storczykowej cz. 3

Zablokowany
empe88
200p
200p
Od: 18 mar 2010, o 14:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 3

Post »

Piękne te nowości :) mam takiego samego ciemnego - ale mój jest zdecydowanie wyższy :) Tyle że kwiatuszki ma małe. :)
Magda
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Udane były te zakupy. :D Bardzo ładne kwiatki... aż mnie korci, żeby dziś wyskoczyć sobie do OBI, normalnie pozazdrościłam nabytków... :twisted:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Barzo się cieszę, że nowe nabytki się spodobały :). Nie umiem od nich oderwać oczu, tak się z nich cieszę... A jakie przyjemne było buszowanie wśród storczyków, tyle było ładnych... Piękne, wyrośnięte rośliny, jak zobaczyłam cenę, to nie umiałam uwierzyć, że takie tanie... Najpierw znalazłam bordowego, stal wśród zwykłych rózowych i bardzo się wyrózniał. Chwilę potem znalazłam nakrapianego i się zdziwiłam, bo był baaaaardzo duży, a korzenie prawie rozsadzają doniczkę. Na innym stole, ledwie widoczny, stał rózowy z pomarańczową warżką. Zobaczyłam go i wiedzialam, że też musi być mój, choć w koszyku juz 2 miałam. Gdybym miala dużo miejsca, pewnie bym kupiła jeszcze więcej, ceny były naprawdę przyzwoite, przynajmniej normalnych Phal., bo te wieksze były po 79. Za tyle to ja botanicznego mogę kupić... Chciałam sobie kupić tetraspisa C1, czekałam aż trochę przecenią, ale już brakło :((.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Dusiu, piekności sobie Kupiłaś. Widzisz, w Obi jednak i takie cuda są. Gratuluję ich ;:108
Najbardziej oczywiście ciemnobordowy mi się podoba. Czy on od zewnątrz ma jasne płatki? Wyglada na wspólnej fotce nawet, jakby były białe...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justus27 pisze:Dusiu, piekności sobie Kupiłaś. Widzisz, w Obi jednak i takie cuda są. Gratuluję ich ;:108
Najbardziej oczywiście ciemnobordowy mi się podoba. Czy on od zewnątrz ma jasne płatki? Wyglada na wspólnej fotce nawet, jakby były białe...
Skąd wiesz, że je kupiłam w obi? A piękności rzeczywiście są, tylko musiałam czekać, aż otworzą obi trochę bliżej. A bordowy nie ma białych brzegów, tylko miejscami są jasne brzegi, ale na zdjęciach są bardziej widoczne.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pędziki na Phal. i Vandzie rosną :). Kilka Phal. niedługo zacznie puszczać pąki, bo pędziki są już duże. Kilka dni temu przypinałam je spinkami do patyczków, na szczeście żaden się nie złamał (jednemu z tych Phal. białemu w bordo łatki, jeden pędzik w tym roku złamałam, teraz ma drugi, ktory ma już prawie 30 cm). Pędzik tetraspisa ma już 14 cm, czekam na pąki i kwiaty :). Mam nadzieję, że jakoś wytrzyma kilka dni bez podlewania (on musi być częściej podlewany). Inne botaniczne też mają się dobrze, equestris ciągle kwitnie. Drugie Liodoro, to, które kupiłam 2 lata temu, na pędziku puszcza pąki. Tym razem prawdopodobnie będą tylko 3 kwiaty. W zeszłym roku miał 9, ale dobrze, ze w ogóle bedzie miał, bo pędzik mu się lekko nadłamał gdy Phal. spadł z okna. To Liodoro jest ogromne (ok. poł metra rozpiętości liści, byłoby pewnie więcej, gdyby rosły na boki, a nie do środka), liscia są wielkie, długie, szerokie i jasne, więc pewnego dnia przeważyły Phal. i spadł prosto do wiadra z wodą.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusiu to ładnie sobie popił :;230
A na poważnie: wspaniale, że tak Cię raczą nowymi kwitnieniami i pędzikami ;:63
Ja swoje puszczam już wolno, bardziej mi się podobają zwisające naturalnie pędy, z tym że wymaga to zabezpieczenia właśnie przed przeważaniem :?
Życzę Ci wspaniałego wyjazdu i wielkich niespodzianek storczykowych po powrocie ;:138
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Ja niestety swoich pędów nie mogę puszczać wolno, bo by haczyły o firankę i podczas rozkładania łóżka bym zahaczała o nie i by spadały... :? A podobają mi się takie naturalne pędy bez podpierania :)
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Dlatego Moniu u mnie firanek niet :heja
Albo kwiaty - albo firanki :;230 ale przewiduję roletki i panele ;:108
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY

Post »

U mnie firanki niemal non stop są pozwijane :D kwiatki muszą mieć miejsce, a co! :D ale już myślę nad roletą rzymską ;)
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Ależ sobie piękności zakupiłaś.To ja chyba z daleka od OBI muszę się poruszać bo mnie pokusi!he he ;:224
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY

Post »

OBI to jaskinia rozpusty! :twisted:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Hej Dusiu :wit

Widzę, że nadal szalejesz z zakupem storczyków. Kolekcja wspaniale Ci się rozrosła, masz bajeczne okazy w swoim posiadaniu, wzbogaciłaś się o przepiękne rośliny. Ze zdjęciami też się wspaniale rozwinęłaś, robisz wspaniałe fotki , wyraźne i piękne, świetnie też zestawiasz modele do zdjęcia. Strasznie podobają mi się te zestawienia drobniutkich kwiatuszków ,na tle storczyków z ogromnymi kwiatami. Cudowne jest to, że nie straciłaś zapału do swojej pasji, tylko nadal jesteś tak samo nią zafascynowana jak na początku. Duśka jest super, tak trzymać ;:138 :D
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Ja zawieszam krótkie firanki,bo też lubię patrzeć na roślinki :D
Dusiu,czy storczyki mogą stać ok.1.5 m od okna południowego,czy koniecznie muszą stać na parapecie?Chciałabym postawić storczyka na stole,tylko nie wiem czy mu to nie zaszkodzi :roll:
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Dusia, super jest szczególnie ten ciemny woskowy !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”